Knjiga o Genezi: G33k version

Sicer mi je bolj všeč v angleškem jeziku, vendar sem se iz DOLGČASA potrudil in jo prevedel v Slovenščino:

 1. V začetku je Bog ustvaril Bit in Bajt. In iz njih je ustvaril Besedo.
 2. In bila sta dva Bajta v Besedi; in nič drugega. In Bog je ločil Ena od Nič; in videl je da je dobro.
 3. In Bog je rekel: naj bo Podatek. In naredil je podatek. In Bog je rekel: naj gredo Podatki na svoja mesta. In ustvaril je Floppy diske, Trde diske in Kompaktne diske.
 4. In Bog je rekel: naj bodo računalniki, da bo prostor za vse Floppy diske, trde diske in Kompaktne diske. In Bog je ustvaril računalnike in jih imenoval Hardware.
 5. Bog je ustvaril programe; velike in majhne; in rekel jim je: pojdite in se množite in zapolnite ves prostor na diskih. In Bog jih je imenoval Software.
 6. In Bog je rekel: Ustvaril bom Programerja; in programerju bom dal oblast nad vsemi Programi in vsemi Podatki.
 7. Tako je Bog ustvaril Programerja in ga postavil v Nadzorni center. In Bog je pokazal Programerju Podatkovno drevo in mu rekel: Lahko uporabljaš vse programe in podprograme le ne uporabljaj Windowsa.
 8. In Gospod Bog je rekel: Ni dobro za Programerja, da je sam. Naredil mu bom družbo, ki mu bo primerna. In vzel je kost iz Programerjevega telesa in ustvaril bitje, ki bo podložno Programerju; in bo ljubilo vse, kar Programer naredi. In Bog je imenoval to bitje: Uporabnik.
 9. In Programer in Uporabnik sta živela pod golim DOSom. In bilo je dobro.
 10. Bill pa je bil bolj prekanjen od vseh bitij ustvarjenih izpod rok Boga. In vprašal je Programerja: Ti je Bog res prepovedal zaganjanje vseh Programov?
 11. In Uporabnik je odgovoril: Bog je rekel, da lahko uporabljava vse Programe in vse Podatke. Ne smeva pa zaganjati Windowsov ali pa bova umrla.
 12. In Bill je rekel: Kako lahko govorita o stvari katere še nista preizkusila? V trenutku, ko bosta zagnala Windows bosta enaka Bogu. lahko bosta ustvarila karkoli, s preprostim klikom na miško.
 13. In Uporabnik je videl, da so sadovi Windowsov lepši in lažji za uporabo. In Uporabnik je videl, da je vse predhodno znanje Računalništva neuporabno, odkar ga lahko nadomesti Windows.
 14. Tako je Uporabnik inštaliral Windows na svoj računalnik. In rekel je Programerju, da je dobro.
 15. In Programer je takoj začel iskati nove Gonilnike. In Bog ga je videl in vprašal: Kaj iščeš? In Programer mu je odgovoril: Iščem nove gonilnike, ker jih ne najdem v DOSu. In Bog je spet vprašal: Kdo ti je rekel da potrebuješ gonilnike? Si mar inštaliral Windows? In Programer je odgovoril: Bill nama je naročil naj!
 16. In Bog je rekel Billu: Zaradi tega kar si naredil boš za vedno osovražen od vseh živih bitij. In Uporabnik bo za vedno nezadovoljen s tabo. In za vedno boš prodajal Windows.
 17. In Bog je rekel Uporabniku: Zaradi tega kar si storil te bojo Windowsi vedno razočarali in požrli vse tvoje Sistemske sposobnosti; in uporabljal boš slabe programe; in odvisen boš od Programerjeve pomoči.
 18. In Bog je rekel Programerju: Ker si poslušal Uporabnika ne boš nikoli srečen. Tvoji Programi bodo imeli napake, ki jih boš odpravljal in odpravljal do konca časov.
 19. In Bog jih je odpravil iz Nadzornega centra in ga zavaroval z geslom.
 20. GENERAL PROTECTION FAULT

One comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja