Pobuda za besne udrihalce naključnih tipk

Evo, klapa. Blogerska scena zamira. V bistvu sploh ne gre za zamiranje, ampak počasno in hropeče umiranje, z občasnimi izcedki gnoja in tolerance nevrednega besedičenja. Zdi se mi, da glavni razlog ne tiči v pomanjkanju piscev, [1]teh je res ogromno. Poglejte recimo blogrollo tamle na desni.. Če bi mi vsak omenjen bloger dal evro bi dobil skoraj 200% mesečnega dohodka, presneto. ampak gre za pomanjkanje motivacije in idej za tipkanje česa daljšega od 140 znakov.
Dobro, da sem jaz tukaj. Res.
Zakaj? Ker nam planiram v prihodnjih dneh postavit kar nekaj izvirnih misli za pobudo k pisanju. Sposodil si bom sistem, ki sem ga med lurkanjem po blogosu [2]takrat, ko je bil dejansko še priljubljen in precej bolj uporabljan s strani ljudi, ki niso na kakšnih močnih tabletah ujel pred leti. Kaj točno lahko pričakujemo? Hja, načeloma gre za piramidni sistem, ki vsebuje tudi lastnosti verižnih pisem. Tisti, ki boste po tej omembi začeli razmišljati, če sem je z mano vse v redu: naj vam potrdim, da moji vitalni organi delujejo odlično, živčni nevroni v mojih možganih pa se prožijo na najbolj nenavadne načine, kar se jih da doseči. [3]se pravi.. nič novega.
Zadeva poteka tako, da napišem temo s popolnoma naključno, največkrat celo trapasto tematiko, na koncu pa omenim dva blogerja, ki morata nadaljevati verigo z zapisom, ki nosi enak [4]ali vsaj podoben. Prepustimo se domišljiji naslov, le da ga napiše zase, v svojem slogu in na svoj način, na koncu pa spet omeni dva druga blogerja za to nalogo.  Kdor verigo prekine je potem povaljan v katranu, perju in poslan na javno zasmehovanje v naključne, sumljive predele Ljubljane, kot so Fužine, Nove Jarše in Bi-Ko-Fe.
Kaj pravite, smo za? :mrgreen:

References

References
1 teh je res ogromno. Poglejte recimo blogrollo tamle na desni.. Če bi mi vsak omenjen bloger dal evro bi dobil skoraj 200% mesečnega dohodka, presneto.
2 takrat, ko je bil dejansko še priljubljen in precej bolj uporabljan s strani ljudi, ki niso na kakšnih močnih tabletah
3 se pravi.. nič novega.
4 ali vsaj podoben. Prepustimo se domišljiji

10 comments

  1. Glede na število odzivov so blogerji očitno navdušeni. 😀 Enivej, ponosna na tvoj piramidni sistem in očitno sekirancijo na račun hropečega umiranja 🙂

  2. […] da iščem pozornost, ampak nima veze.1 Napisal bom hitri seznam blogerjev, ki so sodelovali pri prvi od pobud za verižne bloge, izključno zaradi lažjega sledenja, ker večinoma niste pisali pingbackov na […]

  3. Ker je tale besna ideja prišla do mene(beri: sem bil izzvan) in ne želim biti povaljan v katranu in perju, nekaj pišem. Na eDnevniku bo moj prispevek objavljen dve minuti čez osmo zvečer, bom pa grozne usode (in še bolj groznega obiska v omenjenih ljubljanskih predelih) poskusil obvarovati dveh drugih eD sotrpinov.

  4. @AndrejM Hvala. Da bodo tvoj in drugi zapisi lažje dosegljivi sem ga dodal na seznam. Lepo bi bilo, da bi v zapis dodal link osebe, ki te je izzvala, da bi bilo celotno verigo lažje spremljati. Na tak način se da super odkrivat nove bloge in se čudit odličnim idejam in slogu.

  5. Sicer pa smo prd leti na eDnevniku imeli kar precej verižnih iger, no, nekaj takega še obstaja, ampak veliko manj. Da je blogesrtva manj, pa je res, ker ljudje preklopijo na družabna omrežja in tam preživijo več časa. To pa ne pomeni, da smo zdaj blogerji kar za adijo, nasprotno. Med blogerskimi zapisi najdem ogromno kakovostnih in iskrovih prispevkov, ki jih ceniš še toliko bolj, ker jih ljduje pišejo zaradi navdušenja in zastonj, večinoma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja