Uga-uga!!!! Huggga!!

V mračnem jutru sem se prebudil sredi mrzle votline in se za vsak slučaj še malce povaljal po risjih kožah kožne barve. Skozi edino odprtino v kožuhih pri vhodu je pričelo malomarno pritekati nekaj sončnih žarkov, ki so mi po stari navadi udarili naravnost na oči. Po mislih so mi, kot vsako (pre)zgodnje jutro, švigale očarljive enozložnice s katerimi bi ob primerni temperaturi, vremenu in koncentraciji lahko poškodoval vsako naključno mimoidoče živo bitje. Od zunaj se je zaslišalo cviljenje veveric in topotanje kamnite sekire. Stopil sem k po dimu smrdeči zavesi, naredil dva globoka vzdiha, nato pa jo sunkovito odgrnil…. samo, da sem zagledal tisti vsakdanji prizor hihitajočih srednješolk, grde stavbe naše fakultete in krikov čistilk:”Ało, Jerza, kamu si dała ono metlu? … Šta? … ŠTA? E, dobro, naašla! Dođi, gremu na cigaretu!”
Izpitno obdobje je.
Vzdušje v stanovanju se je iz vsakdanjega spremenilo v tišino z občasnim listanjem papirja, mrmranje, ali prepevanje neznanih popevk, debilne debate in navsesploh neandertalsko obnašanje. Včasih napetost pretrga krik groze, “ku bom znoru!” ali pa “KONČNO!” drugače pa vse skupaj izpade kot pračloveško druženje ob večernem ognju, kjer namesto surove gazele in kosa mamutove riti edini vonj spuščajo občasni odhodi na stranišče.
Na večernih sprehodih srečujem osamljene študente z mrkimi, omamljenimi pogledi, usmerjenimi v tla, ki izražajo kanček norosti. Pogrizeni nohti, rezi od papirja [1]papercuts in zanemarjene frizure pri vseh nakazujejo trenutke pred bankrotom, ker je večina zadnje prihranke zapravila za kopiranje in tiskanje skript in zapiskov. Veseli pogledi in različni “čaw”-i, nekdaj prisotni med srečevanjem na stopnicah so se spreobrnili v mrmranje med hitrim umikom za prva vrata….
Tipkovnica z miško in vse kar je pripeto zraven v teh dneh izgleda še 100x bolj vabljivo. Internetne slike so milijonkrat bolj smešne, videi na youtubu so zanimivi kot prvi severni sij, “samo še 5 minut na facebooku, pol se grem pa učit” pa je postala najbolj pogosta laž.
Vsaka žogica, palica, pokrovček ali ključi so postali odličen pripomoček za metanje v steno, mencanje po rokah, grizenje, žvečenje in čiščenje zobnih oblog. Vice se pripoveduje s stisnjenimi zobmi, navzgor usmerjenim pogledom in počasno, “na ziher” govorico… kot, da bi na ustnem izpitu poskušal profesorju dokazati, da nekaj znaš. Smeh po njih je podoben zamolklemu klokotanju kamnov na bregu okrušene pečine. Ali pa oglašanju hijene po mastni večerji s slabo komparacijo. [2]Primere mi nikoli niso preveč ležale.
Aktualni dogodki se zdijo milijon let daleč. Politika, zakoniki, višanje trošarin in podobne neumnosti so vredni galebje riti. Glava boli, oči pečejo….
Občutki so vredni galebje riti.
Še malo.
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/2087190_460s.jpg

References

References
1 papercuts
2 Primere mi nikoli niso preveč ležale.

30 comments

 1. Te evforije okrog izpitnega obdobja nikol nisem kapiru. Kot da bi celoten segment populacije prešel v katatonsko stanje mindless zombijev. 😀

  Usedeš se, naučiš pa gremo na kavo, čeprav noben niti nima časa, ker se vsi piflajo…

 2. @Chemfusion Ej, pojma nimam kaj ga mede :S
  Pa res je: stanovanje je neverjetno čisto, opravila, ki so čakala po nekaj mesecev so že porihtana in osebna higiena je na višku, ker je izredno zabavno po 4x več časa preživeti v kopalnici :mrgreen:

 3. @nmohoric Mislm, da obstaja velka nevarnost, da postaneš g33k. Watch out.

  @Svoboda Moram te razočarat. Tuki ni rožna, so pa rože. Ovenele, odcvetele. Ko lajf. Še vedno vabljena.

  @BlažŽgalc Vzami pas, pa se še opasaj.

 4. Midva s Chemfusionom sva s hudimi mukami razvozljala uganko, upoštevajoč načela Sherlockove dedukcije, rezultat ne more biti drugačen, kot pravilen 😀

  prodava rešitev Svobodi, za primerno vsoto €, seveda 😉 😛

 5. No dragi moji, medtem ko ste veselo klepetali tu gor smo se nekateri tudi učili, tako da ššš o tem kdo ima preveč časa:P

  @NF, sej lepo da si samozavesten in vse.. Ampak ne:D

 6. @Prome, @Tina, @Chemfusion LOL, norci 😆 Sherlock Holmes se lahko skrije proti vam štirim. Na kavico se pa povabmo, ko bo še Žgavc v Lj, ker ga dnar tišči :mrgreen:

  @Blaž Tebe bom kastriru z zarjavelo britvico ker izdajaš informacije 😀

  @Svoboda Ego in samozavest se pogosto zamenjata za isto stvar, ampak nista :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja