Rdeča kapica po računalniško

Čisto ponesreči sem naletel na star mejl. Ali pa je mejl naletel name, vse je namreč relativno. Ne poznam avtorja sledeče zgodbe, [1]Bi ga pa zelo rad. v celoti pa je razumljiva [2]In zanimiva. le redkemu delu prebivalstva. Izvolijo:
Živela je 01h ena majhna deklica, ki je po defaultu nosila na glavi AddOn z barvno kodo 12.
Zaradi tega je bila v vseh sistemih prepoznavna z aliasom “Red Cap” oz. ID “RC”. RC”s $HOME je bila hiša njenih staršev. Tako je nekega dne dobila Move ukaz Shell poln osvezilne opreme v $HOME njenih ParentParentID.
Dala je torej Bandsalad, Mouse, Apple, en kup Sauce Code, SoftICE in ostali Junk Food v Shell in se disconnect-ala. Njen ParentID ji je dal še Warning: “Delaj z ErrorCorrection, moj ChildID,
routing te vodi skozi passtrough tree collection,
ki je zelo nevarna. Crash Shell pri tvoji ParentParentID, in disable Error
iti levo ali desno od routing-a. In vzemi prosim se BackBoone za FIDO, OK?”.
RC je potrdila z ErrorLevel 0 in se disconnect-ala. Ravno, ko je hotela skozi tree passtrough, se je nenadoma pred njo pojavil Carrier z ID “WOLF”. Vse se je zgodilo tako hitro, da RC connect-a ni
mogla več preprečiti. WOLF je RC takoj seznanil s svojim *”C” in je bil v celoti sprogramiran za hacking RC”s CRC, da bi jo disable-al in jo Lock-al na oddaljen Bitmap.
A RC se je na sreco nahajala v Protected Mode in je takoj postavila ErrorLevel 100: “Acess denied, WOLF”. RC je še dodala reply: “Svojim ParentParentID moram Crash ta Shell poln osvezilne opreme in nimam nobenih SubRouting privilegijev”. Zatem je končala pogajanje z ALT-H in nadaljevala svoj Routing.
WOLF je medtem začutil ogromno pomanjkanje na Inputu in brez obotavljanja si je priskrbel Trojan-a. Uporabil je nek nedopuščen Carrier in je bil tako neprimerno hitreje pri $HOME RC”s rentParentID, kot RC.
Takoj se je lotil hack-anja Accounta. ParentParentID je imela namreč inštalirana vrata v svojem $HOME, ki so bila zaščitena z geslom.
“Enter your ID and Password, please !” je prevzel od znotraj. “RC, Osvežilna oprema”, je zaklical z Patch-anim glasom. ParentParentID se je počutila kot v GURU”S HEAVEN, ker se je njena ChildChildID zopet connect-ala z njo in je tako čisto pozabila na previdnost pred “Trojan Wolfes”. Kakor hitro je WOLF dobil Access, je disable-al
ParentParentID in jo preusmeril v svoj Input. Potem je skopiral še lupino in se postavil v StandBy.
Nekaj enot pozneje je prišla še RC in se logirala. $HOME ParentParentID se je zdel nespremenjen, čeprav se ji je zdel Owner nekako FAKE. “ParentParentID, zakaj imaš tako dolg mrežni kabel ?” je vprašala. “Da lahko boljše chat-am v kopalnici”, je dejal WOLF.
“ParentParentID, zakaj imaš tako velike diske?” “Da lahko boljše download-am!”
“ParentParentID, zakaj imaš tako velike tipke?” “Da lahko boljše Delet-am!”
S temi besedami jump-ne WOLF na RC in jo preusmeri v svoj Input. Nakar se je počutil zelo buggy, kot po 10-urnem chat-u in je takoj switch-al v Sleep Mode.
Malo pozneje je prišel prijateljski Antivirus iz bližnje omrežne soseščine in je videl, da je $HOME ParentParentID down. Ker je njen
sistem doslej deloval stabilno, se je odločil, da bo $HOME iz previdnosti malo poskeniral. Že pri prvem pregledu map $HOME je našel WOLF-a s prekopirano lupino ParentParendID v Sleep Mode in ID-ji kot Input-om. “FATAL ERROR, SYSTEM HALTED!”, si je mislil AntiVirus, “In to prav danes, ko mi je mislila skopirati Hero”s Quest XII :-(“.
V tem trenutku je slišal glasove iz WOLF-ovega High-RAM-a:
“12h?” – “Ja!”
“14h?” – “Ja!”
“16h?” – “Ja!”
“17h?” – “Ja!”
“1Bh, 1Eh?”
“Limit overflow!”
“Aha !”, si je mislil AntiVirus, “Igrajo virtualni Skat! WOLF-ov BIOS se zdi prav hroščat. Mogoče jih lahko še undelete-am. Priključil se je na WOLF-a in previdno naredil cut malo nad Boot sektorjem. “Brez 03h, play 04h, Cache 05h, Cut 06h, V* do 07h, Announce 08h, Loose 10h, again 20h, Spread! ” in je prevzel iz HOLE v WOLF-u. “Connect!”, je pozdravil obe: “Kako so kaj vajine
nastavitve?”. “Thanx za Bonus-Life!” reply ParentParentID in RC append-a:
“Na tesno je šlo, bolj kot sem si mislila; na tem Level-u nisva imeli več življenj, ey”.
Da bi ostal Patch na WOLF-u kar se da skrit, je Antivirus še malo editiral WOLFA: inštaliral mu je STONED-Virus, ki izvrstno simulira težo kamenja. Potem ga je zopet close-al.
Ko se je WOLF hitro zatem switch-al v “active”, je BootStrapping trajal skoraj dvakrat dlje, kot ponavadi. “Uf, sem stoned”, je zamrmral WOLF, ko se je končno zBoot-al. “Ti ID-ji me delajo čisto
Buggy!”. “Nujno moram na Performance Tunning”, si je mislil in Quit-al, da bi si priskrbel nekaj svežih Byte-ov. Komajda se je odlogiral, že je opazil Warning: “Critical water level!”. Jump-nil je do potoka, da bi Leech-al malo vode. To je bil pa natanko tisti Condition, na katerega je čakal STONED-Virus. Neusmiljeno je sprožil ogromno Stone-Simulation. Z več kot 2000cps je download-al WOLF-a po potoku.
ParentParentID, RC in AntiVirus so pripravili praznovanje v obliki Multiline-Chat in če še niso Deleted, chat-ajo še danes.
In nauk zgodbe?
ŽIVLJENJE JE ENA NAVADNA BREZVEZNA AVANTURA!
… AMPAK GRAFIKA JE PA VRHUNSKA!!!

References

References
1 Bi ga pa zelo rad.
2 In zanimiva.

4 comments

  1. Se popolnoma strinjam, čeprav sem sam moral nekajkrat posodobiti svojo “grafično kartico” ali bolje reči upgrejdati “windowse” 🙂

  2. @Urška
    Tvoj problem mi je poznan, rešitev pa je čisto preprosta.
    Kodiranje v tvojem brskalniku ni pravilno prilagojeno. Vse kar moraš narediti je, da se vpišeš na FRI(fakulteta za računalništvo) in tam diplomiraš. Kot alternativo ti lahko predlagam tudi, da po 10+ ur na dan visiš na računalniku, brskaš po različnih strokovnih forumih in se učiš njihovega besednjaka. Najlepše je, da sploh ne rabiš razumeti vseh besed (ker jih večina ne), pa vseeno izpadeš ful in kul in oh in sploh štručko, geek(noulajfer), predvsem pa se lahko delaš, da razumeš zgornjo zgodbo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja