Za urikverc

Glede na to, da sem statistiko ob koncu leta napisal že 2x (link1, link2), naj bo še letos, evo.
V 2012 se je na temu blogu znašlo 68 objav, [1]tale ne šteje kar v povprečju znese 5,7 objave na mesec. Glede na nekatere druge bloge, ki jih toliko objavijo v enem dnevu sploh ni slabo.
Vseh obiskov spletnega mesta je bilo 17 420, skupaj pa so odprli 33 464 strani, iz česar sledi, da je vsaka oseba povprečno pogledala 1,92 strani na en obisk.
Letošnje objave so bile malce krajše od lanskih, zato se je še enkrat izkazal izrek o obratnem sorazmerju dolžine objave in času, ki ji ga bralci posvetijo. Tokrat je bil povprečen čas na blogu kar 2 minuti in 21 sekund.
Lepo je vedeti, da je polovica obiskov bloga prišla s strani rednih bralcev, ostale izgubljene duše pa so s svojimi 8 847 unikatnimi pojavitvami spoznale, da na internetu obstajajo določeni blogi, ki niso vredni branja. Kako je takim uboščkom uspelo priti na NuckinFuts blog? 4 185 junakov je semkaj prišlo preko iskalnikov, največkrat preko besedne zveze “9gag faces,” [2]butli 11 100 jih je največkrat ponesreči kliknilo na link do mojega bloga na Blogosu (2 094), Siolu (1 390), zahvalil pa bi se tudi Pametnjakoviču, od katerega je sem prišlo kar 947 izgubljenih duš. Ne rečem, tudi druge blogrolle so pomagale pri referenčnih povezavah, zatorej vsem soblogerjem: hvala lepa, pa velik pirhov.
Na glavni strani bloga se je ustavilo 10 402 obiskov, na drugem mestu po branosti pa je s 459 bralci stran O blogu in o avtorju, kjer ste se zadrževali 41 sekund. Povprečje za branje ene povedi je 41 sekund? Resno? What are you? Twelve? No, kakorkoli že, najbolj brana objava je bila letos Ko posadiš drevo (395), sledita pa ji Excuse me (362) in objava z najdaljšim naslovom letos: Kratki vedež o vožnji skozi krožišče za Ljubljančane in ostale uboge v duhu in pomoči potrebne, kjer je 335 bralcev za branje naslova porabilo 3 minute in pol.
Tehnološka statistika je včasih najbolj zanimiva. Letos ni. Vseeno: Firefox s svojimi 37,36% letos vodi med brskalniki, s 35,33% pa mu tesno sledi Chrome. Na tretjem mestu je daleč zadaj z 11,29% osovraženi IE. Med operacijskimi sistemi vodi seveda Windows z 82,52%, povečalo pa se je število uporabnikov odprtokodnega Linuxa, ki je sedaj že pri 6,61%.
Vidi se, da je Siol na svoji glavni strani premaknil bloge nekam na dno, [3]zakaj? Resno? Če že služite z oglasi na naših straneh bi lahko malce bolj promovirali zadevo, ne? zaradi česar je bera bralcev šibkejša, kot prejšnja leta. Drugače pa hvala lepa za vse komentarje, debate, traparije in branje.
Se beremo še naslednjih 12 mesecev, od jutri naprej pa vam želim tudi: Srečno novo leto, čimveč mavričnih ponijev, čimmanj glivic na nogah, čimlepše nosne dlake in veliko žaganja! :mrgreen:

References

References
1 tale ne šteje
2 butli
3 zakaj? Resno? Če že služite z oglasi na naših straneh bi lahko malce bolj promovirali zadevo, ne?

7 comments

  1. Uf, kje najdeš vse naštete cifre … gotovo imaš zelo matematično voljo.
    Hvala za pirhe, srečo v novem letu, ponije, čim manj glivic, lepoto nosih dlak in žaganje. Tudi tebi naj bo lepo letos!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja