Kekec

Najbrž tisti “Nad samotnim breznom.” Uglavnem prepis iz zvezka kamor sem obnovo Kekca napisal nekje v prvem ali drugem razredu. Kdo ma rad hieroglife?
[Na vrhu strani piše:”MA TI SI SMOTAN”] [1]Hvala, Marija
Sirota mena je gledala kekca privezanega k drevesu. Med jokon je prosila kozsariura[nekajnečitljivega] nogj ga gre rešit. Kosobrin jo je tolažil, da si bo izmislil zvijačo, s katero bo resil KekCa. Mena je šla zjutraj v hlevček in s šibico izgnala dve kozici in ovci na pašnik. Iz skale na pašniku je gledala bedanca, ki je spet pripeljal Kekca k drevesu in ga tam privezal. Ko je Bedanec kekca pustil samega ga je mena poklicala in ga potolažila. A Kekec se je na ves glas zasmejalin rekel, da se bedanca pravnič ne boji, ter veselo zapel. Pritekel je bedanec in zahteval naj kekec neha peti, ker bo preplašil vse orle. v Mali Pisnici. Kekec je za nekaj časa utihmil nato pa je začel prepevati pesnico, ki si jo je sam izmislil. V njej se je norčeval iz Kosobrina. Bedanec od veselja kar poskakoval in prosil Kekca naj ga nauči pesrm. Zahvaljujoč pesmi ga bedanec ni več privezal k drevesu. Kosobrinje bil zaradi pesni užaljen, da ga še mena ni mogla potolažiti.
Shrani.si
Moja pisava [2]in pisanje se od takrat ni prav nič izboljšala, kvečjemu poslabšala. Hvala šolskemu sistemu?

References

References
1 Hvala, Marija
2 in pisanje

6 comments

  1. vsekakor čestitke učiteljicam, ki uspele prebirati tvojo pisavo 🙂
    (za vse ki jih zanima: njegova pisava se je nampreč od prvega oz. drugega razreda spremenila v nerazberljive čičke čačke) 😀 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja