Ultimativni horoskop

Pri pisanju prejšnje objave sem prišel na misel, da bi poiskusil napisati horoskop, ki bi zajel čimvečji del prebivalstva. Velja za vsa astrološka znamenja:

  • Danes boste doživeli nekaj popolnoma nepričakovanega. Tudi, če cel dan sedite na riti in ne počnete ničesar pametnega, boste spoznali najmanj eno novo stvar, katerikoli vaš načrt pa bo spremenil svojo smer (temu lahko rečete tudi splaval po vodi, ali vas razjezil). Mirno lahko pričakujete uspeh, če boste vložili dovolj dela. [1]Branje horoskopa ni delo. Doživeli boste nestrinjanje z bližnjim, vaš partner pa bo imel nekaj slabih trenutkov. Kljub temu se bo vse srečno izšlo, če boste le obdržali mirne živce.
  • V nekem trenutku boste želeli, da se vam vsi odmaknejo izpred oči, vendar boste kasneje spoznali, da navzven delujete preveč sovražni in boste optimistično pomirjeni odšli naprej.

Kar hočem povedati je približno ista stvar, kot jo je opisal nmohoric v kracalniku: Z ostalimi prebivalci Zemlje imamo vsi skupno eno stvar: smo ljudje. In ta lastnost ni enaka samo pri tistih, ki so rojeni okrog istega datuma, ampak prav pri vseh milijardah. [2]Neverjetno, kajne?  Horoskopi namreč dokaj uspešno iščejo naše enakosti, ne razlik med nami. Torej, ne lažejo ampak govorijo kar je že vsem jasno.
Vsega tega pa se ne da razbrati iz zvezd. Te govorijo druge stvari. Besede, ki jih najbolje ujamejo poeti, ne pa plačani novinarji pri komercialnih časopisih in revijah, ki imajo na dan 15 minut časa, da nam “napovejo prihodnost.”
P.s. kolikor sem raziskal, je horoskope najlažje pisati za ženske, ker se večinoma začenjajo z “ne boste zadovoljne z njegovimi” ali “njegovo obnašanje vam bo šlo na živce.” 😀 😀
p.p.s. Pejte mal na zrak. NuckinFuts
p.p.
Bloger Prome me je opozoril, da je način za pisanje horoskopov imenovan Self-fulfiling prophecy (dobesedno prerokba, ki se sama izpolni) . Upam, da sem vsaj malce zadel teorijo.

References

References
1 Branje horoskopa ni delo.
2 Neverjetno, kajne?

2 comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja