Majhna multiplayer igra

Bom delu mal reklame za opensource.
Torej, če kdo pride kdaj v situacijo, da bi en dan s kolegi udarili kakšno multiplayer igro preko LAN-a, interneta ali česa podobnega obstaja milijarda možnosti. Če ima vsaj eden od teh kolegov premalo časa, preslab računalnik, ali pa samo naložen kakšen igram neprijazen operacijski sistem (OSx, Linux in to) pa je izbira primernih iger veliko veliko manjša.  No, enkrat smo s kolegi prišli v podobno situacijo in ker sem zadnjo igro igral leta Gospodovega 2004 [1]in ne spremljam scene spljoh sem iskanje prepustil nekomu drugemu. Ker dolgo ni našel primerne rešitve sem moral le prevzeti vajeti in sem našel rešitev.
Torej kaj je majhno, nezahtevno, malce nasilno, omogoča večigralnost, deluje na vseh operacijskih sistemih in je hkrati še vedno dovolj zabavno?

Assault Cube

Odprtokodna FPS [2]first person shooter računalniška igra, ki je popolnoma zastonj. Inštalacijska datoteka, ki jo lahko downloadamo tukaj je velika od 40 do 50 MB, namestitev  je možna na različnih operacijskih sistemih (WIN, MAC, Linux) in tudi na mojem mini prenosniku traja le kakšno minuto ali dve.
Igralnost se skorajda lahko primerja s starimi COD in CS. Podpira multiplayer igro preko javnih serverjev, kjer je praktično vedno prisotnih kar precej igralcev in seveda strelanje sovraga [3]cimrov preko LAN povezave, ki jo lahko ob pomoči primerne dokumentacije in foruma vzpostavi vsak, ki se je v osnovni šoli naučil več kot 23 črk abecede in ima 5 minut časa.
Pa, da me ne bodo samo besede:
http://www.assault-cube.net/screenshots/screen2.jpg http://screenshots.getdeb.net/playdeb/media/screens/13/13.png
Tukaj sta dva screenshota in povezava do enega posnetka gameplaya.
Aja. Ker je igra opensource ima nekje tudi možnost grajenja lastnih sob, kjer se lahko izkažejo vaše arhitekturne sposobnosti. Pa to.
Torej, na splošno nisem za zabijanje časa z igrami, sploh s streljačinami, vendar je občasno dobro preluftat živce nad cimri in kolegi.
Govoril sem.

http://assault.cubers.net/docs/

References

References
1 in ne spremljam scene spljoh
2 first person shooter
3 cimrov

15 comments

  1. Nikol nisem bil poseben gamer, še tistih par k jih nabijam občasno, se jih hitr naveličam. :mrgreen:

    Kot si napisu, waste of time, ampak sede včasih s kako snajperko razčefukat faco od bliz. 😎

  2. @Sakir Če maš še koga, ki špila zraven je dobr mal ego brusit. Al svojga, al pa njegovga.

    @maia To po mojih pojmih sploh ni nasilje. Miške in ostali del hardware-a pri cimrih pa se pomoje ne bi strinjali :mrgreen:

  3. Dokler brusš njegov ego je v redu, k pa prideš naokol s šivanko, je pa že panika in si neuvideven prasec, posebi če šivanka nima efekta na tvojga. :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja