11 comments

  1. Sej se zavedaš, da se delaš norca iz največjega vizionarja, ki je premaknil računalniško tehnologijo v 21. stoletje, s tem, da je prodaju kup neuporabne overpriced bele plastike na podlagi človeškega ovčjega sindroma? :mrgreen:

  2. @kuorl Lahko bi si mislil, da se bo prej ali slej našel en mac uporabnik, ki nima smisla za humor…. AMPAK… ker si se ravno izpostavil imam eno zate:
    Ta šala je šla v bistvu res na TVOJ RAČUN. :mrgreen:

  3. Mace uporabljam 21 let in nekje leta 95 sem uporabljal Power Maca 8500 z OS8. Ta jajc je postal takoj, ko si naložil nekaj dodatnih prepotrebnih utilityev, strašljivo nestabilen. Zato sem v napadu besnila med enim o cca 10 restartov na dan, nanj nalepil nalepko z napisom »MEK JE DREK«. Po ukazu direktorja sem jo moral čez nekaj dni odstraniti. Moje mnenje, čeprav Maca še uporabljam, se do danes ni spremenilo. Apple je vedno delal sicer lepo oblikovane, vendar veliko precenjene kompe. Da ne govorim o igračah iPad, iPhone… Apple je postal točno tisto, kar je Jobs menil o IBM-u leta 84. Nacistični grabežljiv monopolist, ki je pripravljen uničiti vsakogar, ki se mu poizkuša približati. Homo, ki je sedaj potal CEO nima Jobsove karizme in ne bo v enaki meri navduševal Apple vernikov. Mnogo bolj učinkoviti bi bili Jonathan Ive, Philip Schiller ali vsaj Scott Forstall. Za trg pa je to kar se je zgodilo vsekakor dobro.

  4. Vsaj nekdo, ki upa povedati po resnici. Vsi ostali mac privrženci ne bi nikoli priznali, da je z tem računalnikom kdaj karkoli narobe. Kar je podobno glupo kot recimo častilci BMW-jev, ki se predstavljajo, kot da vozijo najmanj vesoljsko ladjo… pa se peljejo z navadnim AVTOM. Jobsu je ta diferenciacija na trgu RAČUNALNIKOV pač dobro uspela.
    Skozi zgodovino so tudi njegovi sodelavci imeli prodorne in inovativne ideje, tako da za podjetje še obstaja možnost, da preživi tudi brez gazde. Bežno.

  5. Apple se je začel z Jobsom, skoraj končal ob njegovem odhodu in dobil svojo renesanso z njegovo vrnitvijo. Ne rečem, da bo podjetje propadlo, v končni fazi se vedno najdejo fanatiki, ki so se prpravleni razstrelit za svojga “boga”, ampak zgodovina kaže lep vzorc, kako se Apple in Jobs stimulirata. 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja