Pogled nazaj

Ob koncu letošnjega leta (ki bo šele čez nekaj dni, pa koga briga) bom ponovno spisal manjšo statistično evidenco obiska tega bloga. Saj veš, kar tako, zaradi lepšega.
Lanskim 60 objavam se je pridružilo 75 novih, [1]6,25 na mesec kar je precej boljše, ker so bile glede na obisk očitno tudi kvalitetnejše.
Obiskovalcev je spletno mesto prejelo kar dvakrat več kot leto poprej, torej 14 392, ti pa so skupaj odprli 25 239 strani. [2]1,75 strani na obiskovalca
Glede na to, da je bila večina objav relativno dolgih (in še vedno drži teza o obratnem sorazmerju dolžine obiska in objave), je bil povprečen čas na strani v celem letu 1 minuto in 46 sekund. Hitri bralci, kaj hočmo…
Statistična vrednost, ki mi pove, da imam vsaj nekaj rednih bralcev je 8140 unikatnih obiskovalcev v 12 mesecih. Na mojo spletno stran so zdolgočasneži največkrat (2 861) prišli [3]se izgubili z iskalnika Googla, temu pa tesno sledi (2 445) glavna stran Blogosa. Z direktno povezavo je dostopalo 2 051 obiskovalcev. Blogerji, ki me imajo v svojih blogrollah (Urška Sonček, Snowblind, Sakir, Pametnarit…. ) so tudi prispevali ogromen del obiska.
Kaj pa top lestvica objav?
Poleg glavne strani bloga (7 115 ogledov) ne tako začuda vodi kategorija Kam gre mali beli zajček, ki je zaradi viralnega posnetka postala ena izmed glavnih letošnjih iskalnih nizov na mojem blogu. Fino. [4]Aja, ej. Kam gre mali beli zajček?
Od objav z 1006 obiskovalci absolutno vodi Rešitev FB sledenja uporabnikom, kjer sem se malce razpisal o Facebookovem vdiranju v zasebnost in zbiranju podatkov na protizakonite načine. Tudi zapis z naslovom Kako je pa tebi ime, je med bralci (predvsem med 833 mladimi mamicami) vzdignil nekaj poležanega prahu.
Kar se tiče tehnikalij: med brskalniki še vedno vodi (50,54%) Firefox, od lani pa je velik delež pridobil Google Chrome (24,52%). Ne vem kako je možno, da presenetljivih 14,46 odstotka še vedno drži IE. [5]Upam, da so krivi službeni računalniki…
Od operacijskih sistemov seveda vodi Windows [6]škoda, da ni podatkov o verziji s 86,73%, sledi mu Machintosh z majhnimi 5,72%, za njim pa so na lestvici Linuxove distribucije z 4,54%. Od lani se je precej povečala uporaba tabličnih računalnikov in mobilnih telefonov.
Aja, letos je sinonim “nuckinfuts” med obiskovalci iz iskalnikov ponovno premagal nek drug iskalni niz. Kot že rečeno je zmagal “kam gre mali beli zajček” z neznanim številom zadetkov. Nujno moram napisati, da ste vsi, ki pričakujete od Googla odgovor na tako vprašanje precej…. …em…. Pa naj bo, za voljo praznikov: FUL STE FAJN.
Najlepša hvala rednim bralcem, ki mi pomagajo zviševati ego. Želim vam lepe praznike, veliko rozin v potici, čimmanj policijskih kontrol, gromozansko mero malih, belih zajcev in zvočno izolacijo med pokanjem petard. [7]Razen Sakirju, ki bo stal v prvi vrsti med pokanjem s karbidom…. in Urški Sonček, ker ne bere več tega bloga….
Srečnega in zdravega, pa se pišemo drugo leto! [8]Do takrat pa poskušajte čim manjkrat priti na to stran, da bo celoletna statistika obiskovalcev ostala vsaj približno pravilna. Pa to.

References

References
1 6,25 na mesec
2 1,75 strani na obiskovalca
3 se izgubili
4 Aja, ej. Kam gre mali beli zajček?
5 Upam, da so krivi službeni računalniki…
6 škoda, da ni podatkov o verziji
7 Razen Sakirju, ki bo stal v prvi vrsti med pokanjem s karbidom…. in Urški Sonček, ker ne bere več tega bloga….
8 Do takrat pa poskušajte čim manjkrat priti na to stran, da bo celoletna statistika obiskovalcev ostala vsaj približno pravilna. Pa to.

12 comments

 1. Celi teden je pokalo pod “mojim” blokom! Dobro da sedaj vem zakaj. 😛
  Normalno, da še berem tvoj blog! Samo … vse več sosedov zaklepa wi-fi in je ‘fuuuul’ težko priti gor. :mrgreen:

  Btw, iLike the new look, čeprav sem najprej mislila, da sem falila blog. ^^

 2. @Sakir Maš prov. Ognjemet je za softiče.

  @Chemfusion Verjamem, da imaš raje tisto kar priteče iz grozdja, preden ga posušijo :mrgreen:

  @pametnarit Si tudi letos rit? 😛

  @Prome Ni ciljev…itak je ta stran tukaj samo, da lažje zavajam ubogo slovensko rajo s teorijami zarote …. Oh. “Profesionalna” analiza. Saj bom še zardel….

  @Svoboda Samo pol.

  @Urška O, kdo je še živ. Si že kdaj razmišljala, da bi za internetni dostop plačala? :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja