Objava z ušesi

Tegale se ne da prebrati brez, da bi se zraven počutil Italijansko. Se pravi s poslušanjem točno tele glasbe:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HWqKPWO5T4o[/youtube]
Začenjam s kratko mislijo, kot je kratek uvod v pesem.
Opisna geometrija je fičko.
O čemu govorim?
Postopki risanja, stari kot stari Egipčani,  učijo jih pa še danes. [1]Pa ne Egipčani in ne Egipčane. Ampak današnji profesorji učijo nas. Te postopke. Risanja. Ročna predstavitev trodimenzionalnega prostora v dveh dimenzijah. In to v času računalnikov, računalniškega oblikovanja in 3d risank. [2]Ok, vem, da to nima veze, ampak vseeno… Drugače izredno (ne)zanimiva snov, je hkrati dovolj zakomplicirana, da se zagnusi še tako radovedni glavi. [3]Gobovi, žebljevi, motorjevi, časopisni, bralni, vsem trem na Triglavu…
Že milijontič v času šolanja se spopadam sam s sabo [4]Ne dobesedno. glede iste stvari: naučiti se moram nekaj, hkrati pa vem, da bom to isto znanje čisto kmalu poslal nekam v globine možganske skorje, dokler ne bo izrinjeno s čim uporabnim. In to je nesmiselno. [5]Je.
Vem ja, I got an offer I can not refuse. Poznam vse argumente in protiargumente te debate. Še vedno pa sem izgubil verbalni dvoboj, [6]Govorjenje s samim seboj je primarni znak neprisebnosti. kolikor se le da izgubiti proti samemu sebi in se uspel naučiti za tisto pozitivno.
Aja. Opisna geometrija je fičo ker je stara, zakrnela, neuporabna, nenatančna, samo osnutek za današnje izdelke in veliko predaleč od znanja za nekega laika z osnovnošolskim znanjem. [7]To zadnje nima veze s fičotom. Pa naj kdo drug najde izvirno primerjavo, ki drži prav v vseh pogledih. Jaz je ne bom. There, I’ve said it.
p.s.
Zakaj bi se morali za branje tegale počutiti italijansko, se najbrž kdo sprašuje. Odgovor je čisto preprost: Nekega točno določenega dne sem se lotil pisanja naključnega bloga. Začel sem ga s povedjo (citiram): “Tegale se ne da prebrati brez, da bi se zraven počutil Italijansko,” čemur sem hotel v celotnem zapisu tudi slediti. A vendar sem po stari navadi ob poplavi misli odtaval in se znašel pri citiranju prvega stavga v pripisu zaključku bloga, samo zato, da bi bilo pri komu med branjem tegale pesmi že (skoraj) konec. Če jo je kdo sploh kdo poslušal? Ali še lepše: Je sploh kdo prebral? :mrgreen:

References

References
1 Pa ne Egipčani in ne Egipčane. Ampak današnji profesorji učijo nas. Te postopke. Risanja.
2 Ok, vem, da to nima veze, ampak vseeno…
3 Gobovi, žebljevi, motorjevi, časopisni, bralni, vsem trem na Triglavu…
4 Ne dobesedno.
5 Je.
6 Govorjenje s samim seboj je primarni znak neprisebnosti.
7 To zadnje nima veze s fičotom. Pa naj kdo drug najde izvirno primerjavo, ki drži prav v vseh pogledih. Jaz je ne bom.

12 comments

 1. Šolstvo je žal zaostalo. Čist res je, da tega ne boš rabu nikol v taki obliki (računalniški programi ftw) ampak jbg, naučit se morš za uno 6. =/
  Good luck.
  P.S.: Hvala bogu, da mi nismo mel tega pr matematiki! :$ 🙂

 2. O, pa je le nekdo prebral…
  Ah, saj pravijo, da če greš tečt z nahrbtnikom polnim kamenja, je naslednjič brez nahrbtnika toliko lažje. (Stara ljudska modrost, ki sem si jo ravnokar izmislil.)
  In točno to je opisna geometrija: balast.
  Vaša matematika je prekomerno zahtevna tudi brez tega, a ni? Drugače pa to tako ali tako ni matematična snov ampak nekaj v zvezi z galebjimi ritmi (tehnična dokumentacija).
  p.s.
  Se opravičujem za uporabo izraza “galebova rit” vendar po občutku paše v kontekst.

 3. Par rednih bralcev pa že imaš. 😉
  Hahaha, kere maš. xD Da ne bo preveč ego-tripinga… mogoče so mi tok smešne zato ker sm v zadnjih dneh vajena predvsem literature o razvoju pamžev (ki naj bi jih poučevala čez tok-in-tok let).
  Drugač sm pa za to ljudsko modrost že slišala (par minut nazaj prvič) in bi kr držala… verjetn.
  Tale vaša snov me ful spominja na geometrijo, ki naj bi jo mel moj fotr na konc gimnazije. Menda so vrtel like pa telesa in računal podatke dobljenih teles… nmj, js si še predstavlala ne bi kako to sr***e zgleda. RESPECT za pridobljeno pozitivno oceno, v katero ne dvomim. 😉
  Naša matematika je bla pa zajebana na čis drugem nivoju ((par dni nazaj sm jo sanjala – mora… polom!)) (namerno sta 2 oklepaja. verjetn?). Čeprov men se je usral, da sm nardila s kolokviji (lih za glih) tko da sm se zajebanmu izpitu izognla.
  Galebova rit pa ti je oproščena. (=

 4. Kako pri svetem Krucifixu naj se osredotočim na branje zapisa, če mi v ozadju rola pomirjujoča glasbena podlaga ki prevzame moj celoten tok zavesti in ga usmeri izključno na prefinjene takte naših zahodnih sosedov.

 5. @Urška Super. Če smo v prejšnji objavi govorili o literaturi v kateri se ne moreš najti, imaš pri razvoju pamžev točno to (če se že najdeš notri, pa vsaj veš od kje izhajajo tvoje težave).
  Opisna geometrija je neka živčna mešanica prvin matematike, geometrije, logike, piflarije, postopkov in formul, od katerih vedno uporabim napačno v nepravem trenutku. Hvala za vzpodbudne besede. Vredne so še enega čaja ^^
  @Prome Ugasni glasbo, samo za sekundo, pa ti kar tukaj v dveh besedah obnovim o čemu govori prispevek: galebje riti.

 6. Te teorije so vse tako zaostale, da se povsod najdem… ali pa sem včasih še vedno na nivoju -10 let. No, malce otroka pa mora biti v nas. (:
  Na podlagi prihajajočega urnika kaže, da bo časa za čaj še veliko. ^^

 7. Danes mi je en strojnik utemeljil poznavanje opisne geometrije kot splošno razgledanost, širši pogled na stvari… al nekaj podobnega. Sem že pozabila, kaj točno je rekel, ampak takrat je zvenel precej prepričljivo in pametno 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja