Zubabuba

Če se potrudim in malce pobrskam po bazi klišejev, lahko brez problema pridam, da “praznina lahko boli.” Tokrat celo ne govorim o svoji glavi, [1]o temu izrastku na vrhu vratu bi se dalo napisati roman.. Poleg tega, da zna napovedovati lunine mene in vreme, so z njo itak sami problemi.. ampak o skorajda belih pripomočkih za hranjenje v ustih. Ali bolje: o praznini, ki je nenadoma nastala v enem izmed njih.
Seveda je bila pokojna plomba delo bivše zobarice, ki je že tako načet zob za vsak slučaj še malce odbrusila in med nerazumljivim prigovarjanjem medicinski sestri v nekem neznanem jeziku:”ało, piši, ta šêstka dentałno, brez živca, bomo narediłi kritje,” potem pa je še naredila največjo zobarsko neumnost in mi zastavila vprašanje. “Zakaj_nisi_prej_prišeł_bi_lahko_še_kaj_rešiłi_zdaj_ti_bom_probała_to
_zafiłat_a_si_umivaš_zobe_redno?”
ali nekaj podobnega. Na take stvari sem se itak, trpeč na stolu, z gobcem proti nebu in s slepečim reflektorjem usmerjenim naravnost v oči, že zdavnaj nehal odzivati. Tudi poskušati. Predvsem zaradi tega, ker je tisti moj “ghhhaahh” večinoma rezultiral v “odpri usta še maŁo, takoj bomo evo.”
No kakorkoli, tista plomba je čez dva dni letela iz dodeljenega mesta in mi med hranjenjem skorajda polomila enega od sekalcev. Nčtazga. Trpljenje na stolu, pod reflektorjem se je seveda ponovilo, zdaj pa bo očitno potrebna nova izvedba. Pri drugi zobozdravnici. Očibučno.
Tale skrajšan teden je minil hitro. Zakaj je skrajšan? No, ker sem že doma in pestujem čeljust. Zakaj je minil hitro? Ker se je majhen škratek usedel na urni kazalec in ga spodbudil, da je tekel trikrat hitreje.. Druge razlage nimam.
Zdaj mi pa oprostite, grem se držat za lice in jokat.

References

References
1 o temu izrastku na vrhu vratu bi se dalo napisati roman.. Poleg tega, da zna napovedovati lunine mene in vreme, so z njo itak sami problemi..

3 comments

 1. Saj tisto šalo veš, da zobozdravnik ni zdravnik 😀
  A: Živjo jaz sem doktor.
  B: Živjo kaj pa delaš? Kirurg?
  C: Am on je zobar on ni zdravnik ne ga poslušat 😀
  A: Ja pa sem!!!
  B: Ne pa nisi xD

 2. Zobarji drgač delajo za vlado oziroma svetovno elito, k v praznine zobov vstavlajo male napravce in jih zaplombirajo, te napravce pa potem vladni agentje, ki v resnic delajo za svetovno elito, uporablajo za kontroliranje množic, da se ta ne upira in poslušno maršira proti novemu svetovnemu redu, v katerem bojo vladal ravno ti svetovni elitisti. :mrgreen:

  Sej ne, sam ne maram zobarjev in vsak izgovor pride prov, da namest obiska pr zobarju v primeru bolečine izvedem tedenski painkiller tretma. 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja