Poln kovček

Ne, nikamor ne odhajam, ampak v pristno materinščino prevajam tisto reklo, o polnem kufru. Kakor sem izvedel pred kratkim, tudi ekonom lonci kdaj izgubijo potrpljenje in skočijo s štedilnika na tla, jezno puhat vročo soparo po kuhinji. [1]Ne zamašit izhoda, kenede, M.?
http://whitetrashrepairs.com/wp-content/uploads/2012/08/6895.jpg
Hja, kje naj drugje začnem, kot na začetku. Dokaj daleč sem že od golobradih časov, tudi prvi puh mi je že odpadel, vendarle sem v polni moči mladca. Kljub tistemu prvemu delu emša, ki je dokaj svež, mi hoče svet na vsak način ukrivljat hrbtenico po svoje. Ampak se ne dava ne ona, ne jaz. Pripadnik generacije, ki ji vsi samooklicani strokovnjaki napovedujejo, da nima prihodnosti, katerim tudi miroljubno sporočam en krasen: KLINC VAS GLEDA.
Zmeneta, ki rešujejo svet s svojimi neizmernimi modrovanji poskušajo upravičit kisik, ki ga porabijo vrednejšim živim bitjem [2]Recimo alpakam. Krasne živali, moram rečt. s komentiranjem krize, gospodarstva, politike, resničnostnih šovov, znanstvenih odkritij in zanimivosti, na način, da valijo krivdo na nekoga, pa spet na drugega, pa spet na naslednjega… na koncu od samega kazanja s prstom izgledajo kot vrtavke. Zelo, zelo debilne, slinaste vrtavke, al neki. In to pri pojavih, ki so razložljivi čisto sociološko, s kolektivnim duhom mravljišča, kjer se določene stvari pač zgodijo, ker se lahko.
http://www.antfarmu.com/files/1622584/uploaded/UM-Ants_M01.jpg
Naj poenostavim: krivi smo ljudje. Za vse. Skupno si lahko še tako peremo roke, magari s perwollom – vedno bodo krvave. Tanjšanje ozonskega plašča? Krivi ljudje. Izkoriščanje delovne sile v tretjem svetu? Krivi ljudje. Gospodarska kriza? Krivi ljudje. Poneumljanje generacij s butasto televizijo? Ljudje. Topljenje ledenikov? Ljudje. Cuker se podraži za šest centov? Ljudje. Francelj vara Micko z Mojco? Ljudje. Ljudje! Ljudje!
Vsak dan imam čast komunicirati s hordo tepcev. Po službeni dolžnosti jim rade volje pomagam, postrežem in ustrežem, ker sem točno iz tega razloga tam. Plačan in vse. [3]K sreči. Seveda tem genijem to ni jasno in bodo na vsak način poskušali izsiliti nek svoj višji prav, brez problema bodo žalili in bentili, na koncu pa nikoli ugotovili, da če bi bili tako pametni, kot si predstavljajo, da so, ne bi potrebovali nobene pomoči. Vedno, ampak res vedno gre za pripadnike naše [4]včasih sicer malce podvomim… vrste, brez najmanjšega pojma o svetu in osnovah preživetja. Osebe vseh starosti, ki imajo težave z branjem – dejansko črkujejo preproste stavke in jih prav po dislektično pokvarijo – pisanjem, osnovami seštevanja in odštevanja, poimenovanjem stvari, barv in ostalih dnevnih na(d)log štiriletnikov. Za vprašati se je, koliko človeškega je dejansko v bitju, ki se tako nemarno požvižga na vse, kar je civilizacija dosegla v zadnjih tisočletjih. Koliko pravic kot družba damo osebam, katere si brez problema predstavljam kako pečejo čevapčiče na goreči aleksandrijski knjižnici, si obrišejo rit z Guttenbergovo Biblijo in pospravijo monoliso na podstrešje, ker se na njej preveč nabira prah. In ne reciklirajo. Predvsem ne reciklirajo. Klinc jih gleda.
Točno tile, zgoraj imenovani imbecili, so krivi za vse, kar se nesrečnega dogaja. [5]Minus potresi in sončevi izbruhi, pa še tam nisem čisto ziher… Za našo, tvojo in mojo krizo ni kriv tajkun, ki je pobral milijone tolarjev in jo skidal na Ciper. Ni kriv noben politik, noben šušmar, noben trgovec, generalni direktor, duhovnik, vojak, ali učitelj. Odgovorni so “ljudje,” okrog katerih je centralizirana celotna družba, čeprav bi morali biti na njenem repu. Osebki, ki se skozi življenje zvlečejo s stalnim čudenjem mimoidočih. Ljudje, ki prevozijo tisti stop znak in naredijo verižno nesrečo, ali pa tisti, ki se že pri rosnih 16ih hvalijo z dejanji za kriminalno kartoteko, ali pa tisti, ki polpismeno komentirajo pod novicami na spletnih portalih, ali pa tisti, ki ne najdejo dobro označenega gumba na daljincu, ali pa tisti, ki so hipsterji. KLINC JIH GLEDA.
http://sweetwildlena.files.wordpress.com/2014/04/large.jpg
Hudiča je potrebno iskati v podrobnostih, pravijo. Jaz pa pravim, da jih klic gleda. In klinc gleda ljudi, ki hodijo po pločniku v vrsti treh, kjer je prostora samo za dva in se jim moraš umikat na cesto. In klinc gleda chemtrails teoretike, ker se smešijo s svojim nepoznavanjem osnov fizike. In klinc gleda ljudi, ki ne znajo svoje mularije utišat, kadar so z njimi v javnosti. In klinc gleda ideologe, ki svoje supermeganeznosne teorije na vsak način forsirajo drugim pod nos, čeprav bi bilo bolje, da se ne bi rodili. In klinc gleda prehrambene fanatike, ker imajo morda res malenkost slastnejši drek na zadnji strani, od spredaj pa iz njih prihaja veliko, veliko slabši. In klinc gleda živčno mrtve ljudi, ki se zjutraj okopajo v parfumu in si malce omočijo vrat z vodo. In klinc gleda vse, ki poskušajo vsako državno dogajanje opisat z besedama “ovce” in “slovencelj,” ki sta najslabša, najbolj neizvirna, brezpomenska in debilna izraza za opis česarkoli na celem svetu. In klinc gleda butlje s tako pomanjkljivim bontonom, da bi jih en “doberdan” v kombinaciji s “hvala” vrgel v epileptični delirij, nato še v večletno komo.  In klinc gleda tale blog, ker v njemu delam točno tisto, zaradi česar postajam kot vsi ostali: poskušam uveljavit svoj prav.
Najtežje je bit človek človeku. Ker obstajajo ljudje, ki to niso.
Navkljub vsemu…ne izgubljam upanja. Profesor, ki ga sicer ne cenim preveč, je že na uvodnem motivacijskem govo predavanju dejal, da bo morala biti naša generacija ne samo enakovredna, ampak večkrat boljša od prejšnjih, če želimo rešiti vse, kar je zavoženo. Te teorije seveda ne podpiram v celoti, ker je bil že v tistem trenutku en pogled po predavalnici in štetje trapastih pogledov dovolj za zavedanje, da gre za prazno tuljenje v luno. Na temu mestu z veseljem povzamem citat, ki se mi je že v rani mladosti vtisnil v spomin. Šlo je za nekega zgodovinarja in družboslovca, ki je ob slovenskem prazniku razlagal, kakšna je posebnost našega naroda in na kakšen način nam je uspelo preživeti skupaj. Rekel je, da gre za našo skupno zavest, da bo vse v redu. Ne gre za ponižno trpljenje, niti ne za pogumno stanje na premcu čolniča, medtem ko ga bije najhujša vihra, ki bi v čezlužju že odnesla nekaj podeželskih naselij. [6]Pri tornadu se vedno spomnim na tisto kravo iz Twisterja. Muuuuuuu! Hehe. Ampak gre za že šesto pospravljanje listja v enem tednu, ker ga je jesen spet prinesla s sosedovega dvorišča. Za obrezovanje žive meje, ki bo čez nekaj ur zrasla nazaj. Za pomivanje oken tri dni pred puščavskim peskom v Evropi. Za čisto prilagodljivo preživetje.
http://images.sodahead.com/polls/003486297/415699241_15_answer_1_xlarge.jpeg
Globalizacija nas ne bo ubila. Ker nas v preteklosti niso germanska ljudstva, ker so Turki prej, ali slej, pobegnili stran od nas. Ker smo fevdalce zbezali z gradov in šli od grabežljivih cimrov na svoje. S čisto melanholijo in zavedanjem, da je mogoče tista meja med nami in drugimi državami pa le smiselna. Nismo zategnjeno avstrijski, pretirano sproščeno hrvaški, italijansko nori, ali madžarsko nesposobni. Smo nekaj vmes in to nas dela posebne. Kdor noče videti te slike in vedno jokajoče boža svoj pesimizem pa….ga KLINC GLEDA.
Naša generacija je, iz pogovorov s sovrstniki sodeč, potemtakem oborožena z najboljšim orožjem za prihodnost: melanholijo. Vrednoto, v kateri smo ne samo dvakrat, ampak milijonkrat boljši, kot naši predniki in staroste in že čakamo v nizkem štartu, da rešimo, kar se rešit da. Kdor ne bo sodeloval, naj ga pa….
No, to.
p.s.
V tako dolgem rantu sem pozabil omenit eno stvar, ki jo še posebej klinc gleda. LPP!!! In napačne vozne rede in fiktivne trole in stometrske obvoze, ki vzamejo pol ure. KLINC GLEDA!!!
p.p.s. DISKLEJMER:
Ja, proti nekaterim sem še mlečen pod nosom. Ja, nisem videl še nič sveta. Ja, vem, mogoče moje mnenje ni pravilno, resnično, ali nasploh legitimno, je pa iz srca, če šteje. Ampak…konec koncev, tako kot sem večkrat poudaril: KLINC GLEDA. Potreboval sem ta ventil za sproščanje.

References

References
1 Ne zamašit izhoda, kenede, M.?
2 Recimo alpakam. Krasne živali, moram rečt.
3 K sreči.
4 včasih sicer malce podvomim…
5 Minus potresi in sončevi izbruhi, pa še tam nisem čisto ziher…
6 Pri tornadu se vedno spomnim na tisto kravo iz Twisterja. Muuuuuuu! Hehe.

7 comments

 1. Ej! Sori, zakaj bi recikliru, razen papirja! če mi to dodatno zaračunajo, med tem k jim lajšam delo za dobiček od prodanih surovin!?
  Drgač pa gooood, let the hate flow… :mrgreen:
  Sicer tut sam spadam v nekaterih točka pod klinc me jebe, ampak kako to, da nisem več edini, eden izmed redkih, ampak že eden od mnogih v šeranju sovraštva do idiotov? Sicer je mal trajal, da večina uvideva da sem mel prav, ampak hipsterska je pač mal težka. 😆
  p.s., da ne bo samo o teb. 😉

  1. Glede reciklaže imava najbrž precej enakovredno mnenje. Odkar ga imamo, se plačuje dražja cena, za njihovega manj dela. Ker pač…logično, a ne.
   Veš kako ti bom rekel? Ti si življenje posvetil temu. Meni pa že beseda “sovraštvo” niti ne opiše preveč kakršnegakoli realnega počutja. Rahlo tendenco proti ljudem, ki jo izražam v temu zapisu, pa itak doživljam že od nekdaj. Ker smo kot samostojna bitja definitivno najslabša možna stvar, ki jo je Zemlja staknila v zadnjih milijonih let.

 2. V banovini? osnovnošolska logika. 😀
  Posvetu? Življenje posvečam velikim stvarem, to je bla ena izmed njih. :mrgreen:
  Tendenca proti, sovraštvo, kakorkoli že imenuješ občutek… ti pa nebi stisnu gumba ki bi v trenutku zaključu obstoj vseh tistih nadležnih, zgoraj opisanih? 😆

  1. Ne bi.
   Že, če pišem o njih, sem enak, ali pa še slabši od njih. Kaj šele, da bi pozabil na moralo in človeškost, ki je del mene.

 3. Zakaj si enak ali slabši? Ker jih omenjaš? Kdaj je družbena kritika v poplavi politične korektnosti postala nezaželjena? Morala in človeškost ha? Kaj pa tist okusen zrezek na krožniku, podganji strup v kleti in… a tam pa ni problema? A je samo naučeno, to ne smeš, to pa lahko? :mrgreen:

  1. Ker je izpostavljanje človeške(/ove) neumnosti in postavljanje sebe nad druge točno tisto, kar take idiote žene naprej. Vsaj tako si predstavljam. Mogoče se motim, ampak ni idiotizem točno v pomanjkanju samorefleksije?
   Tisto o morali pa gledaš preširoko. Mišljeno je bolj egoistično. Jasno mi je namreč, da je morala del mene. Priučena, prirojena, ali drugače pridobljena, od sebe ne odstopam. Ker potem ni ničesar več, na kar se lahko zanašam, zaenkrat pa še nimam veselja, da bi šel z mojmoj jopico sedet v kakšno belo sobano. Ne, tudi če boš ti tam blizu ne. :mrgreen:

 4. You are right, yet missing a point. Pomanjkanje samorefleksije je trademark idiotov, ki se ne zavejo kako zabiti so. Med tem, ko na drug stran ‘superiorni’ plavajo/mo v gnojnici samokritike dokler se ne zavemo da smo dejansko kljub vsem napakam boljši od večine idiotov. 😉 Zakaj bi se omejeval, da bi bli enaki večini? Sej nismo več v bivšem režimu, kjer je blo to skor zakonsko obvezno. :mrgreen:
  Zakaj bi odstopu od svojga, sebe? Meje so zato da jih raziskuješ, pomikaš, premikaš. Bi si pred 10., 15. leti predstavlju da boš živel na svojem v prestolnici? Nisi, pa živiš. 😉 Morala ni dogmatična, ni zapisana v kamen, je živa in adaptivna. Kako zelo pa spet odvisno od tebe, ker na koncu se lahko zaneseš samo in izključno nase. 😎
  Word of advice, nisi bil poslan od boga na zemljo, nimaš namena reševat človeštva in nisi nič posebnga od večine ostalih. kej druzga te pa že ne bodo spraševal. 😆

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja