Maha mi na otročje oz. Freerider

Igrica. Ja igrica ja. Ne bi si mislil da je pobiranje zvezdic lahko tako zabavno, ampak je!
Precej zasvojliva zadeva tako, da klikate na povezave na lastno odgovornost :mrgreen:
Torej flash igro Freerider sem prvo našel na slovenskem gorskokolesarskem forumu, natančneje tukaj. Od takrat mi krajša čas in mi ga še ni prenehala.
Posebnost te igre je, da proge lahko sami rišemo proge, kodo proge (dobimo jo s klikom na disketo v okencu igrice – seveda po tem, ko narišemo progo) pa shranimo na računalnik, ali pa jo prilepimo na forum, blog…kamorkoli že, tako da je na voljo tudi drugim.
Kode prog se da dobiti v prej dani povezavi tistega foruma in tukaj in tukaj pa verjetno še kje drugje, saj ima Freerider veliko privržencev po vsem svetu.
Kodo kopiramo (označi -> desni klik -> Kopiraj, ali ctrl + c), v igrici kliknemo na mapo (na levi strani v meniju) in prilepimo (ctrl + v).
Dalje.
Igramo s smernimi tipkami (gor = plin/gas :mrgreen: , dol = zavora, z levo in desno smerno tipko držimo ravnotežje), tipka “x” zamenja smer vožnje, tipka “space”, torej presledek postavi freeriderja v štartno pozicijo na progi.
Za tiste, ki boste proge tudi risali so v uporabi še dve tipki: “ctrl” tiščimo in premikamo risalno ploščo z miško; in “shift”, ki se uporablja za povezano risanje.
Večina prog je zastavljenih tako, da morate pobrati vse zvezdice, brez da bi se freerider s telesom dotaknil kakšnega dela proge.
Igra sploh ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Lahko vam samo rečem, da poizkusite 😀 .
Vso srečo pri igranju.

  • za zasvojenost, neprespane noči, nedokončana dela v službi itd.. avtor tega prispevka ne odgovarja 😉
  • Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja