O tistem Petru…

Peter je leta 1986 diplomiral in si za nagrado privoščil potovanje k Kenijo.
Med sprehajanjem po naravi je srečal slona, ki je eno nogo držal v zraku. Ker je izgledal zelo divji se mu je Peter počasi približal.
Previdno se je spustil na eno koleno in nežno pregledal slonovo stopalo. Našel je kos lesa globoko zapičen v meso. Pazljivo je vzel nož in izbrskal tujek iz okončine, slon pa je potem položil nogo nazaj na tla. Gledal je Petra naravnost v oči in za nekaj napetih trenutkov je ta pomislil, da ga bo slon pohodil. Nenadoma se je obrnil, zatrobental in odšel. Peter si je zapomnil dogodek za vse življenje.
20 let pozneje je Peter hodil po lokalnem živalskem vrtu. Ko je prišel v bližino slonov, je eden odkorakal od črede in prišel do ograje k Petru. Velikanski slon je strmel vanj, glasno trobil in dvigoval sprednjo nogo.
Seveda se je Peter spomnil dogodka izpred dvajsetih let. Z radovednostjo je opazoval orjaka in razmišljal, če bi lahko bil isti. Zbral je pogum, preplezal ograjo ter se počasi pomaknil proti živali. Ta je spet zatrobental, ovil rilec okrog Petrove noge in ga vrgel v ograjo, kjer si je ta zlomil hrbet.
Najbrž ni bil isti slon.
Prevedeno iz: VIR

4 comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja