Facebook nadležneži po kategorijah

Ali ljudje, ki žrejo živce.

Večina ljudi, ki uporablja internet ima Facebook račun. Vsak uporabnik razume splet kot nekaj drugega. Nekateri ga imajo za učenje, drugi za sprostitev. Iz tega tudi sledi, da vsak uporablja FB v druge namene, včasih celo za zdravljenje kompleksov. Pa vendar so si nekateri podobni. To pa še ni vse: če se namreč malce potrudimo, lahko tipične uporabnike tega socialnega omrežja razdelimo v skupine v katere zagotovo spada vsaj kakšen od naših prijateljev. Tukaj je nekaj mojih:

  • Pisalec dnevnika


Vsi poznamo nekoga, ki ima Facebook račun za svojega prijatelja, sošolca, sodelavca, mamo, sestro in  osebni dnevnik skupaj, uporablja pa ga tudi namesto Twitterja. Ko je po različnih opravkih (služba, šola, potovanja) ima s seboj ŽAL tudi mobilni telefon s povezavo na internet. Kaj sledi vemo.
Tipična objava: Janez Novak: skupinsko barvanje sramnih dlak na afterju xD

  • Všečmije kliker


Kadar surfamo po spletu neštetokrat naletimo na strani, ki so polne dodatkov z modro F ikonico in gumbov »Všeč mi je.« Vem, da imajo nekateri slabe živce in jim prst sam skače po gumbu miške, ali pa jim to predstavlja posebno igro in kliknejo prav vsak možen »I like«, na katerega naletijo. Včasih dobim občutek, da večina sploh ne prebere kaj je v bistvu »lajkala,«  ampak to počne nalašč, da nervira druge.
Tipična objava: Janez Novak in 2 drugih prijateljev je všeč povezava V Mozambiku so odkrili zadnjega človeka brez Facebook računa. Njegov IQ presega povprečnega za 80 točk.

  • Egopumper


Če si dandanes uspešen na kateremkoli področju si moraš delati reklamo na Facebooku, drugače je bil tvoj trud zaman. Taki so uporabniki, od katerih dobivaš največ povabil na razne dogodke, ki se jih ne bi udeležil tudi, če bi ti avtomobil crknil pred njihovimi vrati. Njihov profil je poln slik na zmagovalnih stopničkah s pokali/medaljami/priznanji ali pa njih, ko stojijo zraven kake zvezde ali pomembne osebe. Take osebe ponavadi zbrišem preden se dobro razpasejo po mojem zidu, vendar njihovo mesto takoj zasedejo taki, ki so ponosni že na obisk v ravnokar odprti gostilni in se slikajo s šefom. Ali kaj podobno glupega. Enostavno: EGO.
Tipična objava: Janez Novak je dodal/-a 26 nove/-ih slike/-ih v album Pomoč pri rojstvu treh majhnih črvov.

  • Naivnež


Če bi rekli, da so verižna sporočila izumrla hkrati z upadanjem priljubljenosti e-pošte, bi brcnili v tako trdo temo, da bi si zlomili tri noge. Kljub vsakodnevnemu informiranju medijev o teh t.i. »hoaxih« se še vedno najdejo imbecili, ki bi radi na Facebooku zaslužili 100€ že s pomočjo objave nečesa na zidu. Da točno isti geniji pomagajo razširjati virusne aplikacije, ki se samodejno razpošljejo po listi prijateljev, ko klikneš na njih pod krinko nekega zanimivega posnetka mi ni treba posebej omenjati… Ljudje… Resno?
Tipična objava: Če si dobil/a to sporočilo na zid pomeni, da si ena izmed mojih najljubših galebjih riti. Prilepi to sporočilo na zid k svojim najljubšim galebjim ritim in jim pokaži, kako rad/a jih imaš kot galebje riti, preden bo prepozno.

  • Kokoš


Deklica za vse. Izkoriščanje svojega izgleda v lastno korist, pisanje in lepljenje neumnosti, kokodakanje s kolegicami in odličen sistem plašnic na očeh, ki jim omogoča ozek pogled na svet. Tipična lastnost profilov takih deklet je ogromno število prijateljev, posledično pa tudi nezanemarljiva cifra pol golih fotografij in albumov z »sem_moderna_ženska_in_rada_zapravljam_denar« izletov, ki jih ponavadi časti eden od njenih oboževalcev na Facebooku. [1]potem pa ubožec cel dan vihti sprožilec na fotoaparatu in si želi, da bi ostal le pri gledanju fotk.  Zid take osebe je poln objav njenih »sester,« torej najboljših prijateljic, ki ji pišejo, da jo imajo najraje na svetu v različnih jezikih.
Tipična objava: aaa kok je biu dobr Šopping v italiji :))))):$

  • Egipčan


Hieroglifi so ena izmed najstarejših pisav na svetu. Po sivih dlakah jo premaga kvečjemu nek klinopis in podobni. Tako se tudi Facebook hieroglifi [2]ravnokar poimenovan pojav pri nas niso razvili v njegovi dobi, ampak že veliko prej. Recimo, ko je bil v uporabi še GlasujZame in podobni portali. Ker dandanes komunikacija poteka izredno počasi obstajajo ljudje, ki še niso izvedeli, da je TaKa PisAva iZuMrla […Prostor za epileptični napad…] z dinozavri in so v njej [3]z njo? sposobni napisati cele romane. Sem edini, ki ima ob branju tega občutek, da se vozi po luknjasti cesti s cestnim kolesom? Nadležno kot endoskopija.
Tipična objava: jAneZ NOovAk: DRaGi 4.c! TisTi K sTe DaL MaiLe sM PosLaL za GPo, c KDo Ni DuBu oz. Ga Ni BiLo NaJ Mi NaPise MaiL Pa BoM PosLaL =D LP*

  • Šolar


Večina prebivalcev naše države, ki hodi v šolo, se mora za nekakšen uspeh tam tudi učiti. Nekateri imajo na Facebooku urnik učenja. Od njih izvemo podatke o vsakem testu/izpitu: kdaj je, pri katerem predmetu in točno katera snov. Ponavadi dopišejo še, da bi raje počeli nekaj drugega kot se učili. [4]Saj počneš nekaj drugega, silly. Visiš na fb-ju, namreč.
Tipična objava: Janez Novak: Spet ta sociologija kulturoloških poskusno učenih besed :S:S

  • Šaljivec


Šaljivci so lepi nasledniki divjih posredovalcev mejlov, ki so ti nekoč vsak dan zasipali nabiralnik s stokrat videnimi powerpointi, zapisi in posnetki. Ob napredku tehnologije enostavno uporabljajo Facebook, da s prijatelji podelijo najnovejšo šalo iz 24ur…
Tipična objava: Janez Novak: Zakaj petelin tako zgodaj zjutraj kikirika?”
“Ker kasneje, ko se zbudijo kokoši, ne pride več do besede.”  hahahahahahahahhahahaha

  • Narcis

Zunaj je prijeten deževen dan, ki se ga da brez težav preživeti z zabijanjem časa.  Sediš na stolu, prijetno nameščen, s prstom na miški, drugo roko na toplem čaju…. Ko se odločiš, da bi med brskanjem po spletu skočil še na Facebook. Logiraš se, pobrskaš malce po obvestilih in preveriš kaj je novega med objavami. Vidiš sliko neke »prijateljice,« ki ni nič posebnega. Zascrollaš nekaj obratov navzdol in vidiš sliko neke »prijateljice,« ki ni nič posebnega. Še malce potuješ navzdol in… Déjà vu? Ne!
Samo slika, ki jo neka oseba objavlja po večkrat na uro, da bi pridobila nekaj več klikov na »Všeč mi je.« Med vsemi nadležneži ravno take zmagajo.
Tipična objava:


http://kitarist.blogspot.com/2

References

References
1 potem pa ubožec cel dan vihti sprožilec na fotoaparatu in si želi, da bi ostal le pri gledanju fotk.
2 ravnokar poimenovan pojav
3 z njo?
4 Saj počneš nekaj drugega, silly. Visiš na fb-ju, namreč.

17 comments

  1. oseba nmohoric is je pršou iz najbol bolanga partija pr @Inbox je všeč Pia in 3 druge strani je dodal/-a 23 nove/-ih slike/-ih v album Hud parti s Pio v Inboxu pliz lajk sliko ne povezavo in prilepi to na svoj zid da rešiš črnsko družino v darfurju je se meu zakon na kanarskih otokih***** :** <3 <3 :$ iN jE ĆiST ŠeKši v nOvI ŁaDi ker je na sporedu spet mau učenja pol pa spat ker gre kura na drugo stran ceste samo za to da si dela bruke haha xD in je zamnejal profilno sliko.

  2. @nmohoric Hahahaha 😆 Hvala za povzetek teme.
    @NordStar Najbrž misliš prvega komentatorja? ^^
    @Mario Mann Boš rekel, da slike, stanja in objave o prvih zobkih, kahlici in pokakanih pleničkah niso posrečene? Ne? Se strinjam!

  3. hehe
    Jaz sem na fejsfucku naredil tako, da sem za vsakega “prijatelja”(ki ga itak nisem nikoli videl in me prav en k briga čigava jajca liže) sproti naštimal naj mi ne kaže njegovih aktivnosti.
    In imam mir, lepo prazen wall. Kaj češ lepšega.
    In tudi sam ne pišem nič, fejsfuck zlorabljam samo zato, da lahko kvalitetneje pogooglam koga. S.O.V.A. ‘n’ stuff, mwahaha

  4. Zadnje čase sm šolar. Če ni cajta, da bi se dejansko družu s frendi, b’mo pa ‘saj statuse pisal’ ejga :mrgreen: … dobr post … pa ne pozab še enga frenda, k je zakompleksan pa ti negira usak status in uveljavla svoj prav.

  5. @Chemfusion Filtriranje vedno zažge. Jaz take enostavno brišem. Kvize, aplikacije in podobno sranje pa imam itak blokirane s skriptami.
    Aja. Gledanje napol slečenih sošolk/kolegic/znank ni v planu dela agencije SOVA. Se mi zdi :mrgreen:
    @Snowblond Oh, saj bi se našlo še ogromno skupin. Ko boš imel čas pa ti napiši eno objavo. Može? :mrgreen:

  6. Janez Novak in 2 drugih prijateljev je všeč povezava V Mozambiku so odkrili zadnjega človeka brez Facebook računa. Njegov IQ presega povprečnega za 80 točk. 😀

  7. jst mam svojo kategorijo.
    popanje komadov z youtuba. Še gor mi ni treba jet.
    Mi pa gredo na K**** une :
    u šoŁici….na čiKcu z mojim ŁuBiJeM.
    dobro jutro
    zdej pa pančkat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja