Oseba [ta in ta] took the….

[nekajbrezveznega] quiz and the result is: [ojejresmezanima]
Znano?
Z novo preobleko oz. layoutom je Facebook (v nadaljevanju FB) poskrbel za nekaj pritoževanja uporabnikov. Meni osebno je izgled čisto všeč, osnovne funkcije so ostale iste, na hrbtenjačo mi gre samo zgoraj imenovano objavljanje različnih nezanimivih kvizov.
Na prvi strani, kjer je prej vedno pisalo o svežih dogodkih, sedaj večinoma izvem samo koliko egotrippinga potrebujejo moji “prijatelji”. In verjemite mi (ok verjetno imajo vsi enake izkušnje): NI GA MALO!
Resnično ne vem, zakaj so ti kvizi tako popularni. Če bi hotel zase izvedeti, kako name gleda nasprotni spol, ali katera “zvezda” mi je po lastnostih najbolj podobna, ali pa katerekoli druge podobne bedarije, bi stvar preizkusil v praksi, primerjal rezultate in naredil manjšo raziskavo. Pa me ne zanima.
Iz čiste zlovoljnosti sem odprl nek iskalnik (imenuje se GOOGLE), v njega vpisal iskalni niz in našel eno malenkost, ki lahko pomaga še kateremu enako mislečemu (če seveda uporablja Firefox in ima pol minute odvečnega časa):
Za odstranitev teh kvizov potrebujemo le tri korake:
1. Inštalacijo Firefox dodatka Greasemonkey (Mastna opica v prevodu)
2. Ko je šimpanz aktiviran (desno spodaj v brskalniku se mora videti vesel opičji obraz), nastavimo tole javascript skripto: Facebook Purity
3. Odpremo Facebook in se naslajamo nad črticami, ki se pojavijo na mestu, kjer so bili prej rezultati kvizov
Ni za kaj 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja