Govedo

iz dna družbe.
Sem jaz, mislim. Po moje. Najbrž.
http://866-get-a-cow.com/wp-content/uploads/2011/08/skating_cow.jpg
Evo, tale objava bo bluzenje, ampak daleč od tistega metanja naključnih besed, s katerim se ponavadi srečam pri različnih Tokovih misli.
Zima se bliža koncu. No ja, vsaj po večini države, pri nas v gorah [1]vsaj občutek je tak..gorski pa se snežna odeja kvečjemu veča, namesto, da bi se čisto po ljubljansko spremenila v sluzasto mešanico vode, smoga in blata, ter se v kratkem intervalu odtekla pognojit kanalizacijo. Z bližanjem enakonočja se drastično zmanjšuje možnost, da bi se v letošnjem letu kadarkoli srečal s sončnim vzhodom. Presneto, kadar sem buden in pokonci že preden sonce pokuka izza prve stavbe je Veliko jezero [2]ljubkovalno ime za smrdljivo kotlino, pardon, Ljubljano itak pokrito s prijetno količino oblakov na različnih višinah, ki branijo žarkom še tako prodoren dostop do mojega nosa. Ampak se ne bom jezil, ker se ne splača (najbrž nimam dovolj močnih pljuč, da bi z enim glasnim krikom pregnal meglo, kaj ne?). [3]Bedna ideja, vem. To je to za danes.
Do ponedeljkov nisem nikoli gojil prevelikega odpora, tako kot to počne večina ljudi. Nikakor. Če si čez vikend primerno odpočiješ [4]tukaj nimam težav, glede na to, da nimam preveč socialnega življenja se brez težav zgodi, da je ponedeljkov dopoldan kvečjemu rahlo neprijeten, tako kot injekcijska igla pri zdravniku. Ali kamenček v čevlju, ki ga za nič na svetu ne moreš zbezati na katero stran podplata, kjer bi bil manj moteč.  Seveda se potem rado zgodi, da imam ponedeljek v torek, ko za mano ni dveh dni umirjenega življenja, ampak to je pri tejle anekdoti popolnoma nepomembno.
Kakorkoli že, zadnje ponedeljkovo dopoldne sem preživel v pisanju kolokvija, [5]ok, kolokvij je trajal slabo urico, ne cel dopoldan to pa je potekalo na Strojni fakulteti. Rahel dež me ni ustavil, da ne bi po stari navadi pustil dežnika v sobi, odpeketljal na prazno (!) šestko, prišel na faks, našel predavalnico, [6]o temule pišem v naslednjem odstavku odpisal kolokvij (like a baws) in med tipkanjem po telefonu odšel na avtobusno postajo na Aškerčevi. Še vedno trdno zaposlen z osveževanjem različnih socialnih omrežjih na dragem Elm-u sem stopil na trolo, se usedel na najbolj trapast sedež (tisti, pri harmoniki, ki gleda počez – v gneči odlično mesto, če hočeš vohati rit katerega od srednjerazrednih sopotnikov) in klepal po tipkovnici za sporočila. Ob enem trenutku razčiščenja sem se ozrl skozi okno in uvidel, da trola št. 6 najbrž ne vozi mimo Tivolija, zato sem na prvi postaji v teatralnem slogu odskočil skozi vrata enke. Še vedno ne vem kako mi je uspelo zamešati številki, vem pa, da so bila moja premočena oblačila, ki so se od nekje prikazala po pešačenju do študenta, prekrasno lepljiva in…mrzla.
No, še edina beseda, ki lahko opiše logiko razporeditve prostorov na Strojni fakulteti: WUT?!? Del stavbe pri vhodu poseduje eno stopnišče, ki ima nevemkoliko nadstropij, od katerih so nekatera polovična, druga spet cela, označujejo se včasih z rimskimi številkami, včasih z arabskimi…in da sploh ne rečem, da številke predavalnic v vsakem nadstropju (namesto, da bi bile oštevilčene po vrsti so označene še s črkami) sploh niso v pravem vrstnem redu. Torej, če si le ubog študent neke druge fakultete skoraj nimaš možnosti, da se znajdeš v tistem okolju. Mogoče pa je kriva samo moja nesposobnost, kaj pa vem.
Oh, ja. V zadnjem tednu sem uspel vzgojiti eno prisrčno love/hate razmerje s programiranjem v PHP-ju. Programski jezik, oziroma njegov prevajalnik, je zasnovan tako, da naj bi požrl veliko večino semantičnih in sintaktičnih napak, ki bi kateri drug jezik vrgle iz tira, kar pa ni ravno vedno dobro, ker razvijalci očividno niso računali na tepce, kot sem jaz. Za relativno lahke naloge mi je [7]večkrat uspelo porabiti tudi po štiri ure googlanja, spreminjanja kode in počasnega debugganja, da sem prišel do rešitve. Ne bom omenjal, da je “rešitev” ponavadi samo manjkajoča vejica, pika, napačen oklepaj iz zbirke “(, [, {,” in še kaj bi se lahko našlo. Ampak vsaj lahko rečem, da zdaj vsaj približno vem, kako delujejo kompleksnejše spletne strani. Recimo.
Glede na to, da je izpitno obdobje se mi v življenju ne dogaja kaj veliko drugega. Razen tisti del, ko se mi pred očmi piše mladostniška drama, z upanjem na srečni konec.
Lep pozdrav.

References

References
1 vsaj občutek je tak..gorski
2 ljubkovalno ime za smrdljivo kotlino, pardon, Ljubljano
3 Bedna ideja, vem. To je to za danes.
4 tukaj nimam težav, glede na to, da nimam preveč socialnega življenja
5 ok, kolokvij je trajal slabo urico, ne cel dopoldan
6 o temule pišem v naslednjem odstavku
7 večkrat

10 comments

 1. Na Strojni se ne znajdeš ker si kljub zanikanju, po duši bolj družboslovc, kot pa naravoslovc. 😉
  Vsakmu pravmu naravoslovcu je razporeditev najbrž jasna kot beli dan. :mrgreen:

 2. @Sakir Seveda je to popolnoma možno, kot tudi to, da imam pri vsakem tvojem komentarju rahlo krizo identitete :mrgreen:

  @Chem Mislim, da se bomo morali en dan ustavit na ahitekturi in tistim čudakom z eno krepko čez pleča vbit malce pameti v glavo :mrgreen:

  @Urška Tolažim se s tem, da sem številko trole videl na kakšnih 200 metrov, kasneje pa se nisem več ubadal s tem, da bi jo pogledal. Slep? Ja. Tepec? No, ja. :mrgreen:

 3. Govedo iz dna družbe? Vprašanje je predvsem to, ali to misliš v pozitivnem ali negativnem smislu. :mrgreen: Drugače pa na strojni mislim, da je tako, da so rimske/arabske številke razlika med starim in novim delom. Nisem pa prepričana, ker se ne potikam veliko tam.

 4. Ne vem, v katerih senčnih koncih Velikega jezera živiš, da sonce ne pride do tebe … :mrgreen:

  Pa še to, s ponosom priznam, da sem danes prvič ugotovila, da se pod footnote-si skriva ogromna količina sarkazma in zdj z veseljem pritiskam na te male številkice. 😛

 5. @nalivka Bom tole o natančni opredelitvi goveda raje zadržal med seboj in alter-egom. :mrgreen: A se dogovoriva, da bova imela srečno življenje toliko časa, dokler ne izveva resnice o oštevilčevanju na strojni fakulteti? ^^

  @maia V istih koncih, kamor ti hodiš na dnevno krožkovanje, pardon predavanja :mrgreen: Čestitke za tako izjemen dosežek! Naslednja stopnja je, da ugotoviš, da večina brskalnikov podpira izpis footnote-a že, če na številko pokažeš z miško. Nadaljnje znanje pa je že za diplomo na FDVju :mrgreen:

 6. Jah lej,tam se je kot megla usedlo vse znanje sveta, zato sonce ne more čez 😉 Hvala za namig, ampak tudi to sem ugotovila že danes, tako da diplomsko bom pisala brez tvoje pomoči. Upam. :mrgreen:

 7. Še ena poplnoma nekoristna informacija: tisti piki, vejici ali oklepaju, zaradi katerega si par ur razbijaš glavo, se v strokovnem programerskem jeziku reče evil byte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja