Lajtas

Klopot konjskih obuval je odmeval po poletni tišini gozda, ki je tiha ravno toliko, kot je pomaranča zelenjavna. Kolesa voza so trla tisočkrat povoženo drobno kamenje in ga spreminjala v rahel pesek točno tako, kot ga lubenica ne bi. Na sprednjem koncu voza in na zadnji strani živali je sedela temna postava, kateri je, gledano na daleč, polovico obraza pokrival zmahan klobuk, gledano na blizu pa ravno tako. Mimo prhanja kljuset, topotanja kopit in tresenja voza bi se prav lahko slišalo rahlo pogrkovanje, ki bi ga lahko pripisovali izključno smrčanju rahlo utrujenega človeka, vajenega dolgega potovanja in polnega zaupanja v živali, da bosta našli pot domov. [1]Ali do prve gostilne, kot ju je gospodar ponavadi vodil..
In potem se je mož naveličal večnega tresenja voza, si kupil mercedeza in ob prvi priložnosti zaspal za volanom na avtocesti. Konec.
Skoraj tak, kot je konec letošnjega leta. Vidite, kako neopazno sem zamenjal in povezal dve različni temi?
http://oldstersview.files.wordpress.com/2010/02/capture-horse.jpg
2013 v slovo bi lahko napisal nekaj krasnih vrstic, pa si, prasec, niti ne zasluži. Bilo je Leto, pisano z veliko začetnico. Sploh ne toliko zaradi izjemnosti, mirnosti in nadvse blagodejne kratkosti, ampak ker je bilo prvo v mojem kratkem, patetičnem življenju, ki bi ga lahko označili za prelomno. Odločitve so padale ena za drugo, majali so se krhki temelji dozdajšnjega mišljenja, začelo se je betonirat prihodnost na tleh, ki niso kot žabarsko Barje, [2]ampak so presneto trdna, op.a. prostih dni pa je bilo iz tega razloga presneto malo, kar se tudi pozna pri količini objav točno na tejle strani spleta… [3]spletni strani, a ne
In zdaj prihaja tisti čas, ko se bo pokazalo, če je bil kateri od odcepov na poti zgrešen in se bo vse spremenilo v prah. Ampak pustimo prispodobe v uporabo piscem bolj romantičnih besedil in tistim, ki jih znajo naklepat tako, kot je potrebno, da ti v srcu zaigra nekaj glasbenih not, ki morda celo niso iz komerciale, ki jo v ušesa silijo oglaševalski radiji.
http://aliciabruxvoort.net/wp-content/uploads/2012/10/noise1.gif
Kolikor je vidno, bo treba blogos počasi evakuirat, ker vse kaže na to, da bodo tale blogerski del odgovorni umaknili v dno kakšne luknje in ga na koncu zavrgli. Treba bo poiskat alternativo, vsaj za voljo tistih redkih priložnosti, ko je potrebno iz duše dat nekaj trapastih vrstic, ki bi potrebovale še veliko piljenja, pa ga ne zahtevajo, ker so pisane na svobodnem mediju.
Naj bo za konec še nekaj priporočil, ki bi jih uvrstil med letos najbolj zapomnljive:

 • Fetalij s svojim poskusom uboja na javnem mestu: Otrokojed na #lpp
 • Limona z najčudovitejšim primerom optimizma v temu koščku vesolja: Šov
 • Nalivka nas je popeljala skozi kupček čustev: V malem mestecu
 • maia se je potrudila in nas skozi daljše obdobje vodila s sabo na izmenjavo v Prago: Praga za začetnike (celotna zbirka – do sedaj 20 objav, and counting)
 • Tina je s tole objavo letos začela s popotovanjem po receptih, od katerih je težko izbrati najljubšega, ker jih ni še nihče drug testiral ker jih je toliko.
 • Kracalnik je spisal odlične nasvete za prijeten oddih na severnem delu Ljubljane: Najlepši nakupovalni center

Zdaj pa tako: kdor pride do konca tele objave, naj v komentarje le prilepi blogerski zapis, ki mu je letos ostal v spominu. Tako, da se še drugi malce navdušujemo. Prav? Se vsi trije bralci strinjate? Ok.
Pa lepe praznike.
http://theoverthinker.org/wp-content/uploads/2013/12/grinch-3.jpg

References

References
1 Ali do prve gostilne, kot ju je gospodar ponavadi vodil..
2 ampak so presneto trdna, op.a.
3 spletni strani, a ne

11 comments

 1. Egomaniac with homicidal tendencies in democratic society. How do you expect him to get elected?
  Oh! Right! I forgot about that little incident in germany, back in… 1933 was it? :mrgreen:

 2. Aha, lajtas je letas, hvala.

  Sploh nisem pošinil, da gre za Inner Carniola varianto.
  Bolj sem tipal med zahodno estonskimi in vzhodno eskimskimi dialekti.

  Zdravu pa srečnu novu lajtu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja