Špegu #2

Pred časom sem ravno nekje v zapisih omenil, da se bliža neko odločilno obdobje mojega življenja. Zraven sem še dodal, citiram:”Z vso resnostjo obljubljam, da bom ovire na poti zbrcal, pretepel, zmilinčil in poteptal, za voljo sebe in ljudi, ki mi vso pot stojijo ob strani.
http://cdn2.listsoplenty.com/listsoplenty-cdn/uploads/2010/01/fighting_karate_monkey-13078.jpg
Nikakor ne morem reči, da nisem držal besede, vendar sem se vsekakor malce precenil pri količini nasilnosti, ki naj bi jo premogel zadajati življenju samemu. Naše zimske službe lahko povedo kako je, če pričakujejo nekaj centimetrov snega, narava pa se zakrohota in ga natrese kakšen meter. Pluženje poteka enostavno precej počasneje, odrinjena brozga pa ne leti z vso silo na vse strani, preko roba ceste, ampak se počasi vali na vse večji kup, ki ima že zasnove snežne stene. Ampak zdaj, tik pred koncem te misteriozne in metaforične zime, je popolnoma brezveze ustavljat stroje, da bi si odpočil, čeprav karoserija ječi od napetosti. O, ne. Samo še do vrha klančka, pa bo pomlad.
Če mi sploh še kdo sledi v toku pripovedi.
http://weirdtwist.files.wordpress.com/2012/12/mostghettosnowplough.jpg
Kakorkoli, moje zaupanje v inteligenco in iznajdljivost (so)ljudi je bilo že nekaj let nazaj na dovolj nizki ravni, da so ga nekoč, ko mi je za trenutek pobegnilo, po naključju našli znanstveniki z elektronskim mikroskopom in ga zamenjali za bacil herpesa. Ampak to je druga zgodba. No, kakorkoli, kar težko je verjet, da vzporedno in sorazmerno s časom, ki ga preživim med delom z ljudmi, stopnja nejevere v homosapiensa še kar narašča. Največjo zagato predstavlja – neverjetno – kar ena izmed osnovnih družbenih sposobnosti: pismenost. Sploh ne samo pri ljudeh, ki jim že od poleta na Luno naprej peša vid, ali pa imajo izobrazbo vaškega vodnjaka, ampak tudi tistih, ki se podpisujejo z “uni.dipl” in “ing,” ter imajo čisto funkcionalne gledalne organe.  Dejansko sem bil na začetku presenečen, da tepci niso videli stvari, ki so jim pisale čisto pred nosom in sem se celo sam sekiral, da sem mogoče pa jaz tisti, ki je nesposoben…. Ha. Potem pa ugotoviš, da rek PEBKAC popolnoma drži.
Aja, še ena mal bolj tehnična: Windows 8. Đizs. Sicer je lepo, da se M$ konsistentno drži pravila, da je vsak drugi njihov okenski produkt totalna smet, vendar so tokrat zaplavali v globine, ki jih bodo rešili malce težje, kot so Visto reševali s Sedmico. Seveda vem, da se bo zdajle našel kakšen bralec, ki bo mnenja, da “njemu pa čist super dela.” No, takšnim lahko rečem samo, da je za brskanje po FBju in Twitterju zadostoval pred 8 leti že moj stari SonyEricsson, ki je delal na Javi. Če pa si hotel na njemu narediti kaj bolj kompleksnega, si pristal nekje tam, kjer je zdaj 8.1. = nikjer. Mislim, sistem, ki je vzvratno kompatibilen kot Aralsko jezero, naj bi nadomestil verzije, na katerih temelji polovica svetovnega gospodarstva. Pljuvanje v lastno skledo v najbolj mastni obliki.
http://3.bp.blogspot.com/-2s8ZNLj4rXQ/UI-lwG8E2HI/AAAAAAAAAtg/5DBc_TcOdnI/s1600/post-125978-0-63250700-1334212270.jpg
Vem, da so tele moje pisarije skromnejše narave in ne govorim ravno o pomembnejših rečeh, kot so dehteči štumfi, počasne internetne povezave in problematiki shranjevanja kulijev… [1]Si cviknu, eh? ampak je važen namen. Ki je nek drug.

References

References
1 Si cviknu, eh?

4 comments

  1. Oh. Pod to šteje že recimo inštalacija kakšnega programa, gonilnika, ali česarkoli starejšega od 2012. Po zadnji izkušnji na osmico nismo mogli spravit programa, ki sem ga zlahka pognal v Ubuntuju prek emulatorja, tam pa v nobenem združljivostnem načinu ni deloval. Je pa prav po Vistino metal milijardo opozoril pri vsakem kliku. To pa. :mrgreen:

  2. Osmica je v redu… k odstranš start meni, se navadš na občasne blond momente zmrzovanja in je pač ne smeš nadomestit s sedmico. :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja