Kaj pogrešam?

Tišino in mir.
Pa ne v smislu popolnega mrka vseh zvokov, ampak tisto šumenje okrog ušes, ki ga dobiš, ko precej velikansko hitrostjo drviš skozi zrak. Hehe.
Pa tiste sunke adrenalina, ko že skoraj izgubiš kontrolo, a jo pridobiš nazaj… pa vendar nimaš časa razmišljati o tem, kak car bi izpadel, če bi te kdo videl, ker se približuje naslednja nevarnost….
No. Enkrat spomladi/poleti sem objavil dva posnetka mojega drvenjabrezglavega divjanja po nekih lokalnih poteh. Le redki vedo, da sem za tem posnel še en posnetek po malce bolj prometni cesti, na katerega pač nisem preveč ponosen… Vendar, ga gledam in mi zbuja skomine po mojem jeklenem aluminijastem konjičku in tistih trenutkih, ko odmislim prav vse in se podam na vrat na nos navzdol.
Torej, tukaj je:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cm7fQwb9PLI[/youtube]
Posnetek ni kdovekaj…vendar, kot sem rekel, mi v teh zimskih uricah, ko sem od dobrega, starega kolesa oddaljen pol Slovenije pomeni ogromno.
Proti koncu se vidi dosežena maksimalna hitrost 66 km/h. Res je, da sem na tem odseku ceste peljal tudi precej hitreje, vendar sem že nekaj dni po posnetku ugotovil, da je to v bistvu do kraja trapasto početje. [1]Recimo, da sem se skoraj poljubil s 15 tonsko zverino, na kateri je pisalo MAN…heh…. Vožnja na robu kontrole pač ni namenjena cestam, kjer se sme pričakovati nekaj prometa….

References

References
1 Recimo, da sem se skoraj poljubil s 15 tonsko zverino, na kateri je pisalo MAN…heh….

13 comments

 1. Sicer sem pristaš gorskega kolesarstva.. ampak raje gor, kot pa dol.. nikoli se ne bi spravil tako kot ti, ker me je vedno strah padca… 🙂

 2. @Sakir Izguba bi bila bedna, tveganje je pa tisto, kar naredi take neumnosti bolj zanimive.

  @Peter Kot je rekel Sakir. Do strahu se da razviti določeno toleranco. Njegov način sicer ni preveč konvencionalen, vendar včasih deluje :mrgreen:

 3. Ker je pač zima obstaja učinkovita rešitev, ki ti da tisti sunek vetra čez ušesa in naval adrenalina, za več informacij odgovarjam na privat 😀 Drugače pa dobra vožnja, imaš srečo da ni prišel noben avtomobil navzgor 🙂

 4. Zadeva je bolj adrenalinska, k izza ovinka prgon podobn norc, samo v avtu. K loviš milimetre med havbo in stranskim špeglom, ti našopa adrenalin nekam… :mrgreen:

 5. Drugič si zrihtaj še kako zverino (volka, podivjanega psa, medveda, jeznega jelena…ne vem kaj preferiraš) da bo laufala za tabo. Garantirano boš vozil še hitreje in drzneje :mrgreen:

 6. @Peter Mogoče bi vseeno raje poizkusil s postopnim privajanjem na hitrost. Saj veš…. zaradi zdravja :mrgreen:

  @nmohoric Saj pravim. Avtomobil je še najmanjši problem.

  @Urška En dokaz? Wanna see my knees? :mrgreen:

  @Sakir O ja. Še posebej na takih poteh, kot je zgoraj na posnetku, kjer vsak vozi kot, da je sam na svetu. Velikokrat sem že odmotaval v jarek in reševal situacijo. Nekateri vozniki enostavno ne pričakujejo nepredvidljivih situacij…. Ampak adrenalin pa je 😛

 7. Ok en komentar sem danes že napisal, s telefona ampak očtno ni prispel.

  Torej; Kaj pa če si zrihtaš, da za tabo laufa še kaka zverina (volk, podivjan pes, medved, jelen…kar pač preferiraš), potem boš gotovo vozil še hitreje in drzneje. Da ne govorimo o adrenalinu. :mrgreen: Vem iz lastnih izkušenj 😆

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja