Kako zalivamo rože

Kljub t.i. enakosti med spoloma se nekatera hišna opravila še vedno delijo (predvsem) na ženska in moška. Mednje zagotovo sodi tudi obvezna gojitev raznih okrasnih rastlin, (dobro) kuhanje, generalno pospravljanje med pomladanskim čiščenjem…ipd. Zakaj?
Ker samo ženske lahko razumejo nekatere “standarde” oziroma količinske podatke, ki so dani med vrsticami. Recimo, če v kuharski knjigi piše na pri receptu, da nekaj nasekljamo in vržemo v vrelo vodo je pri temu izpuščenih ogromno podatkov (na kolikšno velikost se naseklja, kolikšen lonec potrebujemo, koliko vode mora biti v njem, kje se prižge štedilnik…), ki jih predstavnice nežnejšega spola od nekje pricoprajo.
Sedaj bom za vse tiste, ki ne vedo kako se zaliva rože in pri navodilu “ja ti kar zlij mal gor, tko da bo zalita” nimajo predstave o čem teče beseda , napisal krajše navodilo po točkah:
1. Prvo kar moramo razumeti: Rože so načeloma rastline, ker pa teh zunaj raste ogromno, polovica ljudi na svetu ne vidi razloga, zakaj bi jih sadili še znotraj stanovanja. A vendar, lepši polovici naše rase so rože nekakšen nerazumljiv lepotni dodatek k drugače zadostni praktičnosti stanovanja ali hiše.
2. Ker lepota v današnjem svetu pomeni veliko, se rože nosijo vsaj tako visoko kot ljudje v šovbiznisu, kar napelje do tega, da se moramo lepo obleči. Za zalivanje rož bi bil najbolj primeren eleganten suknjič s kompletom hlač, snežnobelo srajco, kravato (nikakor ne metuljček, ker ga kakšna slabovidna roža lahko zamenja za pravega), zloščeni čevlji in robček v prsnem žepu (poljubne barve, ker je dokazano, da so rože barvno slepe).
3. V naslednji točki poiščemo toliko kompletov [1]plitvi krožnik, globoki krožnik, vilica, žlica, nož, kozarec, žlička za desert, servet  jedilnega pribora, kolikor imamo rož. Lepo ga postavimo na pogrnjeno mizo, plitve krožnike pod globoke krožnike, žlice in nože na desno stran, tako da je nož znotraj pri krožniku (z rezilom proti krožniku), vilico na levo, kozarec na desno ob vrhu žlice, žličko za desert pa na njegovo levo pred krožnik, z ročajem obrnjenim v desno. Vsak komplet seveda pred svoj stol, za boljše vzdušje pa poskrbimo še za kakšno svečko na sredini mize (prepovedano je naslednje okrasje: vaza, rože).
4. Povabimo (znesemo) vse rože in jih z lončki vred postavimo vsako na svoje sedišče pred kompet pribora.
5. Zadnjo rožo, ki jo prinesemo (po možnosti v keramični posodi) ponesreči spustimo na tla, da se razbije in povzroči čimglasnejši hrup. Hrup je dovolj glasen, ko preglasi uvodno špico najglasnejše mehiške limonade na sobni jakosti.
6. Hitro poiščemo čist in bel prtiček, si ga ogrnemo preko zapestja leve roke in stopimo k našim gostjam pri mizi in jih vljudno pozdravimo, ter vprašamo, kaj bi rade pile. Simpatičen nasmešek je pomemben.
Približno tukaj naj bi se naše zalivanje rož končalo, saj bi morala, po izračunih, do tega trenutka v kuhinjo oz. jedilnico prihiteti oseba, ki nas je poslala na tako zahtevno nalogo in začeti razvijati svojo teorijo kaosa. V kolikor se to ne zgodi, ponavljamo drugi del pete točke in končno, šesto točko dokler ne pridemo do željenega rezultata.

References

References
1 plitvi krožnik, globoki krožnik, vilica, žlica, nož, kozarec, žlička za desert, servet

6 comments

  1. Boge rožice!!!! A ti bi jih raje po tleh metal, kot pa da bi se potrudil in naštudiral umetnost zalivanja? Se ti nič ne smilijo? Le počakaj, da rožice izvejo za tvoje namene, potem pa pazi na maščevanje (npr. teglc na glavo, al pa ti bo jasmin pred hišo vejo pod nogo nastavil)
    Ah, ta današnja mladina… 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja