Kaj sem se naučil…

v svoji kratki preteklosti.
Moja generacija je bila vržena v svet telekomunikacij, avtomobilov, kapitalizma, nepreživetih travm iz preteklosti, v svobodno državo v dokaj mirnem območju sveta. Kaj se torej nek posameznik lahko nauči v svojem življenju?

 1. Že kot majhen otrok se naučiš, da ti ni ime “NE!” ampak je to samo beseda s katero te poskušajo opozoriti na nekaj prepovedanega. [1]A ne M…..a? 🙂
 2. Trde stvari bolijo, če se zaletiš v njih.
 3. S starostjo ti peša ravnotežje, žal pa se tla relativno oddaljujejo. [2]Ne bit visoki pa suhi. Trtica vam bo hvaležna.
 4. Šola je nekaj razveseljivega, potem nekaj groznega, kasneje postane sinonim za zapor, na koncu pa dober spomin.
 5. Ne smemo jesti: hitre hrane, slanih prigrizkov, sladkarij, drog, ljudi, plastike [3]Se pravi hrane v McDonaldsu. in urinalnih tablet
 6. Iz filmov se naučimo: policisti so kul, vojska je kul, piloti so kul, orožje je kul, ameriški predsednik je kul, romantika je precenjena, kopalne kadi so nevarne, dolge gate pa nosijo samo debeli rednecki.
 7. Z gledanjem televizije se naučimo ogromno uporabnih reči: pralni stroji živijo, tune govorijo, rasizem je kr neki, muslimani so teroristi, vratija se šime, mački miši lovijo s puškami, padci so smešni,  Jurij Zrnec je smešen, socializacija je v galebji riti, globus se globalno globi segreva, Kužna Joreja ima bombo, Đaponska ima eno mesto manj [4]in Japonci niso nesmrtni in Prad Bitt si je pobril kosmata ušesa.
 8. Politiki kradejo, lažejo, se medsebojno obtožujejo, igrajo pasjanso in Malo delajo.
 9. Biti moraš tiho, govoriti glasno, sedeti  moraš pri miru, hitro teči, biti pozoren, uporabljati domišljijo, biti izviren, slediti navodilom, pometati moraš pred svojim pragom, imeti moraš lastno mnenje, ne smeš žaliti, povedati moraš kar misliš, biti moraš unikaten, ponavljati moraš za drugimi, pustiti si moraš rasti brke.
 10. Ne hodi po travi, prehod nezaposlenim prepovedan, prepovedano kajenje, prepovedano ustavljanje in parkiranje, prepovedano hranjenje živali, ogled mlajšim od 16 prepovedan, točenje alkoholnih pijač samo med yy in yy, ne moti voznika, zadrževanje v delovnem območju stroja prepovedano, obvezna uporaba zaščitne opreme, samo za rektalno uporabo.
 11. Vsi poznamo nekoga, ki pozna nekoga, ki pozna nekoga, ki si je s palčko za ušesa poškodoval bobnič.
 12. Sončna očala so kul.
 13. Nikomur ne smeš izdati, kaj zares misliš. [5]Gospod profesor, če bi bili še malce bolj dolgočasni, bi se ura začela vrteti urikverc.
 14. Na internetu izvemo nekaj dejstev: nikomu ni mar, tvoje mnenje ni vredno galebje riti, moje mnenje je boljše kot tvoje, obscene slike so smešne, flash igre so zasvojljive, knjige so kr neki, nihče ne mara Facebooka, vsi so na Facebooku, vici so smešni samo, če so v slovenskem/angleškem/srbskem jeziku, štirindvajsetur je najboljša stran, internet je slab prevodnik za sarkazem.
 15. Svet okrog nas je: lep, čudovit, mavričast, svetel, razumevajoč, ljubeč in zalezovalski, če se nenadoma znajdeš v pop pesmi.
 16. Kul je: imeti športen avto, piti s kolegi, piti s kolegicami, oblačiti znamke, menjati partnerje, nositi sončna očala, imeti veliko denarja, se praskati po intimnih predelih in po novem: skakati skozi okno.
 17. Ni kul: nositi strganih nogavic, poslušati slovenske glasbe, živeti na kmetih, lagati, govoriti vicev o policajih, medtem ko so prisotni, ponoči oditi na pokopališče, trgati zaščitenih rož, spati do popoldan, vstati ob šestih, smrdeti po potu, ne voliti, nag hoditi po mestu.
 18. Stvari padajo navzdol, samo zato, ker bi jih po stropu težko pobirali.
 19. Če vržeš ledeno svečo v globok sneg, je več ne najdeš.
 20. Domišljija je mati norosti.
 21. Avtomobili, avtobusi, tovornjaki, kolesa, rolerji in še celo čevlji so vedno boljši.
 22. Najprej je bilo jajce, ker se drugače kokoš ne bi imela od kje izvaliti.
 23. Najprej je bila kokoš, ker se drugače jajce ne bi imelo od kje izvaliti.
 24. Nog ne smemo dajati na stol, ker se lahko kasneje na ta isti stol usede nekdo, ki si je ravno razkužil rit.
 25. Življenje je spolno prenosljiva bolezen s 100% smrtnostjo.
 26. Smrt je povzročena z dolgoročnim požiranjem majhnih količin sline. (G. Carlin)
 27. Komunikacijo med ljudmi predstavlja ponavljanje enih in istih vzorcev, s spremenjeno sintakso.
 28. Ne da se mi več pisat.
 29. Ker je 30 okrogla številka, naj bo konec……..ZDAJ!
 30. Dolgih seznamov noben ne bere.

References

References
1 A ne M…..a? 🙂
2 Ne bit visoki pa suhi. Trtica vam bo hvaležna.
3 Se pravi hrane v McDonaldsu.
4 in Japonci niso nesmrtni
5 Gospod profesor, če bi bili še malce bolj dolgočasni, bi se ura začela vrteti urikverc.

13 comments

 1. @Martina Kot pribito!
  @nmohoric Meter in stošestinosemdeset centimetrov? Nisi ravno debel, si pa velikan :mrgreen:
  @Sakir CreativeCommons prosim ^^ Pa dober detektor za bullshit imaš :Đ

 2. @sakir A ima sazas kaj povezave s CC?
  @snow Ah, narobe bereš. Samo v filmih učijo take traparije. Meni se zdijo piloti bunch of douchebags (there goes your ego :mrgreen: )
  @urška Očala škodijo vam in ljudem okoli vas.
  @m Hvala za utemeljen in konstruktiven komentar 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja