Statistika bloga

Zakaj ne bi na koncu leta 2010 napisal krajše statistike za minulo leto?
Letos sem bil zelo priden, saj sem do danes na blog napisal 59 objav, [1]Izvzemši tole. kar je 4,9 objave na mesec. Če se bo tako nadaljevalo, bom že čez 12 let imel vse objave združene v debelo knjigo in pospravljene na polici. [2]Ampak tole nima nobenega smisla.
Sodeč po Google Analytics je letos imel tale blog 7.102 obiskov, ki so povprečno prebrali 1,44 strani v času 52 sekund. [3]Čas na strani je obratno sorazmeren z dolžino objave. Čudno, kajne?
Od tistih 7.000 in nekaj obiskovalcev je bilo različnih samo 4.837, večina od teh pa je zbežala iz bloga že v 10 sekundah, [4]Kr bejžte, bom zajca na vas spustu. 20 pa jih je vztrajalo več kot 1.800 sekund. [5]Resno?
Kar 50% obiskovalcev za brkljanje po spletu uporablja Firefox, 26% pa, iz meni neznanega razloga, vztraja na Internet Explorerju. [6]Srysly?  Ostali brskalniki so v manjšini, predvsem Camino. Kaj je to?
Glede operacijskih sistemov mojih oboževalcev obiskovalcev je tako, da vsi uporabljajo Windows, slabih 10% je na distribucijah Linuxa, ostali pa plačujejo drage denarje Jabolku.
Rednih bralcev, ki večinoma tudi dostopajo do mojega bloga po direktni poti (RSS, pa zaznamki pa to) imam približno toliko kot veliki klasiki med počitniškim obdobjem, torej okrog 10. [7]Toleranca +-10 Ostali, priložnostni obiskovalci, so največkrat ponesreči kliknili na link na Blogosu, z bebastimi iskalnimi nizi z Googla pa je na moj prag prišlo kar 2.162 čudakov. O njih pa se lahko malce bolj razpišem:
Namreč, mislil bi si, da ljudje napišejo besedo “NuckinFuts” in jih zagotovo pripelje k meni, vendar ne. Na absolutnem zmagovalnem mestu je iskalni niz “Francoski testament,” o katerem sem se pač enkrat [8]Ok, dvakrat. za vajo ponesreči razpisal. Moj sinonim je šele na drugem mestu z 210 obiskovalci.
Prav zato je najbolj obiskana objava v letošnjem letu na mojem blogu tale , ljudje so jo obiskali in v 10 sekundah zaprli kar 1.685 x. Ne preveč tesno ji sledi priročnik za zalivanje rož, ki pa je poseben statistični fenomen, saj je vse svoje obiske dobil v dnevu ali dveh.
Posebni se mi zdijo tudi obiski strani mojega opisa, kjer se ljudje zadržijo tja do minute ali več, kar samo potrjuje prej podano tezo, da je dolžina obiska obratno sorazmerna z dolžino objave.
Blog, iz katerega dobim največ firbcev pa je T-files. Hvala Timu za link 🙂
Kaj lahko še povem?
Pišem samo, kadar se mi piše. In, če je kdo slučajno razumel tole objavo, kot velikansko željo po dokazovanju, jo je dojel popolnoma narobe. Statistika je pač delno zanimiva, če ne drugega pa za soblogerje, da lahko pogledajo kako kaj rastejo stvari v sosednjem zeljniku blogu. [9]Ok, tudi in predvsem za egotripping. Pa pustimo malenkosti…
Lepe praznike. In lepe praznike. [10]Predvsem pa lepe praznike.

References

References
1 Izvzemši tole.
2 Ampak tole nima nobenega smisla.
3 Čas na strani je obratno sorazmeren z dolžino objave. Čudno, kajne?
4 Kr bejžte, bom zajca na vas spustu.
5 Resno?
6 Srysly?
7 Toleranca +-10
8 Ok, dvakrat.
9 Ok, tudi in predvsem za egotripping. Pa pustimo malenkosti…
10 Predvsem pa lepe praznike.

4 comments

  1. Uuuu v manjšini in večini sm. 😛
    Mam te v zaznamkih (RSS), najdla sm te pa prek Francoskega testamenta (k ga btw nism celga prebrala, ker sm šla brat druge tvoje objave) xD

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja