Je treba delat

zato pa za nov semester iščem kakšno študentsko delo. Tako sem na strani e-študentskega servisa našel ponudbo za delovno mesto urednika neke spletne strani, zahtevali pa so CV. Glede na to, da mi že nekaj časa niso odpisali lahko brez vsake slabe vesti pokažem kaj sem z vso resnostjo spacal skupaj.
C.V. (na dolgo)
Spoštovani!
V kolikor niste uspeli tega razbrati iz e-maila mi je ime [cenzurirano], pišem pa se [prav tako cenzurirano] (ime mi je pomoje izbrala mama, priimek pa posledično tudi, saj se je poročila z mojim očetom). Star sem rosnih [spet zaseben podatek] let in dobro polovico, študent prvega letnika na Pedagoški fakulteti, natančneje vezave Računalništva in Tehnike. Lahko mi na besedo verjamete, da je smer težja, kot se sliši.
Vaš oglas omenja, da iščete nekoga, ki je natančen in sistematičen, kar je malce nesmiselno, saj brez natančnosti in sistematičnosti večina ljudi sploh ne bi dočakala novega dneva in bi umrla v prometni nesreči na poti v službo (v kolikor se je komu od Vaših bližnjih to res zgodilo naj se globoko opravičim za slabo izbrane besede), ali pa se sploh ne bi prebili skozi šolanje. Torej je to področje pri meni pokrito, saj sem še vedno živ in na fakulteti.
Kar se tiče trženja sem veliko osnov spoznal med šolanjem na ekonomski gimnaziji v Ljubljani, kjer sem ekonomijo vzel celo kot (pozor!) izbirni maturitetni predmet. Strinjam se, da je koncept trženja in prodajanja izdelkov precej kompleksen in kompliciran, sploh zdaj, v času interneta, ko so potencialne stranke tako težko dosegljive. Šalo na stran, pomen in težavnost trženja spletnih strani ob tako veliki konkurenci mi je precej znan, ker sem se nekaj časa učil osnov SEO optimizacije. Na privatnem nivoju, seveda.
Dalje, okolje Excel in Word sta mi dobro znana, ker sem praktično odraščal v dobi, ko računalniške igrice še niso bile tako lahko dosegljive in sem v prostem času večinoma risal Excelove grafikone (tudi 3D) in jim za zabavo spreminjal preference (ker sem si drznil!), občasno pa tudi izvajal blokovne operacije v Wordu. Brez razloga. Mogoče znam nekaj stvari tudi zaradi dejstva, da so nas v osnovni in srednji šoli po cele ure informatike silili delati dolgočasne seminarske in izračune z zgoraj imenovanima programoma. Ne rečem, obstaja tudi možnost, da sem svoje znanje precenil in mi v spominu manjka kakšna funkcija, vendar imam k sreči (kljub preteklemu delu s težko gradbeno in drugo, ostrejšo mehanizacijo) še vseh deset prstov na rokah, sem pismen, ter znam uporabljati iskalno orodje Google, ki zna pomagati točno v takih primerih.
Kot sem že omenil sem predelal neko malenkost literature v zvezi z SEO optimizacijo, iz česar sledi, da imam nekaj pojma tudi o HTML-ju. S pomočjo tega jezika (in CSS) sem naredil dve ali tri spletne strani za znance in prijatelje tako, da so mi osnove znane. Pišem in urejam blog (raje ne izdam naslova), ampak to počne že vsakdo, torej ni vredno omembe. Razen seveda, kar se tiče izkušenj iz urejanja strani, vodenja statistike, povečevanja obiskanosti in (internetne) komunikativnosti.
Vas zanima, če sem pripravljen na „izvajanje dnevnih, tedenskih in mesečnih uredniških nalog?“ Absolutno! Poleg študija, ki mi sicer ne vzame preveč časa, nimam nobenih obveznosti, preživljanje časa za računalnikom pa je eden od mojih hobijev. Če bi iz tega lahko potegnil še nekaj zaslužka bi mi bilo to v veliko zadovoljstvo, da ne govorim, kako bi šele Vam prišle prav dobro opravljene storitve.
Zadnja alineja Vaših pričakovanj govori o komuniciranju in nudenju pomoči uporabnikom portala. Poznate kakšnega človeka, ki ga VEDNO vprašate za mnenje in pomoč kadar se Vam zatakne pri kakšni tehnični/računalniški zadevi? No, pri mojih znancih sem to jaz. Kar se tiče komunikacije… no: študiram na Pedagoški fakulteti, po diplomi pa bom celo življenje počel ravno to. Komuniciral.
Morda se Vam zdi tale CV malce predolg in preveč neresen. Lahko povem, da je tak samo zato, ker vidim kako zastarel je oglas na spletni strani in sklepam, da ste primeren kader že zaposlili. Vseeno se mi zdi, da poizkusiti nikakor ni greh, če pa je, sem grešil že kdaj prej in to ne malokrat.
V upanju na kakršenkoli odgovor Vas lepo pozdravljam,
ImePriimek
Zaščiteno pod CC.

8 comments

 1. @tycshew ’nuff said!

  @pametnarit Ko boš imel s.p. se slišiva 😛

  @alamea Žal nisem dobil nobenega odgovora, oglas je pa že umaknjen. Ovce torej :mrgreen:

  @bisa Ne čist, ima pa potencial.

  @Urška Očitno je črni humor globoko zažrt v tvojo kožo… Kul.

  @bubašvabe Kot sem rekel nisem dobil nobenega odgovora. Hlapci! 😀

  @nmohoric Bi že ratal, če bi. Zdej lahko ti častiš enkrat za spremembo 😆

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja