What goes around

comes around.

Pa ne mislim tistega 15 let starega komada od Justina Drvojezernega, [1]Justin Timberlake ampak samo poskušam izpostavit ironijo v dejstvu, da sem se spet znašel tu, na blogu, zapisujoč lastne misli nekam v globine interneta. In sploh ne vem zakaj.

Najbrž je do zdaj preteklo že vsaj za desetletje vode, ko je bila slovenska blogosfera [2]a se to piše z veliko? skoraj najbolj aktiven del našega spleta. Na tisoče ljudi je bralo bloge, na njih pisalo komentarje in celo sklepalo nova poznanstva. [3]ta zadnji del je še kar čuden, ampak evo, vemo koliko nas je takih

Če bi danes nekdo pisal objave, daljše od 280 znakov in še vedno obdržal na tisoče bralcev, bi ga najbrž okronali za kralja spletnih vplivnežev. Ampak smo tu, kjer smo. S koncentracijskim razponom, ki ni daljši od mišjega kiha. S palci, utrujenimi od podrsavanja po zaslonih na dotik. In s pasivnostjo, ki bi bila vredna celo Lune, ki je čemerno gledala že dinozavre, ko jih je zradiral tisti kamenček iz vesolja in bo takisto čemerno buljila v nas, ko si bomo na glave zmetali eksploziv.

Včasih bi si želel biti Luna.

Zagotovo se veliko večje migracije, kot z Bližnjega vzhoda, dogajajo na internetih. Enkrat v dvatistočih se je pojavila tista modra knjiga, ki je precej bukova [4]facebook? in vsi, ki kaj štejejo, so tam naredili račun. Potem so prišli na isto platformo tisti, ki znajo štet samo nekje do 10 in se je bilo treba [5]za voljo mentalne higiene po hitrem postopku odselit. Blogerji so takrat množično poskakali na omrežje za čivkanje, ki je kar nekaj let vztrajalo pri kvaliteti (glej tale link), vendar so ga prej ali slej različni aktivisti pričeli uporabljat za strujanje neumnosti. In se je bilo spet treba odselit.

Naša generacija je pobegnila predvsem na klepetalne programe. Morda zato, ker nas spominjajo na brezskrbno mladost, ko smo dolge ure in ure zabili na pokojnem †MSN-ju† in predvsem vadili slepo tipkanje in porabljanje pretirane količine impulzov na dial-up povezavah.

In jaz sem zdaj tu. Nazaj. Ker mi tokovi misli še vedno švigajo po glavi in me praskajo po lobanji. Ozemljitev je dober način, da se zavaruješ pred požarom. Blog je dober način, da se zavaruješ pred polno glavo. [6]Vsaj bil je. Pred desetletjem.

References

References
1 Justin Timberlake
2 a se to piše z veliko?
3 ta zadnji del je še kar čuden, ampak evo, vemo koliko nas je takih
4 facebook?
5 za voljo mentalne higiene
6 Vsaj bil je. Pred desetletjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja