Kam gre mali beli zajček (for igo)

Star, velikanski smetarski tovornjak je prilebdel mimo, treščil v zajčka in nadaljeval vožnjo. Za seboj je pustil le smrad po napol gnilih hranilnih palčkah, ki so jih nevestni Marsovci odvrgli kar med drobne kosovne odpadke. Mali beli zajček je še enkrat preveril, če ima vse kosti v telesu cele in površno stepel prah s sebe. Pljunil je na tla, posledično pa je njegov pljunek pristal na tleh. Jezen je bil.
Jezen na tiste čudne vrtince, ki ga stalno vlečejo iz enega v drugi svet, jezen na tisto staro coprnico, ki mu je skoraj odbrusila ušesa s prazno steklenico, bes ga je preveval, ko se je spomnil na vse izgubljene športne stave, podrte peščene gradove, sončne opekline, pohojene čigumije in iztrebke, komercialno glasbo, kisle mandarine, spomnil se je na vsak trenutek, ko je v temi z mezincem zadel v pohištvo, na vsak trenutek, ko je pri dobri vidljivosti z mezincem zadel v pohištvo, prevelike tablete, dneve s prenizkim krvnim pritiskom, dneve s prevelikim krvnim pritiskom, polno luno, mrzlo vodo, slabe podaje, grde padce, podivjane lisice, pakirne kazni, izgubljene prepire, razkuhane makarone, počene gume, padce na trtico, zvonenje budilke, tečne šefe, preglasne sosede…. še posebej pa ga je pogrel pogled na tisti prazen koš za smeti. Z vso jezo se je zaletel v njega, da je odletel do avtomobila. Oglasil se je alarm.
Iz hiše je pritekel moški, srednjih let, v usnjeni obleki in z električno pištolo v rokah. Ravno je še ujel beli repek, ki je izginil za vogalom hiše. Vrnil se je notri in obrazu na velikemu prozornemu zaslonu rekel:”Samo zajec je bil. Majhen in bel.”
Obraz se je zganil in ga vprašal:”Kam je pa šel?” Mož se je popraskal po glavi in se zamislil:”Ne vem, sanja se mi ne.”
Kam gre mali beli zajček?
Bo sedaj v redu?

4 comments

  1. Saj ni panike. Časi, ko sem risal ZF stripe so že davno mimo.
    CO2 se ne predela, ampak se ga pridela. Lahko je pustil za seboj smrad po amonijaku, žveplovih ali dušikovih spojinah.
    http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=3837&highlight=merkaptani
    Seveda je lebdeč smetarski avto sproti pridobival energijo za lebdenje kar z bioplinom, ki ga je prideloval v bio-FIFO (First-In-First-Out) zaboju za smeti (FIFO zasnovo ima tudi prebavni trakt).
    Ampak to je star tip avta. Novejši pobira tudi jedrske odpadke in s pridobivanjem energije nima težav. Tudi s smradom ne, saj mu ostane dovolj energije za sprotno katalizacijo plinov in celo izdelavo koristnih spojin.
    LP,
    Igor

  2. @igo :D:D:D:D::D:D:D
    Veš kaj? Te lahko prosim, da mi napišeš prvi dve povedi za tale zgornji sestavek, tako kot se tebi zdi, da bo prav? Jih bom vstavil notri, zgodba bo avtentična, volk bo sit in tudi Igor zadovoljen. Prav? 😀

  3. OK 🙂 . Besede v oklepajih dodaj sam. Pa tudi ostalo lahko spremeniš, ni panike.
    Star, velikanski smetarski (tovornjak, plovilo) je prilebdel mimo, treščil v zajčka in nadaljeval vožnjo. Za seboj je pustil le smrad po napol gnilih hranilnih palčkah, ki so jih nevestni (Marsovci? Zemljani?) odvrgli kar med drobne kosovne odpadke.
    Nekaj v tem stilu … Zadnje tedne sem hudo na tesnem s časom. Niti nisem prebral prejšnjih delov in ne poznam konteksta. Ne bom več kompliciral. Čakam na naslednji del, ker me zelo zanima, kam je šel mali beli zajček.
    LP,
    Igor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja