Bom dal potem naslov

Če je naša generacija uspešna v neki stvari, je to zagotovo spreminjanje časa v prah.
Res je strašno fino, če lahko iz žepa vsak trenutek potegneš 6-inčno ploščico, katere se dotakneš na pravih mestih in ti bo, magari če stojiš sredi širne goščave, pokazala kaj nekdo počne na drugem koncu naše plave krogle. [1]Zemlje, op. a. Vse prevečkrat pride do tega, da omenjena oseba na voglu Južne Amerike žal samo ždi pred zaslonom in sprotno na vsemrežje struja videoposnetek svojega ksihta, ki banalno komentira naključen dogodek. Ajde, težko rečem, da razumem zakaj so razni tituba [2]Youtube, itak kanali čudaških komentatorjev postali popularni, ampak če me kdo vpraša kaj je razlika med njimi, bloganjem, ter spletnim komentiranjem, pa samo umolknem in izgledam takole:
http://www.autumn-people.com/wp-content/uploads/2014/10/h91181D09.jpg
Priznam, tudi sam sem kriv za kakšen prištevek +1 na števcu ogledov povprečne neumnosti na video portalih, takisto tudi zlorabljanja socialnih omrežij. In to kljub temu, da naj bi si vsaj približno predstavljal kakšen višek civilizacije predstavlja zgoraj omenjena nekajinčna plošča. Mogoče je potovanje in življenje človečnjaka v vesolju, pristajanje raznih pralnih strojev na skrbno izbranih kometih in izdelava hrumečih, eksplozivnih naprav, ki ponesejo sondo izven orbite in izven osončja res tehnološki višek, po katerem bo naša civilizacija ostala v spominu kasnejšim zgodovinarjem…. Je pa mali čip, ki bije v srčikah milijard škatel, ki krasijo stavbe povprečnega zahodnjaka, zagotovo prvi korak k nadaljevanju evolucije človeka. Sploh zaradi mreže, ki gre čez hribe, doline, oceane in se ne ustavi pri nobeni prepreki. Vsi skupaj, pa čeprav butlji, predstavljamo nevrone za ene velike svetovne možgane, ki si v sebi izstreljujejo informacije, ki bi bile drugače pozabljene, ali pa povprečnežu popolnoma nedosegljive.
http://images.ieet.org/canhas.jpg
Vsaj tako se tolažim, ko mi pamet zajadra na bolj lokalno dogajanje, ki ni polno optimističnega pogleda v tehnološko prihodnost samovozečih avtomobilov na alternativne pogone, hibrine povezanosti človeka in stroja in nasploh trdne globalne povezanosti. Sistem, ki ga uporabljamo, ni sposoben skrbeti za jutrišnji bolje, ampak samo za jutrijšnji plus na bančnem računu. Veliki konglomerati, ki so do svoje velikosti prišli zaradi hitrega razvoja, mu prej ali slej ne morejo več slediti in ga zaradi svoje vplivnosti poskušajo na vse kriplje zavirati, če ne kar ustaviti. Problem nastane šele, ko so ostali udeleženi neodzivni, pasivni in čakajo na nek razplet, ki ga brez njih ne bo. Eh, bom kar naredil oglas, ker se splača. Za več informacij klikni tukaj.
Če se vrnem k klatenju neumnosti. [3]drugega ne znam Svet je zastavljen na tako nenavaden način, da če se poskušaš izogibat popkulturi, aktualnemu dogajanju in poznavanju vsake debilnosti, ki povprečnemu prebivalcu prekriža pot, se hitro zgodi, da vse teme poznaš veliko bolje, kot marsikdo, ki ga zanimajo. Zakaj? Ne vem. Najbrž ima pojav kakšno posebno ime pri bolj družboslovno usmerjenih sozemljanih. Meni se zdi strašno soroden in vzporeden z [4]z moje strani dokazanim dejstvom, da je spoznati neko reč najlažje tako, da poiščeš  parodijo nanjo. (Recimo, takole si lahko prihraniš za [5]dobesedno 50 let gledanja Doctor Whoja.)
Mislim, da bom za zdaj zaključil. Za vse prašiče je tukaj slika kavča v obliki prašiča:
http://ww3.foundshit.com/pictures/design/pig-couch.jpg

References

References
1 Zemlje, op. a.
2 Youtube, itak
3 drugega ne znam
4 z moje strani
5 dobesedno

4 comments

 1. there are easier ways to get laid, without all this drama, you know. 😀
  A ni škoda, potrošenih resorsev za neproduktivne fikuse po pisarnah in za zasloni?

 2. Prvi del, zakaj pa je prišel doctor who na seznam gledanja? 😀
  Drugi del, to ti mislš, da služiš denar, med tem ko dobiš mezdo za preživetje. 😆
  ps, zakaj smileyi zgledajo kot da majo en kromosom preveč?

  1. Ker se ponavadi spomnim na Whoja, ko govorim o tej stvari? Random, pač.
   Kaj pa nej delam, fante? Nej bom tajkun, pa kradem še to malenkost, ki je ostal v državi? :mrgreen:
   Smeški so pa nov wordpressov dizajn. Baje, da stari na retina zaslonih izgledajo pikslasto. Zdaj se odločam, če bi jih zamenjal nazaj, ali pač počakal na to, da se jih navadimo. Bom videl čez čas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja