Samo začet je treba

Končno nam je prihajajoča pomlad namenila nekaj bolj milega vremena. Sneg se je tudi v naših koncih povečini stopil, kar pa lahko vodi samo do ene stvari: Brcanja.
Pedalov, seveda.
Priznam, da sem čez zimo postal len kot koala, zadeta od  predoziranega evkaliptusa in da je kondicija že pred pol leta spakirala kufre, ter kupila karto za Avstralijo. Že deset stopnic do stanovanja je dovolj, da se upeham, zato včeraj za prvo vožnjo po dolgem času nisem izbral ničesar ekstremnega. Le nekaj kilometrov z enim nesramno strmim vzponom. Temle vzponom, [1]v obratni smeri kot na posnetku če smo natančni.
Ko sem prišel na vrh se mi je pred očmi bliskalo, srce je topotajoče našlo pot do trebuha, pljuča so pekla, nos se je mašil, mišice pa so hotele kar popustiti oprijem na gripih…. Kakorkoli, danes je šlo v isti klanec nekje 2x lažje, to pa je tudi glavni občutek, ki mi daje zagon za nadaljevanje tega začetka sezone.
Aja, pa blato je grozljivo. Kljub temu, da je cesta iz zgoraj omenjenega posnetka po novem asfaltiranja sem del poti še vedno peljal po zmehčanem makadamu. Dres, čelada in očala po novem posedujejo milijardo rjavih pikic, čevlji in še posebej kolo pa so popolnoma spremenili barvo. Me bo to ustavilo? Nikakor! Tudi zdaj, ko sem po drugače precej “divjaških” cestah zaradi peska, ledu in žlobudre prisiljen voziti počasneje pri tem neverjetno uživam.
Naslednji [2]jutrišnji cilj je lokalni klanec, ki je zame nekakšen kronometer, ali pa pokazatelj kondicije.  Rekord [3]merjeni. Drugače je mogoče rezultat celo boljši :P na 3,3 km dolgem vzponu (200 v.m.) imam mislim, da nekje 10 min 50 s. Jutri… bo čas podvojen, če ne kar potrojen.
Tako je, če lenariš in moraš začeti vse od začetka.

References

References
1 v obratni smeri kot na posnetku
2 jutrišnji
3 merjeni. Drugače je mogoče rezultat celo boljši :P

14 comments

 1. Po mojem, da bi te kamenjala večina študentov, če bi imel dva zaprta pira na polici za okras in … trofejo? Khm, kakšno že? :mrgreen:
  Če ne druga, bom izvedela, ko boš začel na blogu jokat, kako si se zredil za 10 kil 😛

 2. Očitno me še ne poznaš dovolj, da bi vedela… V bistvu sem veliko prevelik butelj, da bi me lahko kdorkoli enačil z večino študentov :mrgreen:

  In 10 kil bi mi kvečjemu prišlo prav, ne pa, da bi se jih bal 🙂

 3. Shame on me, tako dolgo sva že bff, jaz pa s tako uletim :mrgreen: Kesam se, ampak kljub se bova zmenla, da se mi na tej točki nehaš upirat, pa začneš druge stvari zbirat za trofeje in objavlat več takih posnetkov 🙂

 4. @nmohoric Zagotavljam, da bo tako, kot je zgoraj opisano. Do daske, fant! :mrgreen:

  @alamea Selektivno branje in “dirty mind” mi onemogočata napisati kakršnokoli pametno repliko na tvoj komentar. If you know what I mean….

 5. “se mi je pred očmi bliskalo, srce je topotajoče našlo pot do trebuha, pljuča so pekla…”, I feel you bro, I go through this every month. 🙂 Blago vam ko greste takole parkrat gor in dol in dobite kondicijo. I tata bi sine.

  Pomlad ftw! Jo komaj čakam. Da se bo spet dalo bit zunaj in ne nabirat tolščo pred računalnikom. Da bom lahko spet lazil po raznoraznih šumah in čofotal po Savi :mrgreen:

 6. @Urška Kr šparej ga, ja. Drugač boš mogla garancijo nest uveljavljat k enim ful nesposobnim prodajalcem tam v btcju…. :mrgreen:

  @maia Dobro jutro 😀 Četrtina letošnjega leta bo kmalu mimo 😉

  @Chemfusion Kaj ti pa brani? Zdravje? Sej bo kmal vroče, da boš lahko ribe on-line uploadu :mrgreen:

 7. Js sm v zadnjih treh tednih nabral že kakih 2000km in par deset tisoč višinskih metrov. Vse s prstom po zemljevidu, kaj pa drugega. 😛 Komaj čakam, da se poklopijo vreme, fraj cajt pa zdravje. Enkrat do julija menda bo kaj… 🙂

 8. @maia Bomo videli, če boš še istega “so what” mnenja ko bodo po zraku frčali meteorji :mrgreen:

  @bubašvabe V začetku komentarja me je precej zamorilo, potem pa…. 😆 Upajmo, da boš priložnost dočakal že kaj prej. Presneto, človek hitro postane odvisen :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja