Meje

Ko se življenje obrne v smer, kjer lahko vsako [1]še tako butasto idejo takoj deliš naprej, glava ostaja prazna, nobena reč pa ne dozori dovolj, da bi bila primerna za objavo tukaj. Ampak to še ne pomeni, da ne bomo poizkusili.
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/27280441.jpg

 • Zakaj ne bi začel s faksom? Ker je tema dolgočasna.
 • Torej, vedno večkrat se sprašujem, kje v človeški zgodovini se je zgodil tisti premik, da smo ljudje čisto ponesreči presegli svoje sposobnosti in smo priplavali do trenutne situacije. Ker se tale pospešen napredek od začetka industrijske revolucije sploh ne zdi več kot napredek celotne civilizacije, ampak velikansko breme, ki nas spreminja v nekaj, kar sploh še ne moremo biti. Nismo zreli, nismo pripravljeni na trenutno stanje v družbi, ne zmoremo se spopadati z vso tehnologijo, ki nas vleče stran od našega bistva – narave in življenja v njej. Potem pa je tukaj spet vprašanje, če je to nujno slabo?
 • Ljubljana. Slovenski poizkus mesta, katerega mračnost, megla in prometna situacija človeka kar prisilijo, da začne z nežno mržnjo, kasneje pa z iskanjem vedno novih in novih odgovorov na vprašanje:”Zakaj je ne maram?” Sicer pa ti navkljub soncu, ki za oblačno zaveso poskuša izpasti vsaj malce močnejše od Lune, [2]neuspešno lahko dan polepša kakšen pristen stik z ljudmi, malenkostno dobro delo, ki si mu priča, ali pa nasmešek s strani neznanca.
http://1.bp.blogspot.com/-3coERUYCXfg/TttCnwZFDFI/AAAAAAAAB9c/IFWnMGcxIZU/s1600/DSC01529.JPG
 • Evo, šele na temu mestu faks. Vedno bolj mi postaja jasno, da z izbiro smeri študija nisem popolnoma zgrešil in mi počasi, a vzrajno prirašča k srcu. There, I’ve said it. Neka meni draga oseba je pred kratkim pripomnila, da moji neuspešni naravoslovni duši zagotovo dela družbo tudi bolj družboslovno usmerjena [3]in ravno tako neuspešna in nesposobna narava, kar se prijetno sklada z vsebino študija in poklicu, ki mu sledi. Če odštejemo seveda tisti neuspešen del.
 • Iz dneva v dan me na realna tla postavlja tudi odgovornost, ki me nekega dne čaka do generacij in generacij nadebudne mularije, ki jim lahko ob nesposobnosti pokvarim razvoj in temelje nadaljnje izobrazbe. Sicer pa mi vsaj z vidika nekakšnega pedagoškega erosa ne gre slabo, če lahko sklepamo po rezultatu manjše učne ure, [4]oziroma bolj predstavitve seminarske naloge  kjer je bila od skupine štirih ravno meni namenjena edina pohvala. Pa tudi edina kritika, ki sem jo že v naslednjem poizkusu popravil. [Nedabsehvalu]
 • V kratkem so se na širnem internetsu pojavili vsaj trije dobri blog zapisi. [5]Ne iz moje strani, valjda. Glede na to, da je v njih nekaj posebnega, nekaj nedoločenega, kar človeku ob koncu branja da misliti, da ni izgubil minute svojega dragocenega časa, si vsak zasluži svojo alinejo:
 • Najprej je tukaj Svoboda, ki se spopade z Relativnostjo časa in pomembnostjo trenutka. Prehojena pot je vedno pomembna, misel na prihodnost je lahko kvečjemu zastrašujoča na stopnji strahu pred neznanim, kar v resnici šteje pa je danes, tukaj in zdaj.

http://glenmontgroup.files.wordpress.com/2012/08/adam-blog-pic2.jpg

 • Potem je z zapisom udaril v živo Sakir, ki je poiskal Tanko linijo, ki loči “normalnega” človeka od nenormalnega. Vsak je sebi največji sovražnik, svetu pa lahko škodi samo, če spusti svoje misli iz vajeti. Razlika med nekom na zdravilih in tistim, ki lahko shaja brez njih je samo v prilagajanju na družbo.
 • Nazadnje lahko izpostavim še nov blog, ene čisto frišne brucke, ki s sarkazmom, kančkom cinizma in dobrim slogom spravlja skupaj zapise o svojih dogodivščinah. Nazadnje je opisala svoj Spopad z dohtarji na sistematskem pregledu.
 • Vi sam pište, drugač bom jst.
 • Če ste mi že zadnjič pomagali z idejami za izdelek na stružnici [6]Trenutno je v izdelavi šahovska figura, btw. …Pozna kdo kakšnega slovenskega izumitelja, ki je med manj znanimi? Mogoče kakšnega lokalca, prijatelja, kolega, znanca? Se pravi, odpadejo inovatorji v stilu Akrapoviča, Puha, Bloudka in podobnih, ostalo bi pa šlo. Aja, pa fino bi bilo, če bi o njem obstajalo vsaj za eno mini seminarsko pisnega materiala.
 • Sneg. Je.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hfxokBEN260[/youtube]

References

References
1 še tako butasto
2 neuspešno
3 in ravno tako neuspešna in nesposobna
4 oziroma bolj predstavitve seminarske naloge
5 Ne iz moje strani, valjda.
6 Trenutno je v izdelavi šahovska figura, btw.

12 comments

 1. Ljubljana je grajena sred močvirja in posledično ne moreš pričakovat kaj druzga, kot to da ti ni všeč. :mrgreen:

  Pa glej da v prihajajočih letih ne zajebeš kakšnega potencialnega inovatorja, kot bi to lahko storila moja prfoksa s tvojga hofa, če nebi bil tolk trmast. 😉

 2. Verjetno bi nam bilo vsem lajžje, če bi se čas ustavil tam nekje v recimo 60-70’s 🙂

  Ljubljana je čist super veš, tko da sovražiš jo samo zato ker je tolk kul 😀 A veš žensko ime ma, to marsikej pove zakaj jo nemaraš 😛

  Na stružnici izdelaj kij za basebal, šahovsko figuro, kroglo, šprudlo, uno za med evo! 😀

 3. @Sakir Res bi bilo bolje, da bi ostala pri rimskem vojaškem taboru velikosti Kongresnega trga :mrgreen: No, ne planiram nikomur v mladih letih zamerit ničesar. Sploh zato, ker sem v takem preprostem hofu 😛

  @Svoboda Hvala 😛 Sej veš kok tele konvencionalnosti iz videospota se planiram držat :mrgreen:

  @Limona Glede na leta slabih izkušenj s tem mestom boš morala biti zelo prepričljiva. Do your best :mrgreen:

  @nmohoric Kaj pa je bilo takrat boljšega? Hladna vojna mogoče? Sicer pa je “kul” zadnji izraz, ki mi pride na misel, kadar gledam kvazi umetnike, intelektualce in razne zabluzence, ko poskušajo živeti življenje iz Hollywoodskih filmov. Prej je primerna beseda “žalost.”

  @Lordwales Ne bi s tem stare meje zamenjali z novo? :mrgreen:

 4. Ah, kako lepo, da nekdo z mano deli navdušenje in entuziazem nad ljubljansko meglo, plundro, zmrznjenimi površinami in smogom, ki iz zasnežene pokrajine naredi Mordor. In dvigam palce ob dejstvu, da se vsaj eden izmed bodočih pedagogov zaveda svoje odgovornosti do prihodnjih generacij (ker se jih po mojih izkušnjah večina pravzaprav ne). Vprašanje na začetku o relativnosti tega, kar ljudje imenujemo napredek, pa bi lahko odprlo dolgo debato – čeprav moraš priznati, da je to, kar nas uničuje, deloma pomagalo na plan tistim idejam, zaradi katerih živimo v najbolj stabilnem in udobnem stanju do sedaj. (Zavedam pa se tudi tega, da je moja trditev najbrž odprla več vprašanj kot ponudila odgovorov :mrgreen:)

 5. @maia Ne pozabit :mrgreen:

  @nalivka O Ljubljani in njenih slabostih bi se dalo napisat cel rage zapis, o njenih dobrinah pa kvečjemu en krajši odstavek. Veš kaj me najbolj zmoti pri napredku civilizacije? To, da se ljudje oddaljujejo od narave. Mularija med seboj zna ločiti samo smreko in javor, nekateri pa še tega ne, ker so v svojem kvazi razvitem (mestnem) svetu že tako daleč od okolja, v katerem živimo. Se pravi, problem je v tem, da ni kompromisa med napredkom in ohranjanjem človeškega bistva.

  @m Sem danes že izbral edinega prostega od dosedanjih predlogov… torej Frankota po predlogu blogerke maie. Hvala vseeno :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja