Če nimaš česa napisati,

kopiraj.
V nekaj kratkih klikih sem, bolj kot ne ponesreči, prišel na svoj zamrli Netlog profil in našel blog, ki sem ga tja napisal daljnega 2008, ko stran GZ še ni bila v takšnem zatonu kot je danes. Zadeva ni več aktualna, mi je bila pa takrat čisto všeč. Slovnične napake ostajajo v izvirniku 🙂

Stvar je taka, da me u bistvu prav malo briga za tele RATEME strani in ljudi etničnih skupin, ki se ponavadi tam pojavljajo… in vendar sem danes po dolgem času spet odsrfal na superslovensko stran GlasujZame (GZ) in našel veliko NEstereotipnih NEčefurk, ki nočejo da se jih šteje pod to subkulturo, imajo pa skorajda enake profile in očitno tudi način razmišljanja. (ja konec povedi je :) )
Sedajle se bom potrudil in spisal popolnoma posplošen opis večine profilov na prej omenjeni strani (velja pa za ženske, ker tipov iz osebnih razlogov ponavadi ne gledam :) )
Torej kaj najdemo, če kliknemo na ime (oz. takoimenovani “nick”:) katere od 12,5inteligentnokvocientnih mladoletnih punčar?
1. Nick v stilu slatka maaŁa, .piqč°, .kŁaRa……Obsega pa najmanj eno črko iz nenaše abecede
2. Ime je velikokrat neznano, včasih je zapisano z nenavadnimi znaki in okraski, če pa se ga mogoče da razbrati že iz samega nicka, te punčara previdno in prijazno vpraša po tvoji vizualni aprecepciji (°?Si ćOrAv?°)
3. Kot starost je ponavadi navedena vsaka druga številka (tudi 0) kot tista, prava (14-18)
4. O nebesnem znamenju ponavadi odgovorijo iskreno, saj hej…. astrologija je resna zadeva kaj ne?
5. Domači kraj je ponavadi kar Bosna, Srbija, ali pa kakšen “ghetto” predel slovenskih mest (fužine, vič), če pa je zasedena, romantično omeni da živi kar v fantovem srčku (najverjetneje nekje med ascendentno aorto in trikuspidalno zaklopko)
6. Pod IRC kanale nam večina deklet pokaže svoje vedenje o evoluciji, in nam razloži da v bistvu ni podgana, in se ne plazi po kanalih (upam da vseeno vedo, da so v bistvu mišljeni neki drugi kanali :))
7. Nadalje skoraj gotovo sledi opis ene od njenih kolegic, ki pIšE s TaKo pIsaV0 in na koncu zagrozi da bo hudo če njeni prijateljici ZzŁomiš sJćka
8. Pod “Misel” je spet z njihovo interno pisavo predelan najmanj en verz najnovejše (ali pa tudi malo starejše) Kitićeve pesmi, ki govori o ljubezni in razočaranju (katerega dobijo dovolj pri svojih one-night-standih)
9. Nekje na strani se ponavadi pojavi slika njene najboljše prijateljice, katero pa ponavadi poimenuje kar sestra oz. po njihovo °*SeKii*° , zagotavljajo pa, da bodo ostale prijateljice za vedno in si bodo vse delile (drobni tisk: dokler ne pride do prvega zapleta…)
10. Ker stran ne sme ostati brez drugega vizualnega materiala ponavadi v veliko scrolldown polje namečejo še ogromno slik sebe iz različnih zornih kotov, v pomanjklijivih oblačilih, slik svojih pijanih prijateljic, superžeščih lacostepinkymajčka prijateljev in psa.
11. Aja. Manjkati ne sme vsaj ena slika, kjer fotoaparat s flešem usmeri v ogledalo in zdraven razkaže še polovico svojega razmetanega doma (funkcija samosprožilca pač zahteva določeno znanje in jim predstavlja mukotrpen mentalni izziv)
12. Če ji uspe med vse te elemente dodati bleščeče okraske, utripajoče slike MeToYou medvedkov in nekaj približno umetniških ( = erotičnih) slik je lahko zelo uspešna pri pridobivanju najvišjih ocen in podcenjeno izvirnih in smešno komentarjev (grda si…..[smajli][smajli] šala šala…..10kićććć:) )
Hja kaj naj rečem. Punce so zelo dobre pri trženju…samih sebe. Ta dejavnost se lahko imenuje tudi nekako drugače aaaaaaaaaampak….. Hočem povedati, da je stereotipiziranje (ok, ta beseda sploh obstaja?) v bistvu bedno….razen kadar je tako očitno, kot je na GZ in sestrskih straneh.
Zanima me, kako bodo dekleta odreagirala, ko bodo uspešne poslovne ženske, nekdo pa jim bo pred nos prinesel slike iz zgodnjih 15ih let ko so napol gole pozirale pred ogledalom? Hej zakaj misliti na prihodnost če si lahko tako neumen kot vsi ostali?
Čredni nagon FTW!

3 comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja