Mačja

Če smo že ravno pri starih mejlih… Med brskanjem po nabiralniku arhivskih razsežnosti sem naletel na tegale:
KAKO MAČKI DATI TABLETO:

 1. Dvignemo mačko v naročje, jo primemo pod roko, nekako tako, kot otroka, nato pa ji s palcem desne roke razpremo gobček in ji notri potisnemo tableto, potem pustimo, da zapre usta in tableto pogoltne.
 2. Poberemo tableto s tal in poiščemo mačko. [1]najbrž je nekje za kavčem Ponovimo prvotni postopek, le da tokrat poizkusimo z drugo roko, ker je prva preveč popraskana.
 3. Odidemo v spalnico in poiščemo mačko, slinasto tableto pa vržemo stran.
 4. Iz škatlice vzamemo novo tableto, mačko primemo z močnejšo roko, tako da ji skupaj tiščimo šape, na silo ji odpremo gobček in ji s prstom potisnemo tableto čim globlje.
 5. Poberemo tableto iz akvarija, mačko zbezamo z vrha kuhinjske omarice, nato pokličemo na pomoč najbližjega družinskega člana.
 6. Pokleknemo na tla tako, da mačko čim trdneje držimo med koleni, z rokami pa ji tiščimo vse štiri šape na mesto. Ignoriramo nizke tone in renčanje. Prosimo družinskega člana, če prime glavo, z lesenim ravnilom pa mački razpremo gobec, notri potlačimo tableto in žival nekaj časa gladimo po grlu.
 7. Poizkusimo zvabiti mačko z vrha držala za zaveso, na listek za v trgovino dodamo novo ravnilo in zavese. Vzamemo novo tableto, še prej pa pometemo razbitine vaz in dveh krožnikov na stran sobe, od koder jih bomo kasneje pospravili. Mačko zavijemo v brisačo in prosimo družinskega člana, če jo trdno drži pod pazduho. Tableto vstavimo v en konec navadne slamice za pitje, nato pa s svinčnikom mački razpremo gobec, ji notri potisnemo slamico in močno pihnemo.
 8. Na navodilih za uporabo preverimo, če so tablete škodljive za ljudi, nato pa zadevo poplaknemo s pivom, da se znebimo slabega okusa. Družinskemu članu povijemo novo nastale rane na rokah, krvave madeže s preproge pa najlažje operemo z mlačno milnico.
 9. Poiščemo mačko na sosedovem vrtu. V roke vzamemo novo tableto. Odpremo novo pivo. Žival potlačimo v kuhinjsko omarico, tako da ji skozi vrata gleda samo glava, s čajno žličko ji razpremo zobe in z elastiko izstrelimo tableto do grla.
 10. V delavnici najdemo izvijač in privijačimo vrata nazaj na kuhinjsko omarico. Do konca spijemo pivo, nato pa še enega kratkega, [2]domače žganje, recimo ki ga lahko uporabimo tudi kot razkužilo na ranah na licih. Pokličemo zdravnika, da preverimo datum zadnjega cepljenja proti tetanusu. Raztrgano majico vržemo v smeti in gremo iskat novo.
 11. Pokličemo gasilce, da nam spravijo mačko z drevesa v ulici. Opravičimo se sosedu, ki je opraskal avto, ko se je izmikal podivjani mački. Vzamemo zadnjo tableto iz paketa.
 12. Z vrvjo in vrtno cevjo privežemo njene šape in celo zverino na jedilno mizo. V delavnici poberemo delovne rokavice, v kuhinji pa velik kos fileja. Tableto porinemo barabi v žrelo, takoj za njo pa skoraj cel kos mesa, za tem pa ji notri zlijemo še kak liter vode.
 13. Spijemo ostanek žganja, družinskega člana pa prosimo, če nas zapelje do bolnice, kjer tiho sedimo, ko nam zdravnik šiva rane na prstih in ostalih delih okončin, sestra pa nam poskuša iz desnega očesa odstraniti majhne koščke tablete. Na poti domov pokličemo v trgovino in jih vprašamo, če imajo na voljo novo jedilno mizo.
 14. Med vožnjo do živalskega zavetišča kjer bomo pustili mačko se odločamo med nakupom morskega prašička in hrčka.

KAKO PSU DATI TABLETO

 1. Zavijemo jo v katerikoli mesni izdelek.
 2. Spustimo ga na tla.

References

References
1 najbrž je nekje za kavčem
2 domače žganje, recimo

12 comments

 1. Ok, v službi sem popljuval šipo izložbe med branjem tegale, tako da lahko prideš iz vljudnosti pomit šipe 😛 Drugače sem pa ravno danes psu dajal tableto v gobec, sicer je ni požrla v prvem poizkusu, ker jo je pametno skrila pod jezik, v drugo pa jo je pač morala požreti ker drugače ni šlo 😀 In verjetno je res psu vsa ta zdravila lažje dajati 🙂

 2. @nmohoric Nekatere zverine imajo premetene načine za izogibanje temu. Recimo zna jo skriti pod jezik, tako kot si rekel in jo čez kako minuto izpljuniti v nekem skritem kotičku. Šipe pa so, glede na včerajšnje dogodke, že boljše, če se skozi njih ne vidi nič :mrgreen:

  @vesta Mačke so tako ali tako psihopati :mrgreen:

  @Sakir Tvoja rešitev je (kot ponavadi) precej radikalna, ampak bo najbrž še najboljša in najučinkovitejša :mrgreen:

  @Chemfusion Se čudiš? 😆 Nekateri so dovolj zmešani, da požrejo še kamen, če jim ga vržeš. Those be crazy, man :mrgreen:

  @Medea Upam, da ne govoriš iz izkušenj… Vsaj tistega dela o mački ne :mrgreen:

  @maia V bistvu vem, da te zadeva sploh ne zanima, ampak ti jo bom točno iz tega razloga zanalašč razložil, evo: iskal sem nek mail, ki sem si ga poslal med uro vaj iz programiranja in sicer iz snovi Zapisi. V angleščini se le-tem reče “records,” ker pa je zgoraj napisana objava v originalu takisto v shakespearovem jeziku (jap, prevedel sem jo), sem zaradi povedi “and check records for tetanus shot.” med iskalnimi rezultati dobil tudi to sporočilo. Bo?

 3. Iz izkušenj, seveda. Ne gre ravno tako šolsko po zgoraj omenjenih točkah, gre pa za podvig. In, če človek ni preveč spreten, lahko psica mimogrede poje tableto namenjeno mački.

 4. Ko jo skrije pod jezik, se spomnim raznih filmov ko so bili judje v umobolnicah, kaj če moj pes misli da je v umobolnici :O Drugače pa na žalost se še vedno vidi čez šipe..

 5. Zanimiva zgodba je tudi, kako mačka okopati: 1. nadenemo si popolno hokejsko opremo… preostanek pa prepustm domišljiji 🙂

 6. Ma dajte no, nehajte nakladat vsi skup. Nevljudni brezobzirneži! Pojma nimate o mačkah!!! :mrgreen: FuckiNuts … če je zdravilna tabletka zamiksana med njej primerno okusno hrano, postreženo na ljubezniv, prijateljski ferplej način, ni prav nobenega razloga za spodbujanje lastnih sadističnih teženj z izživljanjem nad “fizično šibkejšimi”, ali manjšimi, kosmatimi zverinicami. Mačka bo, po tem mojem preizkušenem receptu, sama prijazno prosila za še.

  http://www.youtube.com/watch?v=udXHEt5I85U

  Predvsem okusnost in pa stil – štejeta v nagovarjanju samosvojih in svobodovoljnih zverinikah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja