Slična zgodba #1/2

Večkrat sem že brskal po telefonu in vsakič naletel na kopico slik. [1]niso bile v kopici, res ne. S posnetki vred jih je okrog 600, kljub temu, da sem jih že veliko pobrisal… tako pač je, če imaš spominsko kartico večje kapacitete. No, kakorkoli, problem pri mojih slikah je vedno, da so običajno mimo kompozicije, brez teme, brez smisla in le redko nekaj povedo same od sebe. Kar hočem reči je, tukaj že večkrat napisani: nisem umetnik.
Zakaj bi potem hranil tako količino nesmiselnih slik? Ker prav vsaka od njih hrani eno zame zanimivo zgodbo. [2]Ne zagotavljam sicer, da je zgodba resnična :mrgreen:
Kakorkoli že, ker moj telefon dela morilsko velike fotografije in nočem, da tole objavo internetnim uporabnikom nalaga po eno uro, bom nalepil samo povezave do fotografij, poleg njih pa razlago zakaj so posebne.

 1. Bil je prijeten poletni večer, ležal sem na postelji in bral knjigo, minding my own business. Nenadoma pa se je od nekod zaslišal nenavaden in ogaben zvok. Ko sem ugasnil radio, kjer se je ravno začela vrteti Swedish House Mafia, [3]hvala nmohoricu za pomoč pri izbiri komada sem s kotičkom očesa ujel tegale junaka (recimo mu Filip), ki je sedel na vrhu okna. Poglejte, kako lepo pozira.
 2. Je že kdo slišal za afriške odprte kope, kjer kar od vrha pričnejo kopati za različnimi rudami, diamanti, zlatom in podobnim, nato pa ustvarijo velikanske jame, ki so praktično vidne iz vesolja? No, tale slika ni od tam.
 3. Nekoč so v nekem podjetju, ki v svojem imenu skriva angleško ime za mačko in gosenico naredili manjši strojček. S svojo višino nekaj metrov in maso nekaj prijetnih ton na bokih si je zaslužil sebi primerno ime.
 4. Stal je tam, na svojem vrtu in žalostno gledal v svet. Kljub prekrasnemu sončnemu dnevu se je držal poklapano in le občasno zmajal z glavo. Ko sem pristopil k njemu in ga povprašal kaj je narobe je rekel:”Ne vem, svet je težak, veš. Nič živega in mrtvega nima smisla in zdaj vsak dan trpim, ker ne morem nikamor dati svoje žalosti…” Stresel je lase in jih pihnil s čela. Vprašal sem ga, če ga lahko slikam in je samo skomignil s pleči. Kaj je nastalo?
 5. “Ne bi smela pojesti tiste gobe, definitivno ne bi smela pojesti tiste gobe, a čutiš kako se tla premikajo? Kaj je to ma mojem hrbtu? Kaj je to v tvoji roki? Je to fotoaparat? Joj, ne me zdej slikat? O, kako zanimiv telefon! Ga lahko vidim???!?” Pa smo tam.
 6. Enkrat je 80-letna gospa iz Loške doline pozabila očistiti filter na pralnem stroju in ji je med programom ožemanja le-ta pričel poplavljati. Posledice so vidne na tej sliki.
 7. Moja kariera risanja stripov je šla kaj hitro po zlu. Minilo me je nekje med časom, ko sem prvič prijel kuli v roko in tistim trenutkom, ko sem spoznal, da sem tepec.
 8. [Zgodba se dogaja na Kitajskem, vsi pogovori pa se dogajajo v mandarinščini, ki jo govori delavski razred] A:”Izdelati moramo plišasto žirafo, ki bo hkrati obesek za ključe.” B:”Z vsem spoštovanjem gospod, kaj je to žirafa?” A:”Pojma nimam, tukaj imamo sliko njene glave, izgleda podobna mustangu z rogovi, zato naredite nekaj v temu stilu.” B:”Z vsem spoštovanjem gospod, ampak kaj je to mustang?” A:”…” [konec zgodbe] Obesek za ključe pa…
 9. NF:”Profesor, kaj pa, če ne poznam dovolj imen barv, da bi znal poimenovati te odtenke?” P:”Sej nima veze kko se imenuje, ti si sam zapomn barvo da boš znal povedat kakšna mešanica je to, če jo kdaj vidiš. ” NF:”A če poimenujem tole barvo [4]pokaže na mešanico med CO3 in srebrom Franci in si jo zapomnim bo v redu?” P:”Tega si zihr ne boš zapomnu.” NF:”Čakite, bom sliku!!” Say hello to Franci.
 10. “Muuuu!!” se je zaslišalo. Čaki, kaj? Krava sredi Ljubljane? Je to sploh mogoče? Itak, da je...
 11. Sem tukaj morda kdaj omenjal učno snov, ki je močno povezana z galebjimi ritmi? In, da je nesmiselna kot fičo v modernem času avtomobilov srednjega razreda? Torej, smilijo se mi vsi tisti, ki so imeli kadarkoli v življenju opravka s tole knjigo. Res. Gremo na eno kavo?
 12. Mazda 6 je eden izmed lepših serijskih avtomobilov za navadne smrtnike. Če ga okrancljaš s kakšnim spojlerjem pa izpade naravnost strupen. Neznanka mi ostaja samo, kaj je smisel športnih dodatkov, če potem, ko obrneš ključ izpod haube zaslišiš zvok traktorja? Jap, tale na sliki je dizel. Dizel!
 13. Enkrat smo iz Amerike za poizkus dobili enormno koruzo. Res, da so pice od takrat naprej izgledale neverjetno majhne, ampak so bile kljub temu okusne.
 14. “Ne pozabite naslednji teden prinesti enega predmeta, ki ga bomo ulili v polimerno maso,” je zabičal profesor. Kot vesten študent sem se seveda spomnil in naslednji teden nisem ulil prve random stvari, ki sem jo imel ravno v žepu. [5]jap, Airwaves čigumi je
 15. Obstaja kakšen junak, ki ugotovi zakaj se uporablja tole?
 16. Velenje je bojda kar veliko mesto, kaj ne? No, meni se ni zdelo.
 17. Se še kdo spominja tistih veselih časov v mali šoli in vrtcu, ko si lahko po mili volji brskal po škatli z Lego kockami in sestavljal naključne stvari, ki so ti ravno prišle na misel? No, mi bo kdo verjel, če mu povem, da lahko iz podobnega početja na eni prav določeni fakulteti dobiš oceno?
 18. Evo, tale bo precej brez komentarja… Pomladna slika, pač.
 19. Plezalne okrasne trte se ponavadi posadi tako, da zlezejo po žici ali vrvi do določenega mesta, nato pa se jih tam obreže. Primerne so tudi za dajanje sence na kakšni terasi, ali vrtu. Zanimiva rastlina, ni da ni. Problem pri tejle na sliki je samo v tem, da je to, po čemer pleza, žica električnega pastirja. Ampak ni panike, ker rastlina itak ni trta, je samo plevel, ki ga je malce kasneje scvrla elektrika. Heh.
 20. Sedela je na svojem prestolu in mirno opazovala okolico. Ni se pustila motiti in je svoje podanike zviška gledala, ko so občasno občudujoče vrgli pogled v njeno smer. Ko sem pritisnil na sprožilec je priprla oči, trenutek za tem pa je že planila name in mi dala jasno vedeti, zakaj ne mara slikanja[6]Hvala nmohoricu za pomoč pri izbiri psa za slikanje :D
 21. Ko za izdelavo nečesa podobnega dobiš oceno 9 veš, da predmet ni ravno resnejše oblike. Ampak meni je prav…
 22. Kadar se odločim in grem na sprehod čez center je tole moje spremstvo. No, polovica spremstva, ostali so še na drugi strani, pri Ljubljanici.
 23. Kot sem rekel: nisem umetnik, i just get lucky sometimes.
 24. “Ponoči sva lahko skupaj, ko naju nihče ne vidi… ampak pazi, da se mi ne bi slučajno približal podnevi, kadar kdo gleda! Vse boš uničil!” “Vem, ampak je moja ljubezen do tebe enostavno prevelika, tako, da ne zameri, če te kdaj pa kdaj obliznem po nosu!” Nista bila dovolj hitra zame… Mwahahahaha.
 25. Čisto ponesreči sem izpustil tri telefone iz rok in so jim ven popadale baterije. Če smo pa že pri tej situaciji se da pa dobro preveriti kako je tehnologija napredovala.
 26. Nmohoric je znan po svojemu blogu in po tem, da se močno ukvarja z meditacijo in ostalimi preusmerjanji energije. Tukaj se poslavlja od večernega sonca in mu želi srečo, medtem ko bo 12 ur sijalo na debele Američane.
 27. Ko v eni potezi v zraku ubiješ krvosesa, ki potem prileti v pajkovo mrežo. In je krava cela in pajek sit.
 28. Med transformacijo iz Hulka v navadnega človeka se ena polovica telesa skrči hitreje, kot druga. Mogoče pa je to tudi posledica štirih čebeljih pikov, kaj pa vem, malce me že zapušča spomin.
 29. Za deklete, nekako tak pogled naredim, kadar se lepo oblečete in našminkate.
 30. Risarske sposobnosti bom res začel puščati doma. Tole je bilo narejeno na predavanju, če kaj pomaga pri opravičilu?
 31. Prvič v življenju sem bil na košarkarski tekmi. Naši so zmagali 25:10 po dveh setih in 0,6 sekunde zaostanka za vodilnim.
 32. Smisel te slike je samo v tem, da so na njej v bistvu trije ljudje,na prvi pogled pa se vidi samo enega in pol. Zdaj mi je jasno, zakaj so uporabne vojaške barve oblačil.
 33. Moj najnovejši mp3-predvajalnik. Z njegovo priročnostjo se lahko kosa samo keramičen kipec slona, v naravni velikosti.
 34. Še ena uganka: kaj piše tukaj?

Za enkrat bodi zadosti, slik je dovolj za še en del… 🙂

References

References
1 niso bile v kopici, res ne.
2 Ne zagotavljam sicer, da je zgodba resnična :mrgreen:
3 hvala nmohoricu za pomoč pri izbiri komada
4 pokaže na mešanico med CO3 in srebrom
5 jap, Airwaves čigumi je
6 Hvala nmohoricu za pomoč pri izbiri psa za slikanje :D

15 comments

 1. @m Razrešila si skrivnost, s katero se je ukvarjalo kar nekaj ljudi skozi dve leti. Najbrž ni nihče pričakoval, da se bo tako študiran človek (profesor) zatekal k tako špartanski obliki enobesednih komentarjev. Hvala :mrgreen:

  @Chemfusion Vrtec, faks… Kje je razlika? :mrgreen:

  @Svoboda Noup.

 2. Da si ne bo še kdo razbijal glave. Zadeva na #15 se uporablja za več namenov. Kot gradbeni material, za izdelavo pohištva, za kurjavo in še za marsikaj drugega. Amamprav?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja