Šihtno

Ja. Dobil sem ga. Že pred več kot enim tednom, zdaj pa se po zimskemu spanju komaj uvajam v osemurni delovnik, ki ga kombiniram s predavanji. Ni lahko, vendar je bančni račun hvaležen kot lačna opica podarjene banane. Pa to.
Ne bom trdil, da mi je s to [1]študentsko, da ne bo pomote zaposlitvijo padla sekira v med, vendar mi je s to zaposlitvijo padla sekira v med. Ravno prava mešanica fizičnega in psihičnega dela, ki je hkrati dovolj raznoliko, da ne postane prehitro dolgočasno.
Sicer nisem preveč izbirčen in bi delal tudi kaj drugega, ampak se tudi sedaj ne pritožujem. Nekako srečen sem, da sem izmed oglasov na strani e-študenta, sredi vseh telefonskih anketiranj in deljenj letakov našel nekaj tako idealnega. Ne da bi se hvalu :mrgreen:
http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2011/12/just-give-me-money-and-ill-do-shit-for-you.jpg
Z novo službo pridejo tudi nova spoznanja. Tako mi je uspelo že prvi dan navezati stike z enim [2]tudi študent od avtohtonih prebivalcev ghetto predela Ljubljane, nato pa sem celo izmeno in še na troli poslušal o tem, kako je bilo delati kot varnostnik na Metalkempu in da ga je za to službo zjutraj kłical šef  osebno [3]je treba met veze, a ne ravno, ko je bil na “pijački s kołegi.” Heh.
Da ne bo pomote, ostali sodelavci so popolnoma ok. Drugače bi že potihem evaporiral v kakšno drugo skladišče :mrgreen:
Kljub temu, da sem večino časa zbit in utrujen imam še vedno delujočo neko žilico za preganjanje dolgčasa v [4]kakor bi najbrž rekel pametnarit čredi ovac, ki hodijo po vsakdanjih opravkih. Buljenje v ljudi, ki stojijo na postaji mestnega avtobusa dokler ne popustijo pogleda, zastraševalna hoja ponoči nasproti nekemu paru in grdo metanje pogledov izpod čela, nato pa smeh, ko se stisneta čisto k robu pločnika. En dan sem v službi poskušal spraviti naključno besedo “kriv” v vsak pogovor, ki sem ga imel… [5]Samo enkrat mi ni uspelo. Take in podobne ideje, ki se mi čisto sproti porodijo v glavi. Karkoli, kar prisili uro k hitrejšemu vrtenju.
Bicikelj. Uporabljam za polovico poti do šihta. Če bi se prej zavedal kako glupo lahko izgleda nekdo tako velik in kosmat na mestnem kolesu s košarico morda ne bi nikoli podpisal naročnine. Zdaj pa je, kar je. Predvsem poceni. In hitro.
Aja, ti bicik(elj)i so očitno lahko tudi pokvarjeni, ker sem enkrat naletel na enega, ki mu je veriga [6]ali nek del v pogonskem mehanizmu preskakovala vsakič, ko sem speljal. Glasno ruženje in moj “kaj-me-briga-sej-ni-moj-bicikl” nasmešek sta najbrž izpadla fenomenalno, ko me je zaradi izgube momenta malce zaneslo iz ravne linije in me je z desnim ogledalom skorajda prikrajšal za levo ramo nek divjak v audiju. Pa to.
Btw, če še kdo ne ve: Bicike(lj) kolo se najlažje dobi iz stojala tako, da dvignemo sedež in zadnje kolo v zrak. Valjda. Tudi jaz sem to izvedel šele malce prej, ko sta me modela, ki oskrbujeta postajališča s kolesi opozorila, da moje silovito vlečenje kvečjemu poškoduje držalo. Ups, a ne. (Pa očitno se moram res obriti, ker sta me kregala z nekim “gospod” in me vikala. C’mon people!)
Za socializiranje mi nekako ne ostane dovolj časa. Nekajkrat na teden mi uspe ob zgodnji uri [7]11h-12h iz postelje vreči določene FDVjevce, ki jih s težavo prisilim, da sebe in tigrastega mačka odvlečejo do prve restavracije s precej matematičnim imenom. Občasno me točno določeni mučitelji živali spravijo na kak čaj ali dva, to pa je več ali manj to, vendar mi trenutno popolnoma zadošča. Kljub vsemu rade volje sprejmem prostovoljne ponudbe za masažo, ker me od večurnega stanja zateguje po celem hrbtu. Pogoj je ženska roka, [8]najraje dve in pripravljenost pomagati ljudem v stiski :mrgreen:
Rutina je kul. Kul je rutina. Počasi prihajam v ritem in vse bo šlo lažje. To je to, kar se tiče zunanjosti. Za ostale blodnje se zglasite na temu blogu pri Toku misli #10 [9]povezava še ne obstaja že obstaja, enkrat v kratkem.

References

References
1 študentsko, da ne bo pomote
2 tudi študent
3 je treba met veze, a ne
4 kakor bi najbrž rekel pametnarit
5 Samo enkrat mi ni uspelo.
6 ali nek del v pogonskem mehanizmu
7 11h-12h
8 najraje dve
9 povezava še ne obstaja že obstaja

16 comments

 1. Na ta nesrečni bicikeLJ s preskakujočo verigo sem mela tut jaz že čast naletet, ampak, proti tistemu, ki je imel pokvarjen mehanizem za znižat/zvišat sedež, je bil vseen kar luksuz 😀

 2. Chemfusion, zarad takih izjav še nisi pussy, treba se je naučit brat med vrsticam pa človek ugotovi, da je bilo to pač povabilo nežnim ženskim rokam, da ubogega NF odrešijo zategovanja po celem hrbtu :mrgreen:

 3. Zakaj si tistole tretjo slikco razlagam preveč dobesedno? :mrgreen:

  Ne glede na vse sranje, k ti ga na mizo zmečejo šefi, se zmer najde cajt za pizdarije.
  O žabarskih getih pa nebi, spadajo pod urbane mite in njihovi zagovorniki med najboljše pravljičarje. :mrgreen:

 4. Mi je všeč, da me enačiš z mučiteljem živali NOT! 😀 Drugače pa a so dobre gume na biciklu? Kako se počutiš ko maš lučke skoz prižgane? Bi mi zrihtal del zadnjega blatnika? Kako odstraniš sedež iz bicikla?

 5. @Chemfusion Kot je rekla alamea: beri med vrsticami 😛

  @Tina Pazi, tisti moj je imel OBE čudoviti lastnosti. Ne samo, da sem cikcakal kot zajec po feferonu, ampak sem imel kolena na široko kot kakšen fuzbaler.

  @alamea Očitno niso potrebne samo ženske roke, ampak tudi ženska pamet :mrgreen:

  @Sakir Your mind is kaput. Za tistole misel o getih ti pa dam 10/10 za smeh 😆

  @nmohoric Pomoje bo bolje, da napišeš mejl na Europlakat kjer ti bodo rade volje odgovorili na ta vprašanja :mrgreen:

 6. @maia Boš rekla, da je bilo tako skrito? 😛

  @Urška Vse ste iste pameti, nobena pa ne bi šla v akcijo :mrgreen: Če povem po pravici sploh ne vem iz katerega filma je to.

  Sakir Po standardih današnje družbe je še vse kaj huje, kot “kaput” :mrgreen: Sam tkole ti lahko rečem glede avatarja. Zagotavljam, da je v ozadju globlji pomen.

 7. Ok folk, sej če ne berete bukl, so filmi. Nazadne z Deepom v glavni vlogi, mal si poglej, pa če ti ne sede Burtonov pristop maš še zmer Disneya. 😉

  Zdej kolk boš pa kapiru metaforiko zadi, je pa čist odvisn od tvojga znanja filozofije, psihologije, zgodovine, sociologije,… u glavnem družboslovja. :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja