Tok misli #8

Zanimivo, kako hitro se človek študent odvadi vstajati ob zgodnjih urah. 7 zjutraj mi je postala skrajna meja prebujanja, pa še takrat bi raje z lasmi pleskal steno, kot pomolil nos iz tople postelje…. potem se pa gremo trikratno do štirikratno prestavljanje budilke na dremež, v mislih ponavljanje stavkov tipa “i’m too old for this…” in “nep, to že ne more biti človeško” ter podobna odkritja, ki ob vzhajajočem soncu zvenijo skorajda kot kvantna fizika.
Predavanja ob 8h zjutraj mi vedno ostanejo v nekakšnem temačnem, ali raje mračnem spominu, ker se vedno usedem nekam v zadnji del predavalnice, kjer so luči ugasnjene. Res je, da s tem zamudim večino rezultatov eksperimentov profesorja fizike…vendar lahko opazovanje pihanja v plastičen lij, metanja različnih objektov na tla in na splošno obnašanja prepredenega z opičjimi atributi [1]vse to poteka zavoljo pedagoškega procesa, seveda mirne vesti zamenjam za malce manj mučenja zaspanih oči.
Em, ja. Ljubljančani imajo lepo lastnost, da po njihovih križiščih zavidljivo obvladajo divjanje, trobljenje, vožnjo čez oranžno luč in izsiljevanje… ko pa pridejo mimo prečrtane table, na kateri piše Ljubljana, se prelevijo v cikcak-vozeče 80+ letnike, ki imajo blokado (ali tempomat)  nekje na 19,44 metrov na sekundo. In to na cesti, kjer se vozi tudi do dvakrat hitreje. [2]Sicer za tako vožnjo nekateri dobijo nagrado 1500€ in kup nagradnih točk. Kakorkoli, če bi jaz uspel za sabo vleči skoraj nekaj sto metrov dolgo kolono vozil bi se kaj kmalu spravil na kakšno avtobusno postajo, počivališče ali magari smrekovo vejo, dovolj trdno za maso avtomobila in počakal, da gredo mimo. Zakaj žabice tega ne naredijo, mi bo vedno ostala uganka.
Meh. Že precej časa nazaj sem se naučil slepega tipkanja. Ampak ne tistega, korektnega, z desetimi prsti. Ne. Uporabljam nekje štiri prste leve roke in dva ali tri na desni roki. (Na tejle strani sem prišel do rezultata 60 besed na minuto, 306 pritisnjenih tipk, 1 napaka kar pomeni, da nisem ravno počasen…. recimo…) (Aja, najbrž sem edini člove na svetu, ki po tipkarski napaki raje z backspace-om izbriše tudi po več besed do napake in jih napiše še enkrat, kot da bi se tja vračal samo z miško ali kurzorjem.) Tipke torej najdem tudi v temi in v ležečem položaju. Razen SEVEDA posebnih znakov, kot so $%&/()”#, ki me nervirajo. Priližno zadanem oklepaja ),( in klicaj !, za vse ostale pa ponavadi v temi tiščim shift in pritiskam vsako številko na tipkovnici posebej, dokler ne pridem do prave. Those little things.
Tale model ima point.
Češpljevi knedlji so super.
Čeprav je serija South park v večini primerov nemoralna, neusmiljena in enostavno nesramna, vse bolj občudujem odličen občutek za satiro, ironijo in sarkazem obeh avtorjev. Včasih je pač potrebno aktualne in druge dogodke pogledati s katere druge strani.
Faks bo pa kul. Evo.
Eeee, še ena malenkost glede vožnje. Meglenke se sme prižgati šele, ko je vidljivost manjša od 50 metrov in ne kadar je na sosednjem hribu možnost manjše oblačnosti. Sploh pa je lepo zadnjo meglenko izključiti, če nekdo vozi za teboj. Še vedno mi malce rdeče bliska pred očmi…..

References

References
1 vse to poteka zavoljo pedagoškega procesa, seveda
2 Sicer za tako vožnjo nekateri dobijo nagrado 1500€ in kup nagradnih točk.

13 comments

 1. Vesolje te pa res posluša – ti malo pojamraš o težavah zgodnjega vstajanja, pa bomo kar “vsi” ta vikend premaknili uro nazaj. 😀
  Pri fiziki se pa le vsedi malo bolj naprej. Morda se bo kaj pametnega dotaknilo tvojih jutranjih spočitih in neaktivnih mozganov. (Saj si že slišal, da nekateri spijo s knjigami pod povštri, da so zjutraj pametnejši):)

 2. Evolucija študenta doseže zadnjo stopnjo, ko si sposobn spat vzravnano brez drnohanja in še tvoj sosed komi opaz, da si mentalno odsoten.
  Žabarji dobivajo izpite po pošti iz Banje luke…

 3. @m Če ti uporabljaš ta način učenja, lahko izpostavim eno malenkost: ne deluje. Vsaj ne z vidnimi posledicami :mrgreen:

  @Sakir Ok, zdej si me pa nasmeju 😆 Sej študent v hibernaciji med predavanjem ni nč redek pojav. Očitno imaš prav in gre razvoj res v to smer :mrgreen:

 4. Pa še jaz o tistem, da brišeš kup besed, da prideš do napake – sva že dva. Kaj kurac bom premikal miško in klikal, držiš na backspace in je..

 5. Danses v zgodnjih jutranjih urah mi je taksist na poti domov razlagal, da mu je prejšnja stranka razlagala, da ona kar zamiži ko gre skozi križišče in si reče kar bo pa bo..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja