Izgubljeni

vikingi.
Pred kratkim me je namreč ena od bližnjih sorodnic (mama ali sestra, ne vem katera je prva prišla na idejo) spomnila na računalniško igro, ki smo jo kolektivno igrali pred leti.
Na našem prvem in sedaj prastarem računalniku, ki je s težavo poganjal Windows 3.1, je bila naložena precej zasvojliva igra The Lost Vikings. Gre za manj znano miselno, arkadno in strateško igro, pri kateri okrog vodimo tri vikinge (vsak ima posebne lastnosti), ki jih je ugrabil zloben vesoljec Tomator, oni pa si želijo vrniti domov. Njihova pot do vrnitve je seveda dolga in zapletena, saj se moramo prebiti skozi 41 bolj ali manj zahtevnih stopenj.
Spomini na igro so bili dovolj lepi, tako da sem nekako (s pomočjo) poiskal način, kako lahko spet pridem do nje. Vprašal sem strica Googla kako se poganja stare DOS programe na današnjih računalnikih in našel rešitev: DosBox. Dobro zastavljen software, ki simulira včasih uporabljano okolje s slabim grafičnim vmesnikom.
Vikingi se že veselo podijo po mojem ekranu, kar je presenetljivo, saj sem se v preteklem času popolnoma odvadil zabijanja časa z igranjem igric. Odvračalo me je predvsem dejstvo, da je pri modernih igrah prevelik poudarek na grafiki in ne več toliko na dobri igralnosti, ki so jo premogle starejše.

2 comments

  1. O? Dejansko obstaja še kdo, ki jih pozna? (:
    Najlepša hvala za GUI! Odličen je. Čeprav mi je malce uničil veselje, ki sem ga spet imel z DOSom 😀
    Btw:
    Obstaja tudi II. verzija Lost Vikings, ki je ravno tako zasvojliva (:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja