Spet ena o letalih ali Kako bi izgledali operacijski sistemi kot letalske družbe

Kaj bi se zgodilo, če bi bile letalske družbe podobne operacijskim sistemom?
UNIX Airways
Vsak potnik bi prinesel s sabo na letališče kos letala. Skupaj bi odšli na terminal in skupaj sestavili letalo, medtem ko bi se prepirali, kakšnega sploh gradijo.
Air DOS
Potniki bi skupaj porinili letalo, dokler ne bi vzletelo, nato bi jadrali dokler bi pač ostali v zraku, pristali, ga ponovno porinili, skočili gor in spet…
Mac Airlines
Vse osebje bi izgledalo popolnoma enako. Vsi: piloti, stevardese, prodajalci kart…
Če bi kdo povprašal po detajlih leta ali letala bi ga prijazno ampak brezkompromisno opozorili, da teh podatkov sploh ne potrebuje, in jih v bistvu sploh noče vedeti in bo za vse poskrbljeno. In, da naj utihne.
Windows Air
Terminal bi bil prelep, ves v barvah, z lahkim dostopom do vseh izhodov, prtljage in s prijaznim osebjem. Letalo bi imelo izredno lep vzlet, vendar bi iz neznanih razlogov, po 10 minutah, brez opozorila eksplodiralo.
Windows NT Air
Bil bi precej podoben Windows Air, razen da bi bil dražji, uporabljal bi večja letala in ko bi eksplodiral bi z obličja zemlje izbrisal vsa letala v radiju 60 km.
Windows XP Air
Pojavite se na velikem letališču, na katerem po pogodbi lahko vzletajo samo XP Air letala. Ta izgledajo popolnoma enako, so lepo pobarvana in so 3x večja kot bi morala biti. Pričakajo vas velikanski znaki, ki vas usmerjajo v isto smer. Kamorkoli greste se pojavi (pop-up) nekdo, vas vabi da pojdite za njim. Odvzamejo vam vsa oblačila in prtljago in jih zamenjajo z XP Air obleko in kovčki, ki so enaki vsemu okrog vas. In to je všteto v ceno karte.
Letalo se ne vzdigne s tal, dokler ne podpišete pogodbe. Ugotovite, da je zabavni del ponudbe na letalu v bistvu ena in ista Mikimiška risanka, ki jo vrtijo brez prestanka. Preden lahko naročite hrano ali pijačo, morate kontaktirati svojo potovalno agencijo.  Med letom vas neprestano pregledujejo in če greste na wc več kot 2x vam zaračunajo še eno karto.  Ne glede na katero destinacijo letite, boste na koncu zmeraj strmoglavili v Whistlerju v Kanadi.
OSX Air
Vstopite v popolnoma belo “letališče” kjer je se nahaja samo en bel pult za katerim sedi smejoča ženska. Prijazno vas pozdravi v trenutku, ko se za njo zabliska kamera, ki vas je brez vaše vednosti slikala. Ženska vam v roke porine karto, na vaši desni pa se odprejo vrata. Odpravite se skoznje in pridete v velikanski odprt prostor z enim samim sedežem na sredini. Vsedete se in do konca leta poslušate glasbo in gledate filme. Nikoli nimate stika z drugimi potniki. Ko se let konča si rečete:”Bilo je super, imam pa občutek, da nekaj manjka.”
Windows Vista Airlines
Vstopite na prekrasen terminal, z največjimi letali kar ste jih kdaj videli. Vsake 10 metrov vas ustavi varnostnik in vas vpraša, če ste prepričani, da bi radi nadaljevali vašo pot k letalu, ali pa bi jo radi preklicali. Ker niste prepričani, kaj bi se zgodilo, če bi preklicali, raje nadaljujete pot k prvemu okencu, kjer vprašate zakaj so letala tako velika. Takoj za tem, ko se varnostnik prepriča, da bi radi postavili vprašanje in da bi radi izvedeli odgovor, izveste, da so letala večja ker se potniki v njih počutijo bolje. Letala so zaradi velikosti tudi 2x počasnejša od navadnih.
V pravilih družbe je, da stevardese vsakega potnika posebej povprašajo, če si želi vzleteti s tem letalom, nato pa vse skupaj kolektivno ponovi še pilot po ozvočenju. Po tem ko odgovorite “Da” na toliko vprašanj, vas neznanec udari v obraz. To mu uspe tako, da vam zastavi vprašanje:”Ste prepričani, da vas lahko udarim na gobec? V redu ali prekliči?” vi pa instiktivno odgovorite:”V redu”.
Po vzletu pilot ugotovi, da pristajalna oprema še ni bila nadgrajena za uporabo na novem letalu, tako da so kolesa ves čas spuščena, zaradi česar letalo leti še počasneje. Ker pa je pilot tega vajen, leti dalje, želeč da bi mu končno nadgradili letalo.
Prispete na željen cilj, z željo da bi uporabili stari preizkušeni XP Air, bližnji prijatelj pa vam svetuje, da naslednjič raje izberite Linux Air.
Linux Air
Odpuščeno osebje s vse letalske konkurence se odloči, da bo ustanovilo svoje podjetje. Sami zgradijo letala, steze in letališča. Potnikom zaračunavajo majhno vsoto za tiskanje kart, katere pa ponudijo tudi zastonj na internetu.
Ko pridete na letalo, dobite sedež, štiri pakete, ključ, nekaj matic in Navodila za uporabo sedeža. Ko ga uspete pripraviti, je sedež eden izmed najbolj udobnih in nastavljivih kar ste jih kdaj uporabljali. Pa tudi sicer letala vzletajo in pristajajo ob uri, obroki na letalu so prekrasni in vse poteka brez težav.
Ko pa poskušate kateremu od prijateljev, ki ponavadi letijo s katero drugo letalsko družbo povedati, kako dobro je bilo vaše potovanje je vse kar rečejo:”S sedežem si moral narediti KAJ?”
Namig: prispodobe =)
aja: VIR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja