Vojna v živo

Verjeli ali ne, trenutno poteka prava, pravcata internetna vojna.
http://shrani.si/f/1g/Sw/3pu2AAOx/war.jpg
KDO?
Udarili sta se dve spletni strani, ali bolje rečeno: uporabniki dveh spletnih slikovnih portalov. Na eni strani frontne linije se nahaja v zadnjem času precej omenjan imageboard, o katerem se po Pravilih Interneta ne sme govoriti. Za sabo ima že kar nekaj “grehov,” najbolj znan pa je po enem izmed prvih zbirnih prostorov gibanja Anonymous. S svojim radikalnim razmišljanjem so člani te “organizacije” krivi za ogromno napadov na razne vladne spletne strani in druga mesta, ker se jim je zdelo, da se krši osnova demokracije in svobode. Med drugim so posredno sprožili in pomagali pri organizaciji večjega števila protestov po vsem svetu.
Na drugi strani je v vlogi napadenega spletna stran, ali pa bolje rečeno že kar skupnost 9GAG. Razmeroma nov spletni portal, ki deluje na principu zbiranja, ocenjevanja in objavljanja slik je v zelo kratkem času postal ena izmed najbolj obiskanih strani na svetu. S svojo preprosto konstrukcijo in demokratičnim odnosom do uporabnikov (prijavljenih kar s svojimi FB računi) je očitno postal velik hit in skoraj največji arhiv moderne umetnosti – memetov, poimenovanih Rage comics.
ZAKAJ?
Je tudi tokrat namen Anonimnežev gentlemansko reševanje svobode in demokracije? Pravzaprav….. NE.
http://shrani.si/t/5/qH/4NpPMb8g/1324421736509.jpghttp://shrani.si/t/2O/6O/2dPoNG4c/1324417933732.jpg
Nekje na 4chanu je vzniknila ideja, da jim 9gag predstavlja pootročeno konkurenco, ki jim krade njihove lastne izdelke. Menijo, da so Rage faces v bistvu njihova ideja, konkurenčna spletna stran pa si upa celo tako daleč, da nekatere slike brez imenovanega avtorja tudi prodaja.
Ideja je nemarna reč in se v današnjih časih tudi hitro širi. Od napovedi pa do datuma napada (danes, ob polnoči) je minilo le malo časa. Po 4chanu so se pojavljale slike z navodili in podrobnostmi vojne. /b/-tardi [1]4chanovi uporabniki naj bi v prvi fronti na 9gag pričeli nalagati neprimerne slike in jih po njihovem sistemu izglasovali do te mere, da bi prišle na prvo stran, [2]!!!strogo odsvetujem ogled katerekoli podstrani na 9GAG!!! nato pa naj bi ga napadli še z orodjem LOIC (Low Orbit Ion Canon), ki ob dovoljšnjem številu uporabnikom sesuje strežnik napadene strani.
GRE?
Rekel bom, da so si 9GAG-ovci precej dobro pljunili v lastno skledo. Kakor hitro se je tekom dneva razširila vest o načrtovanem sesutju njihove spletne strani so pričeli pri konkurenci s provokativnimi izjavami drezati v osje gnezdo, s tem pa so si naredili levjo uslugo. [3]Eh, ja. Kar dve živali v eni povedi.  Bes uporabnikov 4chana je bil samo še vprašanje, ena stvar je vodila k drugi in “zmaga” je postala le še stvar principa.
http://shrani.si/t/2t/11N/3Dt0zrYW/9gagpayback.jpg
Seveda vojna ne bi bila vojna, če ne bi napadeni poskušali odvrniti napada. 9gag-ovci se močno trudijo in z negativnimi glasovi “brišejo” neprimerne slike, organizirali pa so tudi svojo legijo, ki z DDOS napadi vrača 4chanu svoj dolg…pa vendar. Njihova stran na nek način izgublja, saj je večino časa nedosegljiva, na strani z novimi slikami pa se nabira grozljiva umazanija, zato so zaklenili vse funkcije za dodajanje, ocenjevanje in komentiranje slik. 4chan ostaja brez posledic.
KAKŠEN JE KONEC?
Nekaj časa bo še preteklo preden bosta obe strani ugotovili kako nesmiselno je njuno početje. Glede na to, da napad po evropskem času poteka ponoči večina ljudi zanj sploh ne bo izvedela, saj bosta že čez en dan ali dva obe strani v polni funkcionalnosti.
Upam, da bom lahko zjutraj razglasil zmagovalca 🙂
http://shrani.si/t/2m/Qm/2ciocXG4/goodguygregwar.jpg
PROSTOR ZA UPDATE:

  • Update 1 (10:44, 21.12.2011): 9gag je zaklenil stran za glasovanje novo naloženih slik in svojo trgovino. 4chan uporablja različna orodja, da bi da spravil na dno, vendar je očitno zainteresiranih uporabnikov premalo. Povračilni ukrepi (če obstajajo) niso uspešni….

References

References
1 4chanovi uporabniki
2 !!!strogo odsvetujem ogled katerekoli podstrani na 9GAG!!!
3 Eh, ja. Kar dve živali v eni povedi.

8 comments

  1. You mean the same old racist, sexist, politically incorrect sick crap as usual? :mrgreen:

    Vrjetn ne bojo, ker si vse linku z domačga strežnika. Vsaj sledi znaš “brisat” za sabo. 😉

  2. If you need, te lahko dam na črno listo, poznam par psihotikov, ki redno flameajo folk prek 4chana. 😉

    Sej veš, ful tretma, od spemanja maila, uničenja fb accounta in podobno, je blo tut po ducat dostavljalcev pic že baje na vratih. :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja