Tok misli #6

Meh. Sonce (ga) kuri kot piranja za porezanim delfinom. Edini problem je, da je večino časa pred njim [1]pred soncem, ne delfinom neka zmes vodnih hlapov, ki (po pripovedovanju prednikov) ne prepušča preveč močne svetlobe in toplote. [2]oblaki so, get it?
Koliko je šanse možnosti, da na rdeči luči naletiš na čakajoče, po vrsti zložene “ljudske avtomobile?” Prvi je tam sedel Polo, za njim Golf, potem Touran, Tiguan in na koncu Touareg. Ob temu prizoru me je prešinila ena misel: kam je šla tista bejba od…..eeer…….  v bistvu…. Volkswagen ne izdeluje novih avtomobilov ampak njihove pomanjšanje ali povečane projekcije. Mislim, Touareg(klikni) … in “honey, I shrinked my car!” Slike Polota ali drugih dveh “SUV-jev” [3]po ameriških standardih pa raje ne bi lepil, ker zna kdo pomisiti, da je staknil kronični déjà vu.
Now, where were we? Aja, lepo je, da smo aprila. Res lepo. Ko gledam vremensko napoved na internetu, [4]ponavadi na telefonu so za cel teden narisani oblački s kapljami (napovedi ne berem, ker ne znam. Raje samo gledam sličice), potem pa cel teden sije sonce. Seveda, razen takrat, ko pustim odprto okno v sobi in odidem.  “Ste naredili domačo nalogo?” …. “eeem… naredil…in že recikliral [dumbface]” [5]Papirji so bili popolnoma premočeni, ofkors.
Že zdavnaj sem se odločil, da ne bom več voščil ljudem na fejstbuku za rojstni dan. Tako sem letos izpustil že 49 voščil, ampak kdo bi štel… Kakorkoli, kje je smisel, da napišeš “Vse najboljše!” nekomu, ki ga sploh ali skoraj ne poznaš? Vse kar s tem dosežeš je, da praznova prazniv praznujoči stakne manjši epileptični napad med branjem voščil, ker so vsa enaka. Rešitev je preprosta: napisati moraš nekaj izvirnega! Iz glave [6]Iz arhiva fb. lahko naštejem moja najbolj izvirna voščila, pri katerih sem vedno uporabil vso poetično in retorično znanje, kar ga v premorem v svoji jajčasti betici:

  • “Pa ti nis normaln…”
  • “gik gikasti!”
  • “Vse najboljše tvojim jetrom. Legendarna so!”
  • “Vse na” [7]Edinkrat, ko sem hotel napisati navaden vse najboljše, sem ponesreči pritisnil tipko Enter.
  • “Sej bi ti čestitov pa ti ne bom”
  • “Majmun.”
  • “Čefur.”

Ok, trying to be funny: FAILED. Gremo dalje…
Poletje je sicer krasno, ker ni posebne vročine. Je pa soparno kot kuharičina cokla v menzi. Mimo potke, kdo ve karkoli o pogonu letala z reaktivnim motorjem? Samo asociacija, pardon.  Drugače pa je precej bolj zanimivo opazovati letala na nebu, če veš od kje in kam letijo, kje se nahajajo v nekem trenutku in še vse ostale nepotrebne podatke. (Za detajle KLIK. Pozor, lahko vam pobere kakšen popoldan…) Ta stran tudi zmanjša možnost, da si ponoči ob zvezdnem utrinku zaželiš, da bi imela Šerbi ponovno kak koncert, nato pa ugotoviš, da je bil tisti “utrinek” samo letalo (na poti iz Londona v Prištino). Argh.
[Tukaj se nahaja pameten zaključek, ki starim modrim možem sproži kimanje z glavo v različne smeri, vsega vajenim ženskam z gubastimi obrazi prikliče nasmešek, otroka spravi v vreščeč hehet, vsem ostalim pa izbije občutek, da so ravnokar prebrali nekaj nevrednega branja.]

References

References
1 pred soncem, ne delfinom
2 oblaki so, get it?
3 po ameriških standardih
4 ponavadi na telefonu
5 Papirji so bili popolnoma premočeni, ofkors.
6 Iz arhiva fb.
7 Edinkrat, ko sem hotel napisati navaden vse najboljše, sem ponesreči pritisnil tipko Enter.

13 comments

  1. Polo = Golf
    Tiguan = Touareg
    doživel dežavu že večkrat, vsak dan se mi zdi da ko odklenem avto vidim pred sabo golfa, ki se je pral na 90°C
    Se strinam april je že več mesecev z nami!!!
    Vošči in se s tem prilizni deklinam baje pali na pouno 😀
    za zadnji del sem se pa nekoliko zgubil, tako da grem še enkrat prebrat 😀

  2. @nmohoric Zelo zanimiva povezava. Hvala.
    @Snowblind Ma evo delam seminarsko o pogonu letal z reaktivnimi motorji. Pač, ko izbereš naslov, ker misliš, da bo literature enostavno ogromno. In potem nič. Nada. Ništa. Zdej pa fehtam okol :mrgreen:

  3. Snow, sej si prijazn pa to… sam iščem blesarije, recimo iz katerih materialov so narejena letala in kako izdelajo posamezen sestavni del… take stvari… “You wouldn’t know anything about it, son” je rekel v rahlo patroniziranem tonu. :mrgreen:

  4. Ow em đi dude…. Sej bi blo isto, če bi fdvjevca vprašov. Enako bi mi odgovoru z look-at-me-i’m-so-smart odnosom in kupom besed, ki jim ne vem pomena :mrgreen:
    Ne resno. Hvala, da si si vzel čas. That’s just freaking amazing! I owe you a beer! Ah, make that a six-pack!
    Hvala 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja