Eh, ja. Blogerji…

Kot je že nmohoric omenil v zadnjem prispevku se je slovenska blogerska scena presneto polenila. Vsi dobri blogerji so več ali manj izginili, ali pa napišejo prispevek največ enkrat na mesec.
Blogosova prva stran je zapolnjena z zapisi Chefa, ki je čisto preveč novinar in čisto premalo bloger. Z roko v roki mu sledi Irena s svojimi trači za ženske, ampak ta dva sta še prebavljiva.
Veliko večino svežih prispevkov predstavljajo tečnobe, ki blogajo po večkrat na dan o popolnoma banalnih stvareh in hkrati mislijo, da delajo svetu uslugo s svojimi miselnimi stvaritvami. narava, chemtrails, Dajana, blog Seke Aleksić, turbofolker in ostali, katerih zapise uspem prebrati le nekje do tretje povedi nato pa dvignem levo obrv. [1]Ena od mnogih prvin, ki sem jo vadil dolga leta. Da Gartnerja sploh ne omenjam.
Kam so šli blogerji, od katerih si lahko pričakoval kvaliteto in zanimivo branje v prav vsakem prispevku? Ok, res je tu še PametnaRit, nadobuden mlad bloger z ogromno potenciala in povprečno oceno na prispevek 1A, potem Peter Filec, čigar zapise sem nehal redno prebirati šele nekje pri devetdesetem blogu, pa zgoraj omenjeni nmohoric, ki se trudi držati reden tempo objav. Da ne pozabim na Sakirja, ki pridno piše in bo pisal. Vsaj dokler se mu ne odtrga in naredi samomorilski napad na naključno kebabčilnico… ali pa mu lokalni diler zbeži na dopust.
“Kaj pa ostali?” reče naš asistent pri kemiji kadar izve, da so domačo nalogo naredili samo štirje.
Bloge na siolu in drugje spremljam dobre 5 let. Zanimivo se mi zdi, kako se nekateri ljudje hitro izpojejo ali pa naveličajo pisanja.
Jablonsky je s svojim slogom pisanja vsakič presenečal, zdaj pa njegova stran samuje in se polni s spam komentarji. Petra, ena izmed deklet z najhujšim orožjem: sarkazmom, je letos dvakrat pobrcala in utonila v teži zdravstvene šole. Od Stardusta že več kot eno leto niti besedice. Stari Volk je sicer na 71 prisegel, da se bo še oglasil, vendar ni povedal kdaj. Oracla, veliki mislec je med iskanjem smisla življenja ugotovil, da se ta zagotovo ne nahaja na internetu. Onyx-ova najbolj sveža objava je bila napisana s strani hekerja, ki mu je vdrl v sistem zapuščenega bloga. Renton se več ali manj ukvarja samo z Alfasamcem in Alfamag-om. Bigwhale pomiga samo dvakrat letno, je pa toliko več na twitterju. Psyhoticoverload je bralce uspel razdražiti s polovico zgodbe o Ajdi, nato pa se zapil in zakadil. Kaj se je zgodilo z legendarnim Fetalijem, ki je že tradicionalno in že stopetdesetič zapovrstjo pobrisal svoje zapise ne vem. Najbrž nekje na internetu piše kvazi-resen blog o politki in cele dneve briše komentarje svojih nasprotnikov. [2]nasprotniki pa tokrat niso AŁmir, Suad in Samir, ki so se jezili zaradi Dneva čefurčka, ampak 70 let stari prdci, ki bi pa “že rajši Pahorja kot Janšo”
Obstajajo blogerji, ki občasno vzbrstijo k življenju, a jih tema lenobe takoj pokrije in jih potegne v svoje globine. [3]ajt, to je huda primerjava Pilot živi svoj umetniško-hejterski-hipster-pilotsko-potapljaški lajf in ob babi težko najde čas še za pisanje, razen kratkih in sladkih polemik. [4]Še zmeri te mamo radi. Old FARTherhand… Inox-a bi bilo treba s puljenjem nohtov prisiliti k večkratnemu obiskovanju interneta. Prome najbrž na Presherenplatzu zbira denar za karto kakšnega res divjega koncerta in do takrat nima niti teme, niti časa za pisanje. Medea je prepričana, da bi vsaj dve objavi na mesec porušili ravnotežje v vesolju. Amaranth, naša dolenjka, i beg you: napiši kaj! Sončkovi Urški je (po govoricah) zmanjkalo sarkazma in je postala podobna dijakinji srednje trgovske šole. Ponovno se bo oglasila šele, ko ji uspe prijava na (znova delujoči) GlasujZame. Druga Urška spet piše. Upam le, da ni to samo sodnikov podaljšek.
Kar hočem reči je, da se je pred leti dalo prebrati po več dobrih objav na dan, zdaj pa smo v času, ko pride kak slogovni, tematski in informativni višek ven po dvakrat na mesec. Nekateri pač z veseljem vržemo uč na dobre bloge. If any.
Če kdo pozna blogerja, ki ga je vredno prebirati in mogoče celo ne sanja o nekih strokovnih temah… ampak kar tako… povprek, vas prosim: z linkom na dan!

References

References
1 Ena od mnogih prvin, ki sem jo vadil dolga leta.
2 nasprotniki pa tokrat niso AŁmir, Suad in Samir, ki so se jezili zaradi Dneva čefurčka, ampak 70 let stari prdci, ki bi pa “že rajši Pahorja kot Janšo”
3 ajt, to je huda primerjava
4 Še zmeri te mamo radi. Old FARTherhand…

38 comments

 1. Tisto od obrvi to dvigneš samo eno levo obrv al celoten sklop levih obrvi, meni vedno rata samo celoten sklop levih obrvi dvigniti. In ja mi z ekipo kracalnika se trudimo da bomo še naprej konstantni čeprav ne pišemo ravno kvalitetno,res pa je da zadnje čase še malček deluje črna magija nad nami ampak je iz hujega že ven pa take fore 😀 baje da se pričakuje nov Vlog.

 2. Vesel sem, da me vsaj kdo omeni 🙂
  No, priznam. Šel sem na svoje in sedaj tu le objavljam povezave na moje bloge, tko da če ti ni odveč, si dobrodošel na moji strani.
  Jebemu, zdej morm pa še js neki napisat in te omenit.. Usluga za uslugo 🙂

 3. Hvala lepa za slavospev :mrgreen: Se strinjam z vsem napisanim. Prve strani blogosa so vedno nasičene z Ireno, Chefom in Gartnerjem s katerimi se sploh ne ubadam. Chef še kdaj pa kdaj kakšno zanimivo reče ostala “junaka” pe se ravnata po načelu: pomembna je kvantiteta ne kvaliteta. Da ne omenjam da so nas na tej prenovljeni siolovi strani potisnili skoraj čisto navzdol. Včasih so bila “mnenja” lepo vidna na prvi strani. Blog niso samo besede in komentarji, blog je človek in njegova duša. Ne vem, dobil sem občutek da so potlačili mnenja tistih ki imajo nekaj pametnega za povedat. Sicer pa če hočeš najti dobrega blogerja ga najdeš in vsi drugi tukaj našteti so več kot vredni branja, vključno s tabo.

  O tem da zadnje dni tlačijo naprej samo velikokrat bedaste in nekvalitetne politične bloge pa ne bom izgubjal besed.

 4. Večina dobrih avtorjev je zapustila sfero bloganja, tut sam čakam enih par, da se usedejo nazaj za tipkovnico in kej skracajo skp.

  Morbit rabmo kak nov service, kot jih je blo par let nazaj, da so vsi začel pisat. Ker pa nič novga, se folk naveliča in to je to…

  Čakamo boljše čase.

 5. Mate pa dost za povedat 🙂

  @nmohoric Levo polovico desnega sklopa. Ti kar lepo odženi črno magijo s čarobnimi napoji v pollitrških kozarcih. In nadaljuj s pisanjem, you fool! 😛

  @Pepi Successful troll is successful.

  @Peter Filec Najprej lahko povem, da omemba vseh teh blogerjev, vključno s tabo, ni bila podana z namenom izmenjave in ti ni potrebno omeniti nikogar 🙂 Občasno preverim tvoj blog, ki je že zaradi svoje lahkotnosti in življenskih tematik vreden branja. Me pa zanima zakaj točno si odšel na svoje? 🙂

  @pametnarit Boljši od dobrega pisca je samo še pisec odprte glave – kot ti. Ne strinjam se popolnoma s tvojo izjavo o chefu in ireni ipd… ker si enako kot vsi drugi zaslužijo mesto na internetu, hkrati pa blogosu prineseta velikanski del obiska (in zaslužka). Torej, naj počnejo kar hočejo, jaz bi samo rad našel blogerje z neverjetno dobrim slogom pisanja, recimo takole ali pa nekoga tako karizmatičnega, kot je bil Fetalij ali mogoče že davno izginuli šnopc. Škoda mi je za tiste, ki ste vse te pisce zamudili. Siolova odočitev, da bloge skrije nekam v drobovje je res nenavadna, ampak dobrega blogerja itak ne delajo obiski in kliki, temveč tisti “ekstra” občutek, ki ga znajo potisniti v pisano besedo. Moj blog ironično ne ustreza standardom, ki jih iščem pri drugih. Btw…včasih si res rit :mrgreen: (šala)

  @Chemfusion Upam, da ne zameriš, ker sem te pozabil omeniti. Resnično ni bilo namenoma. Tvoji zapisi in slike so več kot vredni ogleda! Škoda, da si twitter manijak, drugače bi najbrž na blogu pristalo še ogromno materiala :mrgreen:

  @U. Sonček Če bi le imela malce več časa. Med dvemi tvojimi zapisi mine več časa, kot med goli slovenske fuzbal reprezentance.

  @Sakir Pred kratkim je začel bloge odpirati drugisvet, pa ni bilo nekega velikanskega navala… Najbrž je bilo produktivno obdobje te scene res samo v prvih dveh ali treh letih pojava blogosa in podobnih portalov…

  @DiJuvan Hvala, da si se pofočkal. Tvoj blog gre zagotovo v RSS mapico!

  Sicer pa ste me vsi skupaj malce razočarali. Pričakoval sem cel kup linkov do dobrih blogov, ki sem jih uspel zgrešiti…Pa očitno bo moralo upanje spet umreti…zadnje. :mrgreen:

 6. @ NF, komentar sem pisal pod šusom dopamina in testosterona, kar je bila posledica skoraj dvournega gledanja poskočnih oblin na obojki :mrgreen: Zato se zdi da sem bil malce sovražno nastrojen, ampak nisem mislil biti, kot si rekel, vsakdo si zasluži svoje mesto pod soncem. 😉

 7. @NuckinFuts, sem počaščen, ker si me dodal v RSS mapico ^^
  Zadnje čase nisem nič še napisal, čeprav bi mel materiala za vsak dan nekaj xD Še zmeraj je treba imet čas in voljo, da se spraviš pisat. Včasih sem bolj pogosto pisal še juvan.sloanime.org blog.

  Sicer pa sam spremljam predvsem SloBlogi RSS, kjer je ogromno svežih zapiskov precej blogerjev. Sem pa tja se najdejo kakšni zanimivi, nimam pa nekih favoritev med blogerji – le filmske bolj vkup zbiram, če sem odkrit.

  LP

 8. @DiJuvan Hvala ti tudi za idejo o pregledovanju SloBlogi. Če iščeš strokovne bloge je izbor precej lažji, ker je nabor potencialnih kandidatov manjši.

  @pametnarit Kot sem rekel…včasih si res rit 😆 Drugače je večina kar si napisal popolnoma resnična. Le ne vem zakaj bi se nek bloger poosebljal s svojimi zapisi, da ti postanejo stopnje “blog je človek in njegova duša” ? Vprašam samo iz radovednosti?

  @nmohoric Kdo pravi, da moraš iti sam? :mrgreen:

  @Sakir Potem je najbrž res krivo pomanjkanje dobrih portalov. Evo ti poslovno priložnost :mrgreen:

 9. @NF, ma ja, vem da sem. 😀 S tem sem hotel samo povdariti koncept bloga. Da ni kr nekaj, da izraža neko skrito osebnost in karatker pisca, da je vreden branja. Hotel sem zveneti pametno pa mi očitno ni uspelo :mrgreen: .

 10. twitter manijak 😆 Dobra, mi je dalo mislit.

  Sicer pa nevem zakaj bi zameril. Nikoli se nisem prišteval med dobre bloggerje 😳 Imam občutek da vse preveč nakladam zmeraj.
  Drugače pa,bi pisal večkrat ampak nimam idej, ali pa preveč mečkam in potem izgubim nit.

 11. Vsako dopoldne ta teden me lahko dobite pred spomenikom posvečenem največjemu slovenskemu lokalnemu ljubitelju rujne kapljice v naši prestolnici. Pred menoj bo skodelica in napis, da zbiram prostovoljne prispevke, ki bi mi konec meseca omogočili ogled glasbenega orgazma Belih Kač v ljubljanski Hali Tivoli. Hvala za razumevanje!

 12. @nmohoric Žal ne 😛

  @pametnarit Ok, potem sva se malce narobe razumela. Taki smo pač študetje….brez rujne kapljice noben ne ve kaj kdo govori :mrgreen:

  @Chemfusion Bloganje je nakladanje. Prove me wrong.

  @Prome Ob prvi priliki priskakljam naokoli in ti vržem 2 centa. Vse to in še več za tvojo čimhitrejšo vrnitev!

 13. Slovenska blogosfera je postala leglo teoretikov zarote, verskih fanatikov univerzalnega življenja in podobne kamarile. Prav zaudarja. Pametnih blogov je resda malo.

 14. Huda objava 😉 Ne skrbi, z alfa rečmi se kolegi ukvarjajo, sam samo na čase pomagam. Mutavost bloga bom moral pripisati kar pripravam na absolventiranje 🙂 Pridi še kdaj naokrog, Renton ain’t dead 😀

 15. @mikstone Za orientacijo? Blogi, kot je tale imajo okrog 1000 ogledov na mesec. Chef in irena mata nekje 1000 na dan, Gartner nekje 2x-3x toliko, kar se pa tiče milijonarja (jonas ž) in hada pa najbrž nekje po 10-20 000 na dan. To so le slepa ugibanja, za bolj natančne podatke brskaj po internetu, ali pa bolje: vprašaj blogerje direktno.

  @DjJuvan Se moram nujno strinjati. Kdo sploh to bere? Kot da niso že novice polne tega balasta….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja