Dolgočasne številke

Bilo je še v časih referenduma o arbitražnem sporazumu, ko je naš takratni predsednik sestankoval z namestnico evropskega komisionarja in to pišem samo zato, da naenkrat razočaram več prdcev, ki pri vsaki omembi politike priletijo na spletno stran in pametujejo o zdavnaj umrli zgodovini in temo objave zgrešijo za svetlobno leto.
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/109/590/butthurtdwellerexplained.jpg
In gremo na dolgočasne številke iz pregleda leta 2013:
Zdaj že četrtič (lanska objava) pišem objavo na isto temo (statistika bloga). Namenjeno sebi, pa še kateremu drugemu številčnemu ljubitelju.

  • Torej, lani je Blogosove blogerje udarilo več reči: uredba o piškotkih, ki je v aplikacijah za zbiranje statistike [1]GAnalytics v našem primeru pustila velikansko luknjo v uporabniških podatkih za obiskovalce, ki niso imeli vključenih piškotkov.
  • Na siolovi naslovnici so bili najprej blogi premaknjeni iz vrha nekam proti dnu strani, kasneje pa so celo popolnoma brez pojasnila in obrazložitve izginili. [2]To je velik zalogaj, ker je običajno velika večina bralcev prihajala na Blogos od tam.
  • Urednika Blogosove strani so ugrabili vesoljci in mu izčrpali možgane skozi uho in ga odpeljali nazaj v posteljo, še preden se je uspel zbuditi. Še vedno sicer opravlja svoje delo [3]ker, po pravici povedano, ni ravno težaško vendar zelo redko in neizmerno slabo. Objave na naslovnici se menjajo enkrat na teden, ali pa še to raje ne.
  • Veliko dobrih blogerjev je udarilo življenje, precej jih je nehalo pisat, ostali pa so se preselili na TW, kjer poskušajo izstopat iz množice debilov, ki s svojimi 140 znaki na povprečno poved spominjajo na neandertalce. Buggavuggahugga.
  • Eeeee.

Zdaj pa k statistiki.
Letno število objav počasi pada na vseh blogih. Tako se je tudi z moje strani v 12 mesecih na spletu pojavilo samo 35 prispevkov, kar po hitrem izračunu pomeni, da sem gumb “Objavi” pritisnil malce manj kot trikrat na mesec. Še vedno boljše povprečje, kot večina blogerjev tamle v blogrolli. [4]Ne, Sakir, zate vemo, da ne spadaš zraven. [5]Oldfart.
Skupno število obiskovalcev v letu:

http://ubuntuone.com/1mvBdLAwzSgARvM0W5UTUS
Od tega vračajočih:
http://ubuntuone.com/79PdFY70EBJFcWpCnHsYKV
Kar pomeni, da je rednih bralcev napram padalcem toliko:

http://ubuntuone.com/3qKLFSjuS11OfloGhQH5oY
Obiskovalci so odprli toliko strani:
http://ubuntuone.com/2WOObUshkzzMvHOrmPizNa
Kar pomeni, da je vsak posameznik povprečno poklikal:
http://ubuntuone.com/3Fcb7aaZdmxqA3ghiK9Wum
In se na blogu zadržal (hh:mm:ss):

http://ubuntuone.com/2vrKWoPzPSOC97cGLixDj8
Kar je novega, je to, da je kar 675 obiskovalcev prišlo na blog preko povezav na različnih družbenih omrežjih, kar je več od tistih, ki so na blog  priklikali preko direktnega zaznamka (466). Preko povezav na drugih spletnih straneh in blogih je vpadlo 1.170 obiskov.
V bistvu lahko pokažem še kako izgledajo podatki o referenčnih povezavah na moj blog (klik na sliko za povečavo):
http://ubuntuone.com/7KXJdmGQ6SV4TIgLKJLPvn
V temu primeru tudi hvala Ritkotu za povezave, kljub temu, da ne ne piše več, ker je smotan.
Med ključnimi besedami prevladuje kar “nuckinfuts,” sledi mu “assault cube nuckinfuts,” takoj za tem pa še beseda “sarkazem.”  Ugibajmo na katero besedo sem najbolj ponosen?
Ok, pa še objave:
Na prvem mestu bo kar Kratki vedež o vožnji skozi krožišče za Ljubljančane inu ostale uboge v duhu, ter pomoči potrebne s kar 5.713 obiskovalci, kar je po svoje trapasto, ker je bil napisan leta 2012. Po obisku objavi tesno sledi kar glavna stran bloga, ogledana 4.993-krat, potem pa še Gremo po Mirota v center s 669 ogledi.
Največ obiskov v enem dnevu pa je na moj blog prišlo 14.5.2014, ko je v istem dnevu stran pogledalo kar 2.414 internetarjev.
S tehnologijo je bilo takole:
http://ubuntuone.com/2cbEb8bC1jODAKiuo6KU4H
Tako. My work here is done.
V novem letu pa je v planu evakuacija blogosa. Samo povem.

References

References
1 GAnalytics v našem primeru
2 To je velik zalogaj, ker je običajno velika večina bralcev prihajala na Blogos od tam.
3 ker, po pravici povedano, ni ravno težaško
4 Ne, Sakir, zate vemo, da ne spadaš zraven.
5 Oldfart.

10 comments

  1. @Sakir THANKS OBAMA!!!!111one

    @Chemblabla Thank you. You contribution has been noted, precautions has been made. :mrgreen:

    @miran Vsako leto malce manjše. Kaj se je zgodilo s tvojim blogom, btw?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja