Logistični problem (ali pečkino potovanje)

Stvar je v tem, da je kolegu [1]torej sošolcu s faksa [2]edinemu sošolcu iz faksa, če smo ravno pri temu preminil trdi disk v prenosnem računalniku. Ker je ta prenosni računalnik znamke HP, ga bom od sedaj naprej v zapisu imenoval “pečka.” [3]Ker so vsi HP prenosniki primerni za gretje prostora, peko jajc in žganje plastike.
Seveda je pečka še v obdobju garancijske pogodbe, zato je poklical na servis in jih prosil, če mu pošljejo nov disk, on pa jim vrne starega, [4]Glede na to, da študira računalništvo bi premontažo opravil b.p. vendar uradni zastopnik ni hotel o temu nič slišati, dejal pa mu je, da bo po računalnik poslal kurirsko službo. Tako je kolega moral čez polovico države do doma in tam nekaj dni čakati s pokvarjenim računalnikom. Tu pa se zgodba šele začne.
Kurirska služba, ki je prišla po pečko je bil nemški DHL, ki uporabnikom da kodo za sledenje stanja paketa preko interneta. Tukaj je screenshot potovanja pečke po dveh dneh:

Če povzamem: najprej je pečka potovala v Ljubljano nato v Linz v Avstriji, od tam v Leipzig v Nemčiji in nazadnje v Budimpešto na Madžarskem, kjer je najbrž tudi uradni servis za HP Pavilion. Na oko bom navrgel, da je torej celotna preletena pot dobrih 1000 km.
Zaradi okvare enega diska, s katerim bodo imeli dela največ pol ure.

References

References
1 torej sošolcu s faksa
2 edinemu sošolcu iz faksa, če smo ravno pri temu
3 Ker so vsi HP prenosniki primerni za gretje prostora, peko jajc in žganje plastike.
4 Glede na to, da študira računalništvo bi premontažo opravil b.p.

16 comments

  1. Diši mi po tem, da mastno služijo s popravili, čeprav je vse v “garanciji”. Ali pa jim manjka dela in bi radi nekaj počeli.. Drugače se mi pa dopade tole sledenje, nekaj podobnega je na E-Buyju, kjer za vsak premik paketa dobiš email, tako da vedno veš, kje je paket.

  2. Niti ne, no odvisno, Ok imaš prav pri nas je res najdlje, zato pa izgleda da vsi prodajalci namenoma napišejo da paket potuje 7 delovnih dni… ker iz amerike v evropo je paket potreboval 2 dni in nekaj ur…

  3. HPjčki so prov dobri pozim, da se mal pogreješ. :mrgreen:
    Upam, da se tvoj kolega/sošolc zaveda, da vsaj eden ali dva kurirja na poti NISTA zadovolna s svojo plačo v podjetju in bo v kratkem počas začel crkvat še preostali život pečke? 😎

  4. @Urška Baje tudi naša pošta (izvedel danes) potuje najprej v Maribor, nato šele drugam po Sloveniji. Tudi, če jo pošlješ svojemu sosedu.
    @nmohoric Najbrž služijo kar precej denarja, glede na to, da se jim splača tolikšna pot.
    @Sakir Poleti bi pa hudiča najraje vrgel iz petega nadstropja. In hvala za lepe napovedi :mrgreen:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja