Nočem zvenet, kot da se pritožujem…

Ampak SE pritožujem. Podnaslov pa je: kako mi je znani bloger ukradel idejo in jo hotel prodati za svojo.
http://cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_content_width/hash/a6/a2/1363704256_3794_roadrage.jpg?itok=ld0G8I34
Gremo lepo po vrsti.
Zjutraj sem se zbudil, kar običajno pomeni, da me je čakal slab dan. Pred šihtom sem imel še kakšno odvečno urico, zato sem skočil na internete pogledat kaj je novega. In evo, na enem od družabnih omrežij sem že po nekaj minutah [1]tukaj je mogoče glavni srž problema, ker če nisem dobro zbujen, sem kvalitetno tečen. Ampak to je druga zgodba. trčil ob povezavo do blog zapisa nekega znanega slovenskega blogerja. (Ne bom povedal kdo je, bom pa omenil, da pretirano rad uporablja spakedranko “jeap,” – ki ne pomeni prav ničesar, kolikor vem – in da ima rad Minije.) Ker je blog več kot očitno govoril o problematiki vožnje skozi krožišča v naši državi, s katero sem se pred časom spopadel tudi sam, sem seveda z zanimanjem pričel brati. In glej ga, zlomka…
Takoj za uvodom mi je nekaj padlo v oko. Po alinejah so bili našteti razlogi za neznanje voznikov, nekatere besede so se praktično ujemale, koncept zapisa pa bi se še slepemu najbrž zdel podoben mojemu. Je avtor mogoče navedel vir, oziroma inspiracijo za pisanje tistega bloga? Mhm, ugibajmo.
https://i.chzbgr.com/maxW500/349957376/hF8EFCD73/
Ok, vem, da bi podjetja, kot je apple [2]nameroma z malo ubijala, če bi lahko dobila pravico do zaščite/patentiranja same ideje za izdelek. Potemtakem je jasno, da takšna zadeva ne obstaja in lahko trenutno tulim v Luno, ampak… Govorimo o blogerju, ki je že od davnega 2008 lajal o zaščiti avtorskih pravic, kako tisto, kar najdemo na Googlu ni nujno javna last in podobno. In govorimo o blogerju, ki služi prav z bloganjem, ki je [3]bolj, ali manj novinar in bi absolutno moral poznati in spoštovati originalnost. Ne pa krasti od drugih, ki pišemo za veselje in lušt in potem to prodajati kot lastno domislico.
In njegov odgovor na moje opozorilo o kopiranju? Priznal je, da je praktično prekopiral idejo. In to je to. Brez opravičila, navedbe vira, ali izbrisa neoriginalnega bloga. Šel je celo tako daleč, da je rekel, da je stvari pač našel na internetu. Bra-vo.
http://i169.photobucket.com/albums/u213/psumek/bwavo.jpg

References

References
1 tukaj je mogoče glavni srž problema, ker če nisem dobro zbujen, sem kvalitetno tečen. Ampak to je druga zgodba.
2 nameroma z malo
3 bolj, ali manj

9 comments

 1. Najdu v tretjem poskusu… zanimivo kako na blog sceni omeniš douchebaga in v glavo takoj popnejo prava imena. :mrgreen:

  Čestitke za novinarski krst pri nas. Sam osebno vedno rad stisnem kako napako v zapise, ki jih kopira nacionalka in komercialne spletne strani, zato da se potem lahko delamo norca iz njih na socialnih omrežjih. 😎

 2. @frue Mja. Tepec. Skoraj grem stavit, da bi me tožil, če bi tukajle poimensko napisal kdo je.

  @Sakir Tretjem? Zdaj me zanima kdo sta bila prva dva. :mrgreen:

  Veš kaj, vsaj vemo kdo je tepec, da se ga lahko zdaj lažje izogibamo. (Car. :mrgreen: )

 3. Gartner, za katerga mi je prepozno kapnilo, da nima intelektualnih kapacitet za tako težko nalogo opisovanja vožnje in chef, ker pač zgleda douche. :mrgreen:

  Kdo sploh bere tega cepca? Če se ti ustavi v prvem odstavku pri originalnih zapisih, ga pač ne bookmarkaš. 😎

 4. Če bi večkrat vzel ego iz pisanja, bi bil verjetno bolj berljiv, je pa res da oglašuje svojo taktiko na headerju tako da mu ne gre zamert. :mrgreen:

 5. NuckinFuts, izgleda, da so bili pretekli peklensko vroči dnevi le malo prehud zalogaj za tvoj mali ventilator.

  Tole namreč izgleda kot halucinacije. Zanalašč sem šel prebrati oba eseja, tvojega in Hadovega, pa pri najboljši volji ne najdem vzporednic. Je pa tvoj sestavek definitivno 10x boljši.

  Je pa že sama ideja o kraji idej malce otročja. To je približno tako, kot bi rekel sosedu, da ti je ukradel mavrico. Idej pač ni mogoče ukrasti, še manj koga tožiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja